Himmerland golfophold
FRANKRIGS BEDSTE LINKSBANE GENOPSTÅR I ORIGINALT DESIGN

FRANKRIGS BEDSTE LINKSBANE GENOPSTÅR I ORIGINALT DESIGN

GOLFREJSER: Frankrig har som golfdestination slet ikke den samme tiltrækningskraft på danskere, som eksempelvis Spanien og Portugal har det. Det kan undre for faktisk findes der mere end 550 golfbaner i Frankrig, men måske er forklaringen den, at en del franske baner er private og dermed ikke åbne for offentligheden.

Men det er nu ikke fordi, at der ikke findes masser af gode golfbaner, som både er åbne for green fee gæster og som sagtens kan måle sig med de bedste baner i både Spanien og Portugal.

Tag nu bare denne uges Europatour-turnering, der som bekendt spilles i Paris på Le Golf National og hvor der skal spilles Ryder Cup i 2018. Denne bane er åben for alle og må siges at være et fremragende golfanlæg.

Tager man Top 100 Golf Courses liste over de 100 bedste golfbaner i Kontinental Europa, så har Frankrig hele syv baner med i Top-20 på listen. På listen finder man på 56. pladsen en fransk bane, som formentlig vil stige i graderne over de kommende år.

La Mer, hedder banen, som er en del af Le Touquet Golf Resort, Banen ligger ud mod havet ved Le Touquet-Paris-Plage i det nordvestlige hjørne af Frankrig. En times kørsel syd for Calais, 2,5 times kørsel fra Paris eller 1.000 km fra den danske grænse.

Historien om La Mer er den, at banen blev anlagt tilbage i 1931 af den kendte golfbanearkitekt Harry Colt. Under 2. verdenskrig blev flere af banens huller ødelagt og ikke siden genskabt i sin oprindelige form. Det er der imidlertid nu blevet rettet op på.

Det er de to anerkendte golfbanearkitekter Patrice Boissonnas og Frank Pont, som ved at studere gamle billeder og oversigtskort fra banen, har formået at føre La Mer tilbage til det oprindelige design.

Resultatet er i særklasse. Renoveringsarbejdet har medført, at 13-16. hul nu står som de oprindeligt var designet. Golfbanen var i forvejen et unikum, og verdens førende golfjournalister har da heller aldrig været uenige om, at Harry Colt, der bl.a. også har designet Royal Portrush i Nordirland, har skabt et sandt mesterværk i et landskab, der var som skabt til en golfbane.

La Mer regnes i dag for at være en af Kontinentaleuropa’s bedste og smukkeste linksbaner. I forbindelse med Le Touquet Golf Resort hører der også en hyggeligt, meget fransk og meget stemningsfyldt boutique hotel, Le Manoir.

Artiklen er leveret af GolfersGlobe.com. Vil du have mere inspiration til golfferien, så klik ind på GolfersGlobe.com, hvor du finder masser af artikler og omtale af mere end 2.000 golfbaner og hoteller. 

Related posts

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Gå ikke glip af de seneste nyheder fra golfens verden, nye konkurrencer og meget mere - og vi lover at 

Tak for din tilmelding!

X