FRA GARAGESALG TIL UDLANDSEKSPORT PÅ FEM ÅR

FRA GARAGESALG TIL UDLANDSEKSPORT PÅ FEM ÅR

Af Pressemeddelelse

Et usædvanligt forretningseventyr udspiller sig i øjeblikket i Langå, 13 km fra Randers. Hvad der begyndte som en fritidsinteresse med el-golfvogne på hobbyplan i en garage, har nu udviklet sig til en forretningssucces med fuld damp på lokomotivet og store eksportplaner. Det er Kronjysk Golf, vi taler om.

For lidt over et år siden flyttede forretningen fra privatadressen ned i et butikslokale i Bredgade, Langå. Og allerede nu må man udvide igen. Det har fået ejerne til at købe den tidligere Rema 1000-bygning på den anden side af gaden og totalrenovere den.

En helt ny verden

Når butikken genåbner 1. marts, vil kunderne træde ind i en helt ny verden: Et stort butikslokale på 300 kvadratmeter med eget fittingstudio og golfsimulator af mærket True Golf med 80 forskellige baner. Butikken har sit eget house brand: Crown Caddy, dansk designede el-golfvogne

samt vandtætte golfbags. Derudover har butikken fået forhandlingen af PG Powergolf, en tysk topklassevogn af kvalitet i verdensklasse. Kunderne kan også prøve putters på den nye putting green i butikken. Derudover kan man købe alt i golftøj, -sko og –udstyr i mange af de kendte mærker. Både de nye varer samt outlet.

Specialister i golfvogne og nye forretningspartnere

Hvem er de så, folkene bag Kronjysk Golf? Det er Bjarne og Jette Kristensen. 61-årige Bjarne er specialist i golfvogne. Han har været i udlandet og udvikle to nye modeller. ”Vi brænder for det her,” siger Bjarne. ”Det har været en drøm for mig – og det er lykkedes. Men jeg havde ikke kunnet gøre det uden Jette.”

Parret startede Kronjysk Golf i en garage på Søvej i Langå for fem år siden. Huset blev efterhånden inddraget med golfvogne i alle stuerne. Da butikken fyldte hele huset blev firmaet flyttet til Bredgade i Langå 1. december 2015. Og nu må de altså allerede udvide igen, denne gang med nye forretningspartnere.

Parret er glade for at have fået Jesper Mikkelsen, 40 år, som ny partner i forretningen. Jesper er PGA-Pro fra Sebber Kloster Golfklub, hvor han har været ansat i 10 år som PGA-golftræner samt drevet selvstændig pro shop og han er helt up to date på alt golfudstyr. Hos Jesper kan kunderne få rådgivning om alt, både udstyr til nybegyndere og erfarne spillere. Jesper starter i butikken d. 1. april.

 Eget serviceværksted

Derudover møder kunderne Lars Hansen, 44 år, som også indgår som partner. Lars startede i butikken i oktober 2015, hvor han sagde farvel til sit job som klejnsmed igennem 25 år. Han står for serviceværkstedet og kan reparere alle mærker inden for golfvogne, skifte grips med mere.

 Jesper Juul, 59 år, til daglig kaldet Julle, er altmuligmand og tager sig af lager, kunder, butik, ja alting.

 Kronjysk Golf har særdeles konkurrencedygtige priser på el-vogne og lithiumbatterier, men giver ikke køb på kvaliteten. Hemmeligheden er, at der ikke er nogen fordyrende mellemled. ”Vores kunder kommer kørende til Langå fra hele landet for at købe deres el-vogne og andet golfudstyr her,” fortæller Bjarne.

 En særlig spirit

På spørgsmålet om, hvad det er, der får folk til at rejse til Langå, svarer Jesper Mikkelsen: ”Jeg tror, det er et engagement ud over det sædvanlige. En særlig spirit. En interesse, der har bredt sig til hele landet. Hos os får kunderne erfaren betjening. Det er ”voksne” mennesker, der betjener kunderne.”

 ”Godt købmandskab,” tilføjer Bjarne. ”Højt serviceniveau, gode priser – Og så er det hyggeligt at komme her. Samtidig med, at man får god rådgivning. Vi har altid kaffe på kanden og tid til en snak.”

Også for de unge pro’er

Mange af kunderne er modne mennesker. Men de unge handler også her: Marco og Mike Solgaard, der begge turnede som pro’er i august 2016, fortæller at el-vognene er verdensklasse og det er fantastisk at gå med el-golfvogn rundt på banen – også selvom man kun er 18 og 20 år.

Og Michael Castrence Flindt, pro fra 2009-2016, siger: ”Jeg er superglad for min el-vogn. Det er den bedste vogn, jeg til dato har haft.” Michael har deltaget i mange internationale turneringer, senest fik han en tredjeplads ved DM Senior.

Golfrejser og webshop

Et kig i krystalkuglen viser, at de næste skibe, der skal sættes i søen, er eksport af Kronjysk Golfs egen el-vogn, Crown Caddy. ”Og så vil vi gerne arrangere golfrejser – match-ture – til Sydeuropa. Gerne med indlagte oplevelser, for eksempel vinsmagning på de lokale vinslotte.”

En ny hjemmeside med en udvidet webshop vil også dukke op i løbet af foråret.

Kronjysk Golf holder åbningsreception i april eller maj, når facaden er færdigrenoveret. Hold øje med Kronjysk Golf på Facebook og hjemmesiden www.kronjyskgolf.dk

Related posts

X