Bolig udland
Golfhæftet
Nordic Golfers
Sportspark Blaavandshuk
Santander
Primo Tours
header abonnemnt teaser
GOLFENS OSCAR-VINDERE

GOLFENS OSCAR-VINDERE

Af Kim Henningsen.

Vil man have den ultimative golfoplevelse, er her en stribe gode tips fra golfrejse-industrien.

Filmbranchen har sine Oscar-statuetter, fodbolden har Ballon D’or, videnskaben hyldes med Nobel-priserne – og golfrejseindustrien har sine IAGTO-priser for verdens bedste golfrejsemål.

De sidste blev kåret ved branchens kongres og messe, IGTM i Sloveniens hovedstad Ljubljana, i midten af oktober, og selv om det er industrien, der hædrer sig selv og har mange interesser at tage hensyn til, er det for danske golfrejsende midt i vinterkulden et sandt eldorado af spændende vindere.

Det imponerende Mission Hills med 12 golfbaner på 20 kvadratkilometer blev kåret som årets golfresort i Asien.

Og ja, den store tegnebog skal frem, hvis man vil opleve flere af golfens Oscar-vindere, men det er jo tilladt at drømme, så Golfavisen præsenterer her nogle af de mest populære kategorier blandt vinderne:

Årets ”uopdagede” rejsemål:
Logroño-La Rioja-regionen i Spanien: Alle rødvinselskere med respekt for sig selv har nydt en af de unikke, krydrede Rioja-vine, men nu er området også kommet på golf-verdenskortet – og det er en af de få vindere, man ikke behøver at tømme pensionskontoen for at kunne spille.

Den mest kendte bane i området er Rioja Alto Golf Club, hvor man faktisk kan spille en runde for bare 35 euro på hverdage, men også El Campo De Logrono og Club De Golf Sojuela scorer højt blandt de – endnu få – golfturister, som har spillet banerne. Greenfee på hverdage er her henholdsvis 52 og 45 euro.

Mellem- og Sydamerika:
For fjerde gang gik hæderen til Den dominikanske Republik, som flere og flere danskere er ved at få øjnene op for. Både på grund af de gode golfbaner, klimaet og den afslappede caribiske stemning. Den mest kendte og spektakulære bane er nok Teeth of the Dog, designet af Pete Dye og rangeret i top -50 blandt verdens bedste baner. Greenfee-priser fremgår ikke af hjemmesiden men regn med omkring 200 dollars eller tag med et af de mange danske bureauer, som arrangerer rejser til Den Dominikanske Republik, og få det en smule billigere.

Asien:
Hua Hin/Cha Am i Thailand. Et sandt eldorado af klassebaner, hvilket rigtig mange danskere kan skrive under på. Den svensk-ejede Black Mountain er syv gange kåret som Thailands bedste golfbane, men den er begyndt at få konkurrence af Baynan. Også Springfield, Palm Hills, Imperial Lake View kan Golfavisens reporter anbefale, mens glorværdige Royal Hua Hin er faldet en smule af på den. Greenfeepriser mellem 500 og 700 kr. på de bedste baner, men også her kan der scores rabatter ved at tage af sted med rejsebureauer.

Afrika/Indiske Ocean:
Mauritius. Den lille bounty-ø ud for Madagascar med 1,2 mio. indbyggere rummer hele 12 golfbaner. Flere af dem er kun tilgængelige, hvis man bor på det tilknyttede resort, men ellers ligger greenfeepriserne på topratede baner som Tamarina Golf Club, Heritage Golf Klub og Ile Aux Cerfs Golf Club mellem 800 og 1.300 kr.

Nordamerika:
Scottsdale i Arizona. Endnu et uopdaget område af de fleste danske golfspillere, men man forstår godt, at mange spillere på den amerikanske PGA-Tour har bosat sig i Arizona. Klimaet er til golf året rundt, og der er et mylder af højkvalitetsbaner. De lokale eksperter anbefaler baner som Camelbag Golf Club, Wickenberg Ranch Golf og TPC Scottsdale, hvor greenfee er på den pæne side af 200 dollars – og medlemskab koster op til 50.000 dollars, hvis du vil have stemmeret på den årlige generalforsamling!

Hvem sagde vand i spil? Dette hul venter forude, hvis du vælger at spille på Teeth of the Dog i Den dominikanske Republik, som for fjerde gang blev valgt som årets golfdestination i Mellem- og Sydamerika.

Europa:
Costa del Sol – behøver vel ingen nærmere præsentation for danske golfentusiaster. Hvis vi skriver Valderrama, La Quinta, Aloha eller Mijas, er alle vist med.

Golfresort i Europa:
Gleneagles i Skotland. Det ikoniske hotel af samme navn fra 1924 er centrum for dette resort, som rummer hele tre golfbaner af international standard: The PGA Centenary, hvor Ryder Cup blev afviklet i 2014, The Queen’s og så The King’s Course, som daterer sig helt tilbage fra 1919. Greenfee på hver af de tre baner svinger mellem 80 og 210 britiske pund afhængig af årstiden. Man får dog ca. ti pct. rabat, hvis man vælger at overnatte i et af de 232 luksusværelser på Hotel Gleneagles, hvor diskretion selv vedrørende priserne er i højsædet. Har man råd til at bo dér, taler man ikke om prisen.

Golfresort i Asien:
Mission Hills Haikou på Kinas tropiske bounty-ø Hainan. Tja, så bliver det ikke større! Ifølge Guinness Book of Records er Mission Hills Haikou verdens største golfklub med ikke færre end 12 stk. 18-hullers golfbaner anlagt på det 20 kvadratkilometer store område. Overnatninger på Mission Hills Resort begynder ved små 800 kr. pr. nat for det mindste værelse og ender ved 35.000 kr. for den største suite – også for én nat. Greenfeepriserne er endnu ikke lagt ud på hjemmesiden, men Golfavisen erfarer fra højtstående personer blandt Hainans turistmyndigheder, at man til foråret planlægger introduktionstilbud med fly direkte fra London til Hainan for omkring 1.700 euro for 12 overnatninger og seks runder golf.

IGTM (International Golf Travel Market)
Ljubljana, Slovenien
Prisuddeling for verdens bedste golfrejsemål
Der var 1.200 deltagere fra hele verden.

Billede: IGTM-messen blev afviklet i Sloveniens hovedstad Ljubljana i anledning af Sloveniens håb om at slå igennem som ny golfdestination.

Relaterede artikler

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

X