DE MANGE LIGHEDER MELLEM GOLF OG POKER

DE MANGE LIGHEDER MELLEM GOLF OG POKER

Af

Ved første øjekast forekommer det muligvis ikke sådan, men når man ser spillene efter i sømmene viser det sig faktisk, at der er en lang række ligheder mellem golf og poker. Vi i begge tilfælde at gøre med en solosport, hvor spillenes udfald ene og alene afhænger af den enkelte spillers talent og – præstation.

Samtidig gælder det, at uanset hvor god en spiller man er, stiller det ingen garanti for, at man rent faktisk går hen og vinder. Held-faktoren spiller nemlig ind i begge discipliner. I golf handler heldet blandt andet om vejrforholdene, mens det i poker kan handle om, hvilke kort hver spiller får på hånden. Uanset hvor god du er til at bluffe som pokerspiller, kan det være svært at hamle op med en modstander, der sidder inde med en royal flush. Det leder os til næste fællesnævner, uforudsigelighed, som i høj grad hænger sammen med held-faktoren. Både i golf og poker kan det nemlig være svært for en talentfuld spiller at vinde flere turneringer i træk. Der kan således være store uforudsigelige sving under begge former for spil.

I både golf og poker gælder det desuden, at vi som regel har at gøre med store personligheder og enorme pengebeløb. Tag for eksempel en golfspiller som Tiger Woods eller en pokerspiller som Antonio Esfandiari. Hvor Tiger Woods er kendt som manden med mange ansigter, er Antonio Esfandiari kendt for at være en smilende, karismatisk person, hvilket har væet med til at gøre ham til en af pokerens mest famøse ansigter. For både Tiger Woods og Antonio Esfandiari gælder det, at de duellerer i spil, hvor der er millioner af dollars på højkant. Sidste år var der for eksempel 12 millioner dollars på højkant i U.S. Open, mens der i 2006 i World Series of Poker var en præmiepulje på hele 82.512.162 dollars – pengebeløb så store, at man næsten bliver helt svimmel.

Måske er det de mange ligheder mellem de to spil, der har gjort det så nemt for en person som Jaime Staples at rykke direkte fra golfbanen og over til pokerbordet. Jaime Staples er i dag en del af PokerStars’ team, men inden da var hans store drøm at blive professionel golfspiller. For amerikanske Barry Greenstein var der heller ikke langt fra golfen til pokeren. I sin unge alder pegede alt på, at Barry Greensteins karriere ville forblive centreret om golfen, men i stedet tog pokeren over, og i dag er han ligeledes professionel pokerspiller for team PokerStars. De to personligheder understreger på alle måder, at der ikke er langt fra golfen til pokeren.

I nyere tid ser vi også en tendens, hvor arrangører kombinerer de to spil i forskellige turneringer og events. I Århus har der blandt andet været afholdt Danish Poker Golf Championship, mens der i Tallinn i Estland duelleres i de to discipliner ved arrangementet Olybet Golf & Poker Open. 

Alt lader til, at vi i fremtiden fortsat vil se golfspillere, der vælger at udskifte køllen med et sæt kort, og pokerspillere der fravælger pokerbordet til fordel for golfbanen. Måske er spørgsmålet i virkeligheden, om spillerne overhovedet behøver vælge til og fra, når der nu spirer en række arrangementer frem, hvor de to dele kombineres?

Photo by Tyson Dudley / CCO License

 

Related posts

X