Santander
header abonnemnt teaser
BJERREGAARD ÅBNEDE MED BRAVOUR

BJERREGAARD ÅBNEDE MED BRAVOUR

Af Nicolai Jaquet
Lucas Bjerregaard fortsatte de seneste ugers fine takter, da han åbnede med en solid runde i Skotland.

Der er links-golf på menuen i denne uge, hvor den store European Tour karavane har sat kursen mod det skotske.

Her venter de tre ikoniske baner Kingsbarns, Carnoustie og St. Andrews på de 168 spillere i feltet.

Australske Marcus Fraser kunne som den første skrive under på en runde i fire under par, som er en bundsolid score på Carnoustie, der var vært for sommerens major The Open. Han fik dog sent på dagen følge af Matt Wallace, der med en birdie på sit sidste hul på St. Andrews også kom rundt i fire under.

En gruppe på fem spillere var rundt i tre under par og deler andenpladsen – Phachara Khongwatmai, Jinho Choi, Matthias Schwab, rutinerede Paul McGinley også Ryder Cup vicekaptajnen Padraig Harrington.

Turneringen er altid en udfordring med vind, regn og alt der imellem, der kendetegner oktober måned på de skotske linksbaner.

LÆS: Stjerner på tre linksbaner i Skotland

Fine danske runder

Men også feltets tre danskere er med i den sjove ende.

Lucas Bjerregaard har inden ugens turnering foruden en delt 20. plads i Portugal hentet tre top 10 placeringer i træk, herunder en andenplads efter tabt omspil ved Omega European Masters i Schweiz.

Nordjyden åbnede turneringen på Old Course – St. Andrews, og det blev en runde med fem solide birdies – men også tre bogeys. To under rækker dog til en rigtig fin delt ottendeplads.

Samme score så det længe ud til, at Lasse Jensen ville sætte på Kingsbarns men en dobbeltbogey til sidste sendte ham ned i par på en delt 25. plads. Lasse Jensen har brug for et godt resultat denne uge. Han er inden turneringen nummer 155 på Race to Dubai, hvor kun top 110 sikrer sig kortet til næste sæsons European Tour.

Sidste dansker i feltet er Søren Kjeldsen. Det så længe rigtig fint ud fra Kjeldsen, der snusede rundt i toppen af leaderboardet. To bogeys mod slutningen af runden på svære Carnoustie sendte dog Kjeldsen i klubhuset med en respektabel runde i par. Han ligger dermed side om side med Lasse Jensen på 25. pladsen.

LÆS: Denne uges live-golf på Viasat

Ingen Ryder Cup tømmermænd her

Søndag aften har med garanti været våd for Tyrrell Hatton og Tommy Fleetwood, der begge var en del af det vindende europæiske Ryder Cup hold. De to englændere viste dog klassen med runder i henholdsvis to under og en under par.

Hatton er i øvrigt forsvarende vinder af turneringen, da han vandt turneringen i både 2017 og 2016. Året før var det i øvrigt Thorbjørn Olesen, men har valgt at melde fra ovenpå Ryder Cup triumfen.

Amerikanske Brooks Koepka har også taget turen til Skotland. Han åbnede ligesom Bjerregaard og Hatton med en runde i to under par på Carnoustie.

Da der i denne uge spilles på tre baner falder cuttet først efter 54 huller – tre runder. Derefter spiller hele feltet sidste runde St. Andrews på søndag.

Se stillingen efter første runde lige her

 

Relaterede artikler

X
---------------------------------------------------------------------------------------------- Tracking Code: Standard (Asynchronous) "Retargeting" ----------------------------------------------------------------------------------------------