Haven
HELE 40 SPILLERE FÅR KNIVEN I USA

HELE 40 SPILLERE FÅR KNIVEN I USA

Af Jeppe Huldahl

Glen Oaks Golf Club i Illinois tager i denne uge imod de sidste 70 spillere i slutspillet. Et slutspil der indtil nu har været helt fantastisk, og fløden er i den grad steget til toppen. En illustration af dette er, at top fem på FedEx Cup listen lige nu udgøres af de samme navne som top fem i verden.

Kun 30 spillere kvalificerer sig til Tour Championship, der er dermed lagt op til et blodbad i denne uge, hvor 40 spillere skal sorteres fra. Rory Mcilroy er overraskende en af spillerne med fare for at ryge før tid, han starter den tredje Playoff-turnering fra en placering som nummer 51.

Forsvarende mester i BMW Championship er Dustin Johnson, som allerede har vundet én slutspilsturnering i år, han tog sejren i The Northern Trust. Dustin Johnson ligger nummer tre i den samlede stilling, og han har igen i år givet sig selv en glimrende chance for at tage den samlede sejr. En sejr han må være mere end sulten for at få, efter Rory Mcilroy sidste år snuppede hovedpræmien lige for snuden af ham.

De første to slutspilsturneringer har givet masser af spænding og har indtil videre været en direkte kamp mellem de allerstørste navne. I de første to slutspilsturneringer har Jordan Spieth haft chancen for at vinde helt til de allersidste huller, og begge gange er det blevet til andenpladser. Det har bragt ham op som nummer et på listen – med en meget lille margen ned til sidste uges vinder Justin Thomas.
Justin Thomas har med hele fem sejre for alvor fået slået sit navn fast i 2017. Han blev fra starten af året betragtet som et stort talent af golfkyndige, som stod i skyggen af sin barndomsven Jordan Spieth, men nu er han for alvor trådt ind på scenen som en af de store stjerner.

Tre mulige vindere

Paul Casey (Nummer 8 på FedEx Cup Rankings)
Den rutinerede englænder har endnu engang fundet topformen frem til det afgørende slutspil.
I 2016 sluttede Casey i top fem i de sidste tre turneringer, og i år er han ligeledes sluttet i top fem i begge slutspilsturneringer. Sejrene udebliver dog for Casey, kun én i hele karrieren på PGA Tour er det blevet til. Den 40-årige englænder bør dog snart tage det sidste skridt over målstregen igen, og skulle det blive i denne uge vil han samtidig være sikker på at starte Tour Championship i den vigtige top fem.

Phil Mickelson (Nummer 36 på FedEx Cup Rankings)
Den aldrende amerikaner kan stadig spille med om topplaceringerne mod de allerbedste. Det bliver der også brug for, hvis han skal rykke inden for top 30 på listen.
Mickelson spillede igen god golf på TPC Boston og fik en fin sjetteplads for anstrengelserne. Sjettepladsen kom i hus ved hjælp af atypisk god driving fra ”Leftys” side. Seneste sejr er dog stadig helt tilbage fra The Open 2013, og timeglasset er ved at rinde ud, hvis det ikke skal være den sidste på højeste niveau. Optanket selvtillid fra sjettepladsen i Boston og den efterfølgende udtagelse til Presidents Cup holdet kan måske være medvirkende til en Mickelson i topform.

Rory Mcilroy (51 på FedEx Cup Ranking)
Mcilroy kan slet ikke få spillet til at fungere for tiden, og sidste uges mistede cut var særligt en stor overraskelse, på en bane hvor han tidligere har været meget dominerende.
Det har nu udmøntet sig i en alt eller intet uge for Mcilroy, og måske er det netop det, der skal til for igen at få spillet til at flyde.
Mcilroy vil helt sikkert komme ud og angribe med alt, hvad han har, og hvis han rammer en uge, hvor det begynder at lykkes lidt igen, så kan han blive meget svær at slå.

C More Golf sender i alt 35 timers direkte golf fra BMW Championship.
Anders Sigdal er ved mikrofonen alle fire dage, og får besøg af Andreas Hartø i de to finalerunder.

Sendetider C More Golf Featured Groups live Aftensending live
Torsdag 17.00 – 01.00 21.00 – 01.00
Fredag 17.00 – 01.00 21.00 – 01.00
Lørdag 14.30 – 23.45 19.00 – 00.00
Søndag 14.30 – 23.45 18.00 – 00.00

Featured groups i danske tider

Torsdag:
17.22: Marc Leishman / Paul Casey / Brooks Koepka
17:33: Jordan Spieth / Justin Thomas / Dustin Johnson

Fredag:
17.22: Pat Perez / Daniel Berger / Charley Hoffman
17:33 AM/ET: Hideki Matsuyama / Jon Rahm / Rickie Fowler

Related posts

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Gå ikke glip af de seneste nyheder fra golfens verden, nye konkurrencer og meget mere - og vi lover at 

Tak for din tilmelding!

X