FRA “FORFÆRDELIGT” ÅR TIL 62’ER OG FØRING

FRA “FORFÆRDELIGT” ÅR TIL 62’ER OG FØRING

Af Søren Amstrup

John Deere Classic er kendt for to ting – birdies og et privatfly til de der er kvalificeret til The Open Championship ugen efter. Turneringen er med afstand den turnering på PGA touren hvor der laves flest birdies, og den udfordring tog Steve Wheatcroft, der med egne ord har haft et “forfærdeligt” år, op ved første runde på TPC Deere Run.

Den 40-årige amerikaner Steve Wheatcroft har ikke haft det nemt i sin golfkarriere. Han har levet en elevator-tilværelse mellem web.com touren og PGA touren, og da han endelig havde chancen for sin første sejr i 2016 flækkede han sit bunkerslag i vandet i Canada, og så endte han med en femteplads ved den lejlighed. I indeværende sæson er det blevet til flere missede cuts end klarede, og hans bedste placering er en 28. plads i Puerto Rico.

Men golf er en finurlig størrelse. Amerikaneren lagde skuffelserne bag sig, og så gik han ellers på birdiejagt på TPC Deere Run torsdag formiddag. Han var to under par, da han startede på bag-ni, og derefter så han sig ikke tilbage. Syv birdies blev det til på banens sidste ni huller. Heraf kom de sidste seks i træk på banens afsluttende seks huller. Sikke en måde at slutte af på og spille sig selv frem i føring i ni under par.

Overtegnede skribent havde i øvrigt selv fornøjelsen af at spille TPC Deere Run sidste år. Den oplevelse og TPC-netværket kan du læse om her.

Wheatcroft kan dog ikke hvile på de berømte laurbær. Hele 95 spillere er under par, og landsmanden Michael Kim er blot et slag efter Wheatcroft efter en runde i 63 slag, otte under par.

Fire spillere er syv under par, mens forrige uges suveræne vinder af Quicken Loans National Francesco Molinari ligger på en delt syvendeplads i seks slag under par, tre efter Wheatcroft.

Den forsvarende vinder af John Deere Classic, Bryson DeChambeau, trak sig fra turneringen med hvad der lignede en skulder-/ryg-skade. Zach Johnson, der vandt turneringen i 2012 og tabte omspil året efter til Jordan Spieth, er to under par efter første runde og deler 56. pladsen.

Du kan følge med i turneringen på C More Golf, og leaderboardet finder du her.

Related posts

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Gå ikke glip af de seneste nyheder fra golfens verden, nye konkurrencer og meget mere - og vi lover at 

Tak for din tilmelding!

X