Hotel Søpark Maribo golfophold
FANTASTISK SEJR TIL LUCAS, DER FØRTE FINALEN FRA START TIL SLUT

FANTASTISK SEJR TIL LUCAS, DER FØRTE FINALEN FRA START TIL SLUT

Af Mogens Nielsen

Søndag sikrede en eminent spillende og sjældent set koncentreret Lucas Bjerregaard sig et foreløbigt højdepunkt i karrieren med sin første sejr på European Tour og en check på 333.330 euro.

Sejren blev reelt sikret allerede på de første otte huller, hvor Lucas havde birdieputt på samtlige og omsatte de fire, trods de ikke var oplagte. En helt afslappet Lucas Bjerregaard angreb nok lidt mindre aggressivt end normalt og undgik problemer, bortset fra niende hul, hvor han fik bogey efter en flyer fra rough og efterfølgende ikke kom ind og i. Ved turnen var Lucas i 17 under par, to slag foran englænderen Graeme Storm. Ti minutter tidligere havde Lucas dog ført med fire slag.

De sidste ni hjem:
Tilbage i scoringsmode omsætter Lucas på 10. hul en fem meter og kommer 18 under – stadig foran med to, da også spillepartner Coetzee laver birdie. Men tre foran Storm og fire til næste.

Som om ikke putteren var god ok, sendte Lucas så andetslaget på 11. ind til en halv meter, for nu at være helt sikker på birdie. 19 under par, foran med tre, men nu fem slag til den delte tredjeplads!

Coetzee med stor mulighed for at reducere på 12., par 5, men begge får par. Coetzee misser igen for birdie og reducering på 13. Det ligner match play resten af vejen ind for de to i førerbolden.

Bogey til Lucas på 14. Lucas i 18 under, Coetzee i 16 og de delte treere i 15. Atter svarer Lucas igen med birdie – bounce back – efter have været tæt på at drive 15. green. Coetzee misser birdieputt. Tre foran, tre at gå! Lucas sikrer med et godt putt sin par på 16. Marc Warren i bolden foran laver eagle på 17. og kommer også til 17 under par, kun to slag fra Lucas.

Lørdag lavede Coetzee eagle på 17., men søndag kun par. Lucas skaffer sig et eagleputt fra semigreen, får sin birdie og selv en trippelbogey på 18. er nok, efter Warren laver bogey på 18. Lucas fører altså med fire slag og finalen er lukket! Gravøren er da også i gang.

Lucas lukker sin 112. turnering på Touren med en par og vinder turneringen i 20 under par efter sidste runde i imponerende 65 slag af en spiller i en førerbold, der aldrig har vundet før.

Marc Warren der har sejren i Made In Denmark som sin seneste af tre sejre på Touren, bliver nummer to, fire slag efter Lucas. Coetzee slutter med trippelbogey og bliver blot delt nummer seks, mens englænderne Storm og Pepperell deler tredjepladsen.

Med sejren indskriver Lucas som den tiende dansker, der sejrer på European Tour og bringer totalen af danske sejre op på 34.

Enhver tale om Tourkortet er forstummet. Nu er Lucas til både 2018 og 2019 i den fornemme kategori, der omfatter turneringsvindere i turneringer med mere end 1,5 millioner euro i præmiesum. Samtidig bliver den resterende sæson nu i stedet et spørgsmål om slutspil og sæsonfinale (Top 60 på Race to Dubai). Hvem ved, endda kan Ryder Cup komme i spil…..

Sammen med Thomas Bjørn, Lasse Jensen, Olesen og Kjeldsen er Danmark sikret i det mindste nu fem European Tour spillere i 2018.

Til verdensranglisten får Lucas 24 point og rykker fra nummer 387 ind blandt de sidste i top 200 som blot den tredje dansker i det selskab.

Golfavisen ønsker Lucas Bjerregaard stor tillykke og følger op på sejren de næste dage. Det er næppe nødvendigt at minde klubberne om mandag at hejse Dannebrog!

De hidtidige 33 danske sejre er fordelt på ni spillere således:
Thomas Bjørn 15
Thorbjørn Olesen og Søren Kjeldsen 4
Anders Hansen 3
Steen Tinning og Søren Hansen 2
Mads Vibe-Hastrup, Jeppe Huldahl og Morten Ørum hver med en

Sejrene i GolfSixes (Olesen og Bjerregaard) samt ISPS HANDA World Cup of Golf (Søren Kjeldsen og Thorbjørn Olesen) tæller ikke på den officielle liste. Disse turneringer er såkaldte Special Events.

Thorbjørn Olesen gik en god sidste runde i fire under par og avancerede til en sluttelig delt 34. plads. Jeff Winther og Anders Hansen gik begge i par og sluttede også side om side på en delt 52. plads.

Portugal Masters, Slutresultat og pengepræmier

Related posts

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Gå ikke glip af de seneste nyheder fra golfens verden, nye konkurrencer og meget mere - og vi lover at 

Tak for din tilmelding!

X