header abonnemnt teaser
BALLESTEROS-OASEN

BALLESTEROS-OASEN

Af Jens Christensen.

Alicante Golf Club har i 20 år ligget tæt på byens centrum og altid været populær.

Spaniens største golfnavn gennem tiderne, Severiano Ballesteros, nåede – under og efter sin storhedstid som spiller – at designe en række spændende spanske golfbaner, inden han desværre døde af kræft i en alder af kun 54 år.

Alicante Golf Club ligger i den nordlige del af Alicante by – for foden bjergkæden Sierra Grossa.

Til de bedste af slagsen hører banen i Alicante Golf Club kun fem minutters kørsel fra Alicantes centrum, en placering med så tæt trafik, at det kan være svært at finde frem til banen selv med GPS-hjælp!

Hvis det lykkes, venter der til gengæld noget af en oplevelse, for man skal være lidt af en troldmand – ligesom Ballesteros selv var det – for at slippe banen rundt uden strafslag på grund af mistede bolde i de mange store vandhazarder, man skal kæmpe med/mod i løbet af runden. På to tredjedele af banen – altså 12 huller – udfordres man af det våde element, og det kræver såvel teknisk som taktisk begavelse at undgå samtlige disse vandfyldte fælder.

Det er i år 20 år siden, at Ballesteros selv åbnede Alicanta-banen, som lokalt betegnes som en golfoase i den nordlige del af storbyen – mellem bjergkæden Sierra Grossa og stranden San Juan.

Banen fik lige fra starten ekstra megen opmærksomhed, fordi det var den første, Ballesteros designede med seks par 3-huller, seks par 4-huller og seks par 5-huller. Det betyder, at man aldrig spiller to huller i træk med samme par!

Mesterskabsbane
Allerede i 2002 – altså kun fire år efter åbningen – brugte det spanske PGA banen til sit årlige mesterskab, der blev vundet European Tour-spilleren Jose Manuel Carriles, mens 2003-mesterskabet vandtes af den tidligere Ryder Cup-spiller Ignacio Garrido, der i øvrigt også vandt finaleturneringen på European Tour, Volvo PGA Championship, på Valderrama samme år.

Mange Ballesteros-baner ligger i kuperet terræn, men det er absolut ikke tilfældet med Alicante-banen, der generelt har pandekageflade fairways. Til gengæld har han gjort greens-omgivelserne udfordrende med mindre græsknolde og -fordybninger, som giver nogle svære chip- eller pitch-slag – en kunst, Ballesteros selv mestrede bedre end stort set alle andre topspillere. 70 dybe bunkers med finkornet sand udgør andre store udfordringer, så man skal virkelig være skarp i det korte spil, hvis man skal gøre sig håb om at spille en tilfredsstillende runde rent scoremæssigt på Alicante-banen.

Kvaliteten af banen behøver man ikke bekymre sig om. Den har været en af de mest velholdte i Spanien, siden samtlige 18 greens blev totaltrenoverede gennem fem år – fra 2004 til 2008.

Seves signaturhul
Meget passende er et af banens bedste huller, hul 9, par 5, opkaldt efter Severiano Ballesteros, idet hullet lyder hans forkortede kælenavn »Seve.« Der er tale om et smalt skovhul – med out of bounds-pæle i begge sider hele vejen fra tee til green, tre store fairwaybunkers samt en S-formet sø venstre om greenen og en kæmpebunker højre om den. Good luck!

Ellers er det hullerne 2, 3 og 4, der afskrækker på for-9, fordi de enten har vand langs fairway eller omkring green. Ikke mindst hul 4, par 5, med en smal halvø-green med vand på tre sider kræver et præcist indspil.

På bag-9 skræmmer en anden halvø-green på hul 12, par 3. Halvøen går nemlig vinkelret ud i en sø, så der kun er landfast på venstre side af greenen.  Også hul 17, par 3, og hul 18, par 4, har masser af vand i spil – både i drivet og omkring greenen. På begge disse huller kan en ellers god runde sagtens ødelægges med et eller flere katastrofale slag.

Banen hører sammen med det 4-stjernede Hotel Alicante Golf. Det betyder bl.a., at golf-buggierne holder parkeret i hotellets garage,

hvorfra man kan køre direkte til driving range eller 1. tee. Flere danske golfrejsebureauer entrerer med hotellet, der i øvrigt også lukrerer på, at det kun ligger 800 meter fra den populære San Juan-strand.

FAKTA

Alicante Golf:
www.alicantegolf.com
www.hotelalicantegolf.com

18 huller, par 72
Hvid tee: 6236 meter
Hul tee: 6057 meter
Blå tee: 5381 meter
Rød tee: 5254 meter

Greenfee: 70 Euro

Foto: Vand spiller en stor rolle på Alicante-banen – som her hul 12, hvor en stor sø beskytter greenen.

Relaterede artikler

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

X