Santander
header abonnemnt teaser
GOLF TVILLINGERNE

GOLF TVILLINGERNE

Af Frits Christensen.

Tvillingerne Rasmus og Nicolai Højgaard fra Gyttegaard Golf Klub er blandt de mest vindende amatører i Danmark og kan blive det første tvillingepar med en lovende karriere som professionelle.

-Hvordan skal jeg kende forskel på jer?

-Bare skriv, det er mig med hatten og det vilde hår, siger Nicolai og roder op i samme.

Om det så er et brugbart kendetegn senere i tilværelsen, når de to Billund-drenge fra Gyttegaard Golf Klub om få år formentlig indtager scenen i den professionelle golfverden er så en helt anden sag.

Golfavisen kender ikke til fortilfælde med tvillinger på hverken European Tour eller den amerikanske PGA-tour, men ikke desto mindre er begge tours det erklærede mål for de to ambitiøse supertalenter, der i 2017 var med til at føre Danmark frem til et europamesterskab for drengelandshold.

Siden 4-5-års alderen har de fulgt hinanden i en positiv og kammeratlig rivalisering i sportsgrene som mikrogolf, fodbold, håndbold, bordtennis, badminton og svømning (tvungen!), men fra 8 års-alderen blev det seriøst med golfspillet.

På det tidspunkt havde forældrene Tina (stewardesse) og Ole Højgaard (pilot) netop overtaget pro-shoppen i Gyttegaard Golf Klub, som de drev frem til 2014, mens Ole Højgaard hele tiden bevarede sit job som pilot med base i Billund.

Slår hinanden på skift
Selv om de som 17-årige teknisk set stadig er juniorer og for nylig deltog i junior-VM i Japan, håber de allerede i år at blive udtaget til seniorlandsholdet – sammen. For uadskillelige er de, hvilket kun lader sig gøre, når de begge er i stand til at vinde turneringer og slå hinanden på skift.

Den stolte far, golfspiller og pilot, Ole Højgaard med sønnerne Nicolai (tv) og Rasmus under træningen i Gyttegaard Golf Klub.

-Vi nyder at spille med og mod hinanden. Vi vil også gerne slå hinanden, men det med håneretten gør vi slet ikke brug af. Kan den ene af os ikke vinde en turnering, skulle det meget gerne blive den anden, siger de to som med én mund – og understreger det gode familiesammenhold, der også inkluderer forældrenes maksimale opbakning til deres sport og ambitioner i det spil, hvor de er så talentfulde.

Som det fremgår af fakta boksen her på siden, har tvillingerne en række topresultater med otte sejre til ”storebror” Rasmus og fire sejre til Nicolai, der er et par minutter yngre end sin tvillingebror.

Made in Denmark-historie
I en DGU-præsentation af de to giver de begge udtryk for, at rollen som tilskuer til DP World Tour Championship i Dubai har været den største oplevelse, men mon ikke den er blevet overhalet af den chokerende (positive) overraskelse i 2017, da de pludselig som 16-årige blev de yngste deltagere i Made in Denmark-historien?

-Vi troede bare, at vi skulle til fællestræning med DGU i Silkeborg, men fik så at vide, at vi var inviteret til træning på Himmerland Golf & Spa Resort før Made in Denmark-turneringen. Da vi kom til Himmerland og pludselig stod over for promotor Flemming Astrup og Thomas Bjørn, følte vi os totalt overraskede og ”underdressed,” som vi stod der i almindelige jeans. Og chokket blev ikke mindre, da Bjørn spurgte, om vi ville spille med i turneringen. Vi havde svært ved at tro, at det var alvor, så det er det vildeste, vi har oplevet. Det var jo helt surrealistisk. Vores forældre vidste det godt, men havde holdt det hemmeligt for os, siger tvillingerne.

Resultatmæssigt var Rasmus tættest på at chokere det gode selskab, men en bogey på sidste hul om fredagen kostede ham deltagelsen i finaleweekenden. Nicolai sluttede i plus fem efter de to første runder i turneringen, hvor cuttet lå i banens par.

-Individuelt set har Made in Denmark været den største oplevelse for os, men det var også kæmpe stort at være en del af det hold, der i 2017 vandt europamesterskabet for drengehold til Danmark. Der er noget særligt ved at vinde et stort mesterskab med gode holdkammerater, er tvillingerne enige om.

De store drømmemål
En lang række af de bedste danske talenter – inklusiv den højst rangerede danske amatørspiller John Axelsen – skifter til collegegolf i USA, så snart studenterhuen er sat på hovedet. Men sådan kommer det ikke nødvendigvis til at gå for tvillingerne, når de er færdige med HHX i Vejle.

Rasmus (tv) er et par minutter ældre end Nicolai, mest vindende og bedre placeret på verdensranglisten, mens Nicolai har det laveste handicap.

-Det er da en mulighed, men vi har endnu ikke taget den endelige beslutning. Vi har set en del komme hjem uden at have færdiggjort uddannelsen i USA, så vi er formentlig mest stemt for at blive i Danmark og tage springet direkte fra amatørlandsholdet over i de professionelles rækker, siger Rasmus og Nicolai, der i DGU’s præsentation af talenter ikke lader tvivl tilbage om deres sportslige drømmemål: Fast deltagelse på European Tour og den amerikanske PGA-tour – og måske endda en kvalifikation til Ryder Cup-holdet.

Minder om hinanden
Som det også fremgår af fakta-boksen her på siden, så er Rasmus den bedst placerede af de to på amatørernes verdensrangliste som nummer 87, mens Nicolai er nummer 110. Omvendt er det Nicolai, der har det laveste handicap med plus 4,3 mod 3,6 til Rasmus.

-Det afhænger simpelthen af dagen, hvem der er bedst. Vi vil rigtig gerne slå hinanden, og rivaliseringen er med til at gøre os bedre, men vi kunne aldrig finde på at håne hinanden.

Når tvillingerne bliver bedt om at beskrive hinandens plusser og minusser, nævner de begge driveren som deres stærke side (300 meter plus/minus!) Putting hører også til Rasmus’ stærke side, mens det halter mere med wedge- og jernslagene til green. Nicolai er lidt svagere i putting, men god med jernslagene.

-Men vi minder faktisk rigtig meget om hinanden, ikke kun i spillet, men også mentalt. Vi har masser af temperament, og da vi var mindre, sloges vi lige så meget som andre brødre. Det gør vi dog ikke mere, og vi har også lært, at hvis den ene af os vinder, skal der ikke siges noget til den anden i timerne efter, siger tvillingerne, der er midt i en travl sæson med store opgaver.

Nicolai Højgaard slog i april hele den professionelle elite på Ecco Tour, men måtte nøjes med et par sko i præmie, mens svenskeren Ludwig Nordeklint løb med checken på 54.000 kr.

Bankede de professionelle
Nicolai Højgaard lagde ud som en raket i april, da han som amatør i et flot felt af professionelle vandt Ecco Tour-turneringen Bravo Tours Open på Rømø Golf Links foran svenskeren Ludwig Nordeklint, der dog løb med sejrschecken på 54.000 kr., mens Gyttegaard-talentet grundet sin amatørstatus måtte nøjes med et par Ecco-sko. Til gengæld svarede Rasmus flot igen med en god placering i Junior Invitationel i South Carolina i USA.

De to talentfulde Gyttegaard-spillere glæder sig til sommerens store opgaver med diverse landshold, deltagelse i Danish International Amateur Championship i Silkeborg og ikke mindst den Ecco Tour-turnering i Esbjerg, der også tæller som Made in Denmark-kvalifikation.

De er tvillinger, de tænker ens og de spiller ens. Lad dem bare skabe historie i den professionelle golfverden. Men kun én af dem kan vinde – på skift!

Rasmus Højgaard:
Født: 12. marts 2001 i Billund (17 år)
Hjemmeklub: Gyttegaard Golf Klub
Uddannelse: 1. g på HHX Campus Vejle
Turneringssejre: 8 (inkl. McGregor Trophy 2016 og DIAC 2016).
Laveste turneringsrunde: 67 (-5 McGregor Trophy 2016). Laveste samlede score i turnering: 65-71-65 (-9 klubmesterskab Gyttegaard 2015.
Amatørernes verdensrangliste 2018: 87
Handicap: Plus 3,6
EM 2017 for drenge: Europamester for hold.
Største oplevelse: Tilskuer til DP World Tour i Dubai.
Bedste bane i DK: Silkeborg Ry Golfklub.
Bedste bane i udlandet: Diamond Course, Østrig.
Drømmebold: Tiger Woods, Michael Jordan og Roger Federer
Drømmemål: Fast spiller på PGA og European Tour, vinde en major, spille Ryder Cup med min bror Nicolai og blive nummer et på verdensranglisten.

Nicolai Højgaard:
Født: 12. marts 2001 i Billund (17 år)
Hjemmeklub: Gyttegaard Golf Klub
Uddannelse: 1. g på HHX Campus Vejle
Turneringssejre: 4 (inkl. Hovborg Kro Open 2016).
Laveste turneringsrunde: 63 (-7 Gyttegaard Hovborg Kro Open 2016).
Laveste samlede score til turnering: 63-70-68 (-9 Gyttegaard Hovborg Kro Open 2016).
Amatørernes verdensrangliste: 110
Handicap: Plus 4,3
EM 2017 for drenge: Europamester for hold.
Største oplevelse: Tilskuer til DP World Tour i Dubai.
Bedste bane i DK: Silkeborg Ry Golfklub
Bedste bane i udlandet: Domaine Imperial, Schweiz.
Drømmebold: Tiger Woods, Jack Nicklaus og Michael Phelps.
Drømmemål: Fast spiller på PGA og European Tour, Ryder Cup og major-sejr.

Foto: Tvillingerne Nicolai og Rasmus Højgaard fra Gyttegaard Golf Klub er to af dansk golfs største og mest vindende talenter blandt amatørerne (foto: F-Communication).

Relaterede artikler

X
---------------------------------------------------------------------------------------------- Tracking Code: Standard (Asynchronous) "Retargeting" ----------------------------------------------------------------------------------------------