Santander
header abonnemnt teaser
DANSEN OM 19 MIO. DOLLARS

DANSEN OM 19 MIO. DOLLARS

Af Frits Christensen.

Bryson DeChambeau har taget føringen i FedEx Cup-slutspillet før den afsluttende Tour Championship om ni mio. dollars plus en bonus til vinderen på andre 10 mio. dollars. Turneringen kan følges på C More Golf.

Dustin Johnson er der, Justin Rose er der, Rory McIlroy er der og Tiger Woods er der, selv om det ikke så sådan ud for bare få uger siden.

Sorteper på pladsen som nummer 31 blev til gengæld den tidligere verdensetter, Jordan Spieth, da feltet efter BMW Championship blev skåret ned fra 70 spillere til de 30, der 20. til 23. september kæmper om hele 19 mio. dollars i FedEx Cup-finalen Tour Championship på East Lake i Atlanta.

– Læs mere: Banebrydende ændringer på vej i amerikansk slutspil

Men når C More Golf blænder op for årets amerikanske finale om golfsportens største bonuspulje til en enkelt spiller på 10 mio. dollars (63 mio. kr.), er det en helt sjette spiller, der på forhånd har stjålet fokus.

Tangerede rekorden
Navnet er Bryson DeChambeau, der har sat sig i førersædet og styrer mod de mange millioner efter to sejre i de to første play off-turneringer The Northern Trust og Dell Technologies Championship, før landsmanden Keegan Bradley med sejr i den næstsidste skød sig op på en sjetteplads i den samlede stilling. I tilgift har golfnørden i positiv forstand spillet sig ind på det amerikanske Ryder Cup-hold.

Tiger Woods har spillet sig flot ind i stillingen som nummer 20 på sikker afstand af cutgrænsen ved de 30 finaledeltagere.

-DeChambeau gør tingene på helt sin egen måde. Han havde bl.a. en passer fremme på et af hullerne. Jeg har ikke set en passer siden tredje klasse, så han tager spillet til et helt nyt niveau, siger caddie og C More-eksperten Thomas Søby i den 18. udgave af podcasten Chip In.

-Jeg bliver mere og mere vild med ham. Han er simpelthen knusende intelligent på en golfbane med tanke på, at han snart bliver 25 år. Hans course management er til UG, og han spiller meget få stressede huller, så han er virkelig værd at følge, siger Thomas Søby.

Da Bryson DeChambeau vandt to sejre i træk i slutspillet, tangerede han Vijay Singhs rekord fra 2008, men tre på stribe blev det altså ikke til i det spændende play off om de mange millioner.

Ingen kan være sikre
-Hvis der nogen sinde skulle være en spiller, der vandt de tre første play off-turneringer, så ville vedkommende stadig ikke være sikker på at vinde FedEx Cup.Så uanset hvad, så er der stadig et job, der skal gøres færdigt, så jeg kan ikke bare læne mig tilbage, fordi jeg har vundet to, siger DeChambeau, der i den næstsidste turnering BMW Championship sluttede på en 19. plads otte slag efter Keegan Bradley, der vandt på første omspilshul over Justin Rose.

Englænderen havde ellers med en sejr en god mulighed for at spille sig forbi Dustin Johnson og for første gang i karrieren indtage førstepladsen på verdensranglisten.

Med placeringer som nummer fem og seks i BMW Championship sluttede Rory McIlroy og Tiger Woods som henholdsvis nummer 17 og 20 i den samlede stilling, hvor det foruden Jordan Spieth også blev et farvel til spillere som Rafa Cabrera Bello, Brandt Snedeker, Ian Poulter, Adam Scott, Tyrrell Hatton, Henrik Stenson og Zach Johnson.

FedEx Cup-slutspillet:
Tour Championship 20.9 til 23.9. på East Lake i Atlanta.

Der spilles om 9 mio. dollars i præmiesum og en bonus på 10 mio. dollars (63. mio. kr.), og de 10 bedst placerede blandt de 30 spillere er følgende: 1. Bryson DeChambeau, USA. 2. Justin Rose, England. 3. Tony Finau, USA. 4. Dustin Johnson, USA. 5. Justin Thomas, USA. 6. Keegan Bradley, USA. 7. Brooks Koepka, USA. 8. Bubba Watson, USA. 9. Billy Horschel, USA. 10. Cameron Smith, USA.

Billedetekst: Bryson DeChambeau har haft en fantastisk afslutning på FedEx Cup-slutspillet med to sejre i træk før den afgørende Tour Championship på East Lake i Atlanta.

Relaterede artikler

X
---------------------------------------------------------------------------------------------- Tracking Code: Standard (Asynchronous) "Retargeting" ----------------------------------------------------------------------------------------------