Golfsimulator – mere end bare en spillemaskine

Golfsimulator – mere end bare en spillemaskine

Af Jimmy Bak

Nutidens golfsimulatorer er så gode at de faktisk kan bruges som et vigtigt træningsredskab.

Begrebet vinter har virkelig gjort sit indtog i Danmark. Især sidste år og i år har vi haft hårde vintre med masser af frost og sne. Og det sætter selvfølgelig sin naturlige begrænsning for at udfolde sine talenter på græsset. Gudskelov er golfsimulatoren opfundet og kvaliteten og realismen er imponerende. De bedste og mest virkelighedstro simulatorer er fra Fullswing Golfsimulator, som Keld Jensen og Torben Ehlers er eksklusive distributører af i Danmark og Sverige. Derudover ejer de Simgolf i Grøndalscenteret i København, som i dag er Nordeuropa’s største indendørs golfsimulatorcenter. Centeret råder over 11 Fullswing golfsimulatorer, puttinggreen, bar og mødelokaler. Som noget helt nyt er Simgolf Midtsjælland og SimGolf Fyn åbnet som en franchise forretning. Simgolf opsætter igen i år en golfsimulator op på Golf i Bella og Dansk Golf Show i Herning. Begge messer er i Februar måned og der kan vindes præmier som en ny bil og rejsegavekort.

Sådan virker golfsimulatoren
Mellem det store lærred og udslagsmåtten går der to bånd hele vejen rundt i simulatoren med ca. en halv meter i mellem dem. De to bånd indeholder 688 sensorer, som sidder med en afstand på ca. en golfbold’s størrelse. Det betyder at alle data måles på selve bolden og ikke på udstyret. Og der er tydeligt at målingen sker med stor præcision. Man skal derfor ikke hele tiden taste informationer om køllevalg og lignende men bare slå til bolden. En af svaghederne i simulatorgolf har altid været putningen, som altid foregik til nogle huller angivet med enten tal eller bogstaver, som indikator til de forskellige afstande. Det betød at det længste put, man fysisk kunne lave i en simulator var på maksimalt 2 meter, uanset om puttet på green viste 25 meter. Det er nu fortid, for med sensorerne registreres puttet’s retning og hastighed, så det kommer til at ligne et put i den virkelige verden. Der er forskellige typer af måtter, uanset om man skal slå fra fairway, rough eller bunker. Og der er måtter til både højre- og venstrehåndsspillere. På væggen sidder der en touchscreen, som styrer hele simulatoren. Man skal regne med at det ca. tager en time pr. deltager at spille 18 huller. Er man fire spillere, tager det derfor ca. fire timer at spille en runde med 18 huller.

Alle kan være med
Folk uden forkundskaber til golf, får en kort introduktion til udstyret og golfsvinget. Herefter får alle en gennemgang af brugen af simulatoren. Brugervenligheden er i top og man er faktisk i gang allerede efter få tryk på touchscreen’en. Man starter i practice area, hvor man kan træne fulde slag, chip og put. Når man er varmet godt op, er man klar til at vælge mellem en af de pre-installerede 55 baner, som er nøje udvalgt blandt verdens bedste og mest kendte. For de mere rutinerede er golfsimulatoren et godt træningsredskab. Man kan bruge den til at fastslå, hvor langt man slår med hver kølle og jern. Men simulatoren måler også bold carry, launch angle, hvor bolden lander(retning), afstand til flaget osv. På banerne inden spil kan man vælge mellem 5 teesteder, 55 baner, 12 spilformer, 9 eller 18 huller, hastghed på green, vind- og vejrforhold, 18 flagplaceringer og meget mere. Men selvom træningsfunktionen er god og meget nøjagtig, kommer de fleste for at spille. Og teknologien er i dag så fremskreden, at det er muligt at spille online med en golfspiller fra en helt anden verdensdel. Det har også åbnet for muligheden for at afholde landsdækkende turneringer. Simgolf har sin egen lukkede turnering bland VIP medlemmerne i deres tre afdelinger og de spiller hver mandag. København’s firmasport har booket næsten alle tirsdage aftener med forskellige turneringer, som de selv arrangere. Og endelig har Teetime deres Winter Tour, hvor alle kan deltage mod et lille turneringsgebyr, da der her er mulighed for at vinde flotte præmier.

[cft key=FACTS]

Related posts

X