HIMMERLANDSK ROCK’N’ROLL-GOLF

HIMMERLANDSK ROCK’N’ROLL-GOLF

Af Jens Christensen

Johnny Madsen bliver makker med John Daly i Pro-matchen som optakt til Made In Denmark i Himmerland

Den fjerde – og foreløbig sidste – udgave af European Tour-turneringen Made In Denmark blev i Himmerland Golf & Spa Resort den 24.-27. juli blev en stor publikumsfavorit rigere, da én af verdens mest farverige golfspillere på godt og godt, John Daly, i slutningen af april takkede ja til en invitation fra den danske promotor Flemming Astrup. Mindre festlig bliver John Dalys tilstedeværelse næppe af, at han i Pro-Am-matchen onsdag før turneringsstarten torsdag bliver makker med en ligeså farverig dansk legende, rocksangeren Johnny Madsen.

– Det bliver ren rock’n’roll på golfbanen, lød den spontane reaktion fra Johnny Madsen, da han under indvielsen af sit nye galleri på Fanø, Madsens Malerier, blev tilbudt makkerskabet med John Daly.

– Jeg var ikke et sekund i tvivl om at sige ja tak, for John Daly har altid været mit store golfidol, simpelthen fordi han opfører og klæder  sig anderledes end alle andre, en festlig og impulsiv fyr, der aldrig keder folk hverken på eller udenfor banen. Jeg vil simpelthen kalde mødet med John Daly som en once-in-a-life-oplevelse, noget, jeg glæder mig usigeligt til.

Bob Dylans-fans

65-årige Johnny Madsen har spillet golf i 30 år, og han har udover golfspillet en anden fælles interesse med Daly. Denne er nemlig en populær sanger og guitarspiller – ligesom Madsen – så de giver et par fælles numre ved Made In Denmark-festivalen torsdag aften.

– Jeg har siden invitationen bemærket, at Daly elsker at spille Bob Dylan-numre. Dem kender jeg de fleste af, fordi netop Dylan var mit store idol, da jeg var yngre, ligesom jeg for et par år siden har sunget og spillet et par Bob Dylan-numre sammen med min søn, Rasmus, til en koncert på Fanø. Rasmus har, ligesom jeg, John Daly, som sin favoritgolfspiller og efterlignede faktisk hans sving. Desværre spiller Rasmus ikke mere, fordi det kniber med tiden til det. Han var ellers et god spiller med handicap 4.

– Hvilke Dylan-numre, vi skal spille sammen, Daly og jeg, finder vi sikkert ud af, når vi står på scenen. Vi er vel professionelle…Han kan da sikkert også spille marimba til én af mine sange.

Texas Scramble-fan

Johnny Madsen var selv for 10 år siden været nede i handicap 5, fordi han på den ellers drilske Fanø-bane mellem klitterne i en enkelt uge præsterende to runder på ét slag over par og én runde på 69 slag, ét slag under par. I dag spiller han fra handicap 15, selvom han hævder at spille 300 dage om året: – Jeg elsker stadig at spille golf, men det foregår efterhånden mest på Texas Scamble-hyggeplan med vennerne. Derfor glæder det mig ekstra, at jeg jeg netop skal spille Texas Scramble med John Daly. Måske driver jeg ham ud på et par 3-hul, hvor jeg bruger driver og han en pitchingwedge…

Det er endnu ikke afgjort, hvem der bliver Dalys og Madsens 4-bold-makkere, men Daly- og Madsen-fans vil sikkert stå i kø for at komme i selskab på golfbanen med de to markante personligheder. De heldige vil sikkert føle det, som det hedder i én af Bob Dylans mange klassikere: »Knocking On Heavens Door.«

Johnny Madsen er helt bevidst om, at ekstremt mange tilskuere vil følge John Daly og ham i Pro-Am’en, men det generer absolut ikke scenevante Madsen. – Jo større publikum jo bedre performer jeg, lyder det fra Madsen, som har samlet masser af mennesker til sine koncerter gennem mere end 40 år, og som i fjor oplevede at spille koncert med sit band for fuldt hus i Det Kongelige Teater. Sammen med John Daly bliver han sikkert også et tilløbsstykke både på golfbanen og musikscenen i Himmerland Golf & Spa Resort.

FAKTA

Kontroversiel personlighed

John Daly, 51 år og fra Californien, har gennem årene været genstand for mange kontroverser på grund af sin opførslen både på udenfor golfbanerne. Selvom han har indrømmet både alkoholisme, ludomani og hustruvold, har han vundet fem gange på PGA-touren og to majors, US PGA Championship 1991 og British Open 1995. Fornylig vandt han en turnering på Champions Tour (seniortouren), Insperity Invitational – hans første sejr i 13 år.

 

Related posts

1 Comment

Comments are closed.

X