Santander
header abonnemnt teaser
GARIA PÅ GENEVE-SHOW

GARIA PÅ GENEVE-SHOW

Af Frits Christensen.

Så er verdens mest eksklusive og formentlig også dyreste golfbil parat til at rulle ud på de grønne baner – eller andre steder, hvor eksklusiv transport i en Garia Golf Car Mercedes Benz-style vil være relevant.

Den danske Garia-fabrik, der er en del af Lars Larsens Jysk-koncern, har netop haft verdenspremiere på den internationale bilmessen Geneva Motor Show 2018, der blev afviklet 8.-18. marts i Schweiz. Det fulde navn er Garia Golf Car Inspired by Mercedes Benz Style, og bilen vakte naturligvis en del opsigt på messen.

-Vi stod på Mansory-standen i Geneve, fordi Mansory er en af vores forhandlere, selv om man naturligvis også kan købe den nye model hos vort selskab i Danmark, siger Anders Lynge, der er creatic direktor for Garia.

-Mansory er også underleverandør af carbon- og læderdelene i den nye Garia-bil, der koster 59.000 euro (440.000 kr.) plus eventuel moms og levering, siger Anders Lynge.

Paradigmeskifte for golfbiler
Allerede i 2016 var Garia klar med en prototype af den nye Mercedes-inspirerede model, der blev præsenteret i forbindelse med British Open-turneringen, hvor den vakte stor opsigt for eksklusiviteten på alle niveauer.

”The Golf Car is a golf cart to end all golf carts” skrev således det engelske dagblad The Telegraph, mens Wired skrev: “The coolest golf car of all time.”

Den Mercedes-inspirede Garia-model er det mest eksklusive, verden endnu har set i den branche. Både design og kvalitet signalerer eksklusiv livsstil, og bilen bygger bro mellem den klassiske golfsport og behovet for behagelig transport i en fremtid med vægt på mobilitet, æstetik og højeste tekniske niveau.

Det ikoniske design får Garia-bilen til at se sporty og mere bilagtig ud end andre golfbiler. Al den moderne teknik er indbygget i bilen. Det digitale udstyr er med touchskærm til alle funktioner. Garia Golf Car Inspired by Mercedes Benz er også godkendt som streetcar og kan skyde en hastighed på 43 miles per hour, skønt det i USA kun vil være tilladt med 25 mph. Den elektriske bil er også udstyret med branchens største lithium-batteri med en kapasitet på 10,24 Kwh og har en varighed, der svarer til en afstand på 50 miles. Som der står i præsentationsmaterialet, så repræsenterer den eksklusive bil det bedste fra tre verdener: Klassisk golfsport, ren luxus og førende teknologi.

Designeren og Mercedes
Det var kvalitet i udviklingsarbejdet tilsat lidt nordjysk stædighed hos vendelboen Anders Lynge, der gjorde, at det lykkedes for den danske Garia-producent at sparke døren ind til et samarbejde med den tyske Mercedes-koncern.

Med ægte jysk stædighed står vendelboen Anders Lynge bag udviklingen af Garia-bilerne – og dermed også bag verdens mest eksklusive golfbil.

Mercedes Benz har i mange år været stærkt involveret i golfsporten, og det nye samarbejde med Garia er et supplement til Mercedes-Benz Style-konceptet, der bl.a. også tæller engagement i spændende koncepter med yachts, privatfly, helikoptere og lejligheder.

-Vi vidste i forvejen, at Mercedes havde et ønske om at revolutionere golfbilbranchen, så da der i 2013 blev udskrevet en designkonkurrence om en moderne golfbil i luksusklassen, meldte vi os på banen med vort bud, der heldigvis vandt konkurrencen. Efterfølgende var vi meget vedholdende, hvorefter samarbejdet blev en realitet, siger Anders Lynge, der i øvrigt har været med i udviklingen af Garia-bilen lige fra starten i 2005.

Dekadent banemakker
Garia kalder selv den nye Garia Car Inspired by Mercedes Benz for en dekadent banemakker. Den blev første gang præsenteret i det bedste selskab af alle, nemlig i 2016-udgaven af British Open på Royal Troon i Skotland.

Siden fulgte præsentationen ved European Tour-turneringen Made in Denmark på Himmerland Golf & Spa Resort, hvor Garia præsenterede flere spændende modeller.

Garia Golf Car Inspired by Mercedes Benz er så luksuriøs, at den indfrier alle forventninger og ønsker til, hvad en eksklusiv og sporty golfbil bør rumme.

Den byder bl.a. på detaljer af kulfiber og læder, en kølesektion, glas og flaskeholder, 10,1” touchskærm med on board-computer, der viser alt fra afstande til det aktuelle hul og kørehastighed til vejrprognoser og batterilevetid. Der kan desuden streames lyd og telefonsamtaler fra smartphone via Bluetooth.

Garia A/S:
Hovedkvarter: Lunikvej 44, 2670 Greve. Et selskab i Lars Larsen Group. Produktion: JP Group, Viborg.
Datterselskab: Garia Inc. Houston, Texas, USA
Formand: Jacob Brunsborg. Administrerende direktør: Jakob Holstein. Co-founder og creativ director: Anders Lynge.

Geneva Motor Show:
I Geneve stod Garia på standen hos Mansory, der forhandler den danske bil, der dog også kan købes direkte gennem Garia i Danmark.

Pris: 59.000 euro (440.000 kr.) plus evt. moms og levering.

Relaterede artikler

X
---------------------------------------------------------------------------------------------- Tracking Code: Standard (Asynchronous) "Retargeting" ----------------------------------------------------------------------------------------------