Interview med Brian Nielsen

Interview med Brian Nielsen

AF JIMMY BAK

Super Brian er en af Danmark’s største boksere gennem tiderne

Brian Nielsen, også kaldet Super Brian, startede faktisk sin boksekarriere i en meget sen alder. Han ønskede at komme i form og meldte sig ind i Korsør Amatørbokseklub. Skønt teknikken ikke var den bedste, blev han alligevel både Sjællandsmester og Danmarksmester fem år i træk. Det store højdepunkt som amatør var dog bronzemedaljen til OL i Barcelona i 1992. Herfra gik det stærkt med en utrolig flot professionel karriere, som tæller bæltet fra både IBO og IBC. Brian har også slået legenden Larry Holmes. I slutningen af karrieren kom endelig den kamp han længe havde ventet på, nemlig mod Mike Tyson. En knæskade satte imidlertidig en stopper for en lang og flot karriere og Brian startede i stedet med at spille golf. Ved et tilfælde blev han opfordret til at hjælpe danskere, der ville på ferie på Solkysten, med at arrangere golfture. Ideen var oplagt, da han og hustruen Jeanette i forvejen boede i Spanien. Det er med tiden blevet en stor succes, som de begge er fuldt engageret i. Og selvom Brian lige har haft et comeback mod selveste Evander Holyfield, er det golffirmaet, der har første prioritet. GOLFavisen fangede Super Brian Nielsen på telefonen i Spanien.

Hvordan kom du i gang med at spille golf?
Jeg boede tæt på en golfbane og så var det jo oplagt. En af mine første gange jeg spillede var til en et velgørenheds arrangement i Sverige, hvor jeg var inviteret sammen med Bill Clinton. Det var bestemt ikke noget kønt syn og kun en anelse pinlig, men herefter var jeg solgt. De næste to år spillede jeg ofte, dog kun på en par 3 bane. Det er nok derfor at mit indspil er mit bedste spil på banen.

Har du et drømmeslag?
Alle mine slag er drømmeslag(efterfulgt af en hjertelig latter). Jeg slår ikke så langt men forholdsvis lige. Og enkelte gange rammer jeg den bare rigtig godt. Jeg har faktisk vundet en driving konkurrence, hvor jeg slog længere end min træner. Det var på Simons og det var næsten på 280 meter. Men det var også ned ad bakke og med medvind.

Hvad kan du godt lide ved golf?
Jeg elsker at spille med folk, jeg ikke kender. At se deres reaktioner, når det enten går skidt eller rigtig godt. Folk’s sande værdier og indhold kommer virkelig til udtryk på golfbanen. Det er meget underholdende. Selv har jeg ikke det store temperament på banen, men jeg er stadig et konkurrencemenneske og spiller for at vinde.

Er du en udstyrsrytter?
Det vil jeg ikke påstå, for jeg spiller med det samme udstyr, som da jeg startede. Men jeg har da en afstandsmåler, jeg bruger en gang i mellem.

Har du en favoritbane?
Nu har jeg spillet rigtig mange baner og stort set alle på Costa Del Sol. Der er mange rigtig lækre baner, men den bane, hvor man får mest for pengene, er Rio Real.

Hvem ville du helst gå en runde golf med?
Min far. Ellers kunne jeg godt tænke mig at give Holyfield en røvfuld på golfbanen, han spiller nemlig også.

Hvad er dit mål for i år?
At komme længere ned i hcp. Jeg skal også arbejde med min driver. Folk plejer at fortælle mig at jeg har et indspil som en hcp 7 spiller og et drive som en hcp 30 spiller. Så der er lidt at arbejde med. Herudover skal jeg i gang med at lave en masse tilbud i firmaet, så vi kan få flere danskere ned og spille golf. Men først skal jeg lige deltage i Stjernegolf, hvor jeg er fast inventar. Det glæder jeg mig til, for det er et godt arrangement og formålet kunne ikke være bedre.

[cft key=FACTS]

Related posts

X