Hotel Søpark Maribo golfophold
ALT DU SKAL VIDE OM U.S OPEN BANEN

ALT DU SKAL VIDE OM U.S OPEN BANEN

Af Nicolai Jaquet
Shinnecock Hills danner rammen om dette års U.S. Open. 

Årets anden major er over os. U.S. Open. Thorbjørn Olesen er med og klar til at forsvare de dansker farver mod verdensstjernerne, men hvad er U.S. Open egentlig for en størrelse?

Det er den 118. udgave af U.S. Open, der spilles i år 2018. Den første udgave blev spillet tilbage i 1895, og blev faktisk vundet af en englænder – Horace Rawlins. Ikke før John McDermott i 1911 kunne en amerikaner løfte trofæet i hjemlandets åbne mesterskaber.

Som noget nyt i år er formatet i tilfælde af et omspil blevet ændret. Før i tiden er der blevet spillet 18-hullers omspil om mandagen. Sidste gang det skete var i 2008, hvor Tiger Woods slog Rocco Mediate, og vandt sin seneste major-titel. Fremover skal U.S. Open dog afgøres ved et to hullers omspil.

LÆS: Tiger nyder stor luksus under U.S. Open

Banen: Tyk rough, smalle fairways og 

Men nu til det vigtige. For omdrejninsgspunktet for enhver golfturnering er banen. U.S. Open foregår i år på Shinnecock Hills, der ligger i staten New York. Banen påstår selv, at den er den ældste organiserede golf klub i USA.

Banen spilles lige over 6.800 meter til par 70, da der kun er to par fem huller på banen. Det er godt og vel 400 meter længere end sidst banen var vært for U.S. Open i 2004.

Her var det sydafrikaneren Retief Goosen, der vandt i en vinderscore på fire under par. Phil Mickelson blev nummer to i to under par. Goosen og ‘Lefty’ var de eneste, der ved den lejlighed brød par. Thomas Bjørn missede i øvrigt cuttet.

LÆS: Legende i egen kategori

I år er femte gang banen er vært. Udover 2004, var det tilbage i 1896 (den anden udgave af U.S. Open), hvor skotten James Foulis vandt. I 1986 vandt Raymond Floyd og i 1995 var det Corey Pavin. Banen bliver i øvrigt vært igen i 2026.

Klubben er udelukkende privat og er faktisk i blandt de fem klubber, der stiftede USGA – den amerikanske golfunion, der arrangerer U.S. Open.

Banen er meget åben og stort set uden træer. Der er naturlig og meget tyk rough og en del bunkers at finde. Der er desuden kun en vandhazard på hele banen.

Banen er meget kuperet med blinde slag og mange doglegs, der sætter krav til præcision fra tee. Især fordi at fairways gennemsnitligt ikke er meget mere end 30-35 meter brede. Alligevel syner banen af en, der tilgodeser de langtslående, der er præcise. For har man længden er der birdiemuligheder at finde.

Især på par 5 hullet femte, der ikke er meget mere end 460 meter langt.

Vejret bliver en afgørende faktor. Da banen er meget åben, er der ofte vind i spil. Graden af vind får indflydelse på banens sværhedsgrad, da nogle huller bliver endda meget lange i eventuel modvind.

Related posts

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Gå ikke glip af de seneste nyheder fra golfens verden, nye konkurrencer og meget mere - og vi lover at 

Tak for din tilmelding!

X