ÈN-MAND-SCOOTER FORLÆNGER GOLFLIVET

ÈN-MAND-SCOOTER FORLÆNGER GOLFLIVET

Af Jens Christensen

Bjarne Nielsen fra Ølgod har udviklet en kørende hjælper til gangbesværede golfspillere

En opfindsom elværkstøjsmand fra Ølgod mellem Herning og Varde har gennem de seneste tre år udviklet en velkørende én-mands-scooter, som tilfredsstiller både den fysiske og den økonomiske formåen hos golfspillere med gangbesvær.

Bjarne Nielsen hedder manden, der har arbejdet med og forbedret scooteren med navnet Monobuggy siden 2013, hvor han introducerede den på Dansk Golfshow på Ferie For Alle-messen i Herning.

– Jeg har altid interesseret mig for og handlet med elværktøj, idet jeg  mange år har været skandinavisk agent for japansk elværktøj af mærkerne Hitachi og Makita, fortæller Bjarne Nielsen. – Jeg havde også et kinesisk agentur, Worx,  og den forbindelse gav mig ideen til at videreudvikle en populær kinesisk én mands-trafikscooter til golfbanebrug. Jeg rejste efterfølgende rundt til forskellige kinesiske scooterfabrikker sammen med en kinesisk forretningsforbindelse for at finde den rette producent med hensyn til kvalitet, og da jeg havde fundet en sådan i Shanghai, fik jeg min golfscooter EU-registeret og designpatenteret, inden jeg gik i gang med produktionen.

170 scootere i år

Præsentationen af Monobuggy på Dansk Golfshow/Ferie For Alle i februar 2013 resulterede i et salg af 90 eksemplarer samme år, og siden er det bare gået fremad for Bjarne Nielsens opfindelse, som har solgt alle de scootere, han har bestilt hjem. Dét skal han gøre fire måneder, før han modtaget en container med med, idet produktionstiden lyder på to en halv måned, hvortil kommer en transporttid med skib fra Kina til Danmark på halvanden måned.

– I år har jeg bestilt halvanden container med i alt 170 scootere, hvoraf 50 dog går til en hollandsk agent, som selv har henvendt sig til til mig for at blive distributør i Benelux-landene, efter han havde opdaget mit produkt på internettet, forklarer Bjarne Nielsen, som også har fundet en finsk distributør, som han mødte på en golfrejse til Tyrkiet, og som straks blev meget begejstret for scooteren.

– Til oktober præsenterer jeg min Monobuggy for det svenske golfpublikum på den årlige golfmesse i Malmö, og jeg forventer, at messen fører til en svensk forhandler fra næste sæson.

Mange forbedringer

Bjarne Nielsens optimisme med hensyn til fremtiden skyldes ikke mindst, at han har forbedret scooteren år og år siden premieren i 2013. F.eks. har den fået en ny kulfri motor med forbedret trækkraft, en ændret kontrolboks med forbedret styring af hastighed, et  forbedret lithium-batteri med længere levetid, en ny kæde og forstærkede kædestrammere, en forbedret affjedring for og bag, nye bremser og en ændret gearing med øget trækkraft. Årgang 2016-modellen af Monobuggy kan køre med en fart fra 3 til 15 kilometer i timen.

– Mange gangbesværede golfspillere er kede af at køre alene i en buggy til to personer, fordi de synes, at de så går glip af det sociale selskab med medspillerne. Med min Monobuggy kan de trille af sted ved siden af de gående medspillere og bevare kontakten til disse gennem hele runden, lyder det fra Bjarne Nielsen, som også har et andet godt salgsargument til fordel for én-mands-scooteren sammenlignet med to-mands-buggyen – nemlig prisforskellen. En komplet klargjort Monobuggy koster kun 12.500 kroner – en fjerdedel af en ny to-mands-buggy. Dertil kommer, at scooteren kan foldes sammen, så den fylder minimalt i en personbils bagagerum.

Golfscooteren fra Ølgod kører allerede i et halvt hundrede danske golfklubber – udelukkende via mund-til-mund-markedsføring. Det tyder på en lys fremtid for Monobuggy – gangbesværedes hjælper til et forlænget golfliv, når de ikke mere kan gå en golfrunde med en trolley.

FAKTA

www.monobuggy.dk

Bjarne Nielsen, Rosenparken 4

6870 Ølgod

info@monobuggy.com

Related posts

X