Interview med Niels Christian Holmstrøm

Interview med Niels Christian Holmstrøm

Af Jens Yde
Foto Thomas Wilmann

Niels-Christian Holmstrøm (født 23. februar 1947) er en dansk tidligere fodboldspiller, anfører på landsholdet, fodboldtræner, konsulent i Team Danmark og sportsdirektør i FC København (frem til afslutningen af sæsonen 2005/2006). Han opnåede 15 A-landskampe for Danmarks fodboldlandshold og scorede fire mål. I øjeblikket er han bestyrelsesformand i KB, og den vej igennem bestyrelsesmedlem i FC København. Han optræder desuden som fodboldekspert i Viasats fodboldprogrammer. Niels Christian Holmstrøm er kendt for sine kontante holdninger og store indsigt i sportens verden

Niels Christian Holmstrøm ankommer til interviewet på Cafe Theodors på Østerbrogade en mandag i august i efter en lang weekend med både familiefest og Fodbold uden filter filmet i Herning.

Hvordan og hvornår kom du i gang med at spille golf?
”Det startede i Frankrig da jeg spillede fodbold dernede. Min sportsdirektør spillede golf og dengang i 60erne og 70erne var golf jo ikke særligt udbredt, men en sport for overklassen. Jeg var ude og se sportsdirektøren spille en celebrity match sammen med Gary Player. Her kom interessen men jeg meldte mig først ind da jeg kom hjem til Danmark igen. Der meldte jeg mig ind i Søllerød Golfklub i slutningen af 1970erne og er medlem nummer 35. Jeg har dyrket eliteidræt men golfen er udelukkende for hygge sammen med gode venner. Ikke noget foreningsarbejde men holder af bare at være et nydende medlem der kan brokke sig over banen som alle de andre. Jeg lever meget på mit boldøje og ikke så meget på teknikken.

Hvad siger handicapbeviset?
”Jeg har haft en cifret handicap tidligere og faktisk spillet ok golf, men det har jeg ikke længere”.

Er du en udstyrsytter?
”Jeg er jo glad for golf og spiller meget golf rundt omkring. Jeg kan godt lide at læse om golfudstyr og er kritisk med bolde. Jeg gider ikke spille med gamle lorte bolde. Jeg bruger nok lidt bedre bolde end jeg burde men sådan er det. Jeg har faktisk 3 sæt da jeg ikke gider rejse med mit udstyr. Det er alle Callaway Diablo sæt.  Jeg har et stående i mit hus nede i Sydfrankrig samt et i min ejendom tæt på Paris. Når jeg er ude og spille golf vil jeg nyde det og det hænder det at man rammer bolden lækkert og så nytter det ikke at du spiller med en skovl og en paraply. Det behøver ikke være så skide fancy.  Jeg er også nået hybridalderen og foretrækker en lille hybrid frem for et 6-jern. Det står jo ikke på scorekortet hvilket jern man har brug” svarede Holmstrøm med et smil på læben.

Favoritbane i Danmark?
”Nu sætter jeg meget pris på min hjemmebane i Søllerød. Jeg ville dog ønske at arkitekten havde fået lidt større friheder da banen skulle anlægges i det fremragende område Søllerød Naturpark. Men grundet naturfredningsloven var det jo ikke muligt. Faktisk passer Søllerød ikke så godt til mit spil for jeg har jo en lille naturlig slice. Det kniber lidt med at komme indefra og ud. Den bane jeg spiller bedst på i Danmark er Sct. Knuds. Af en eller anden årsag passer den bane godt til en der har en lille slice i sit spil. Faktisk er Københavns Golfbane også en god bane til en spiller som mig med en lille slice. På Københavns golfbane skal man dog ikke slå skævt fra tee og ud i roughen. Hvis man endelig har fundet sin bold så er det ikke sikkert at man kan finde sin bag bagefter og nogen gange kan man heller ikke finde sine medspillere” efterfulgt af det kendetegnende grin.

Favoritbane uden for landets grænser?
”Jeg gider ikke betale millioner af kroner i greenfee men enkelte gange betaler jeg gerne hvis oplevelsen er en for livet. Der er masse af gode golfbaner der ikke koster noget særligt. Jeg har spillet Pebble Beach hvilket er lidt det samme som hvis man spiser aftensmad på Noma. Det er helhedsoplevelsen man betaler for. Så har jeg også haft fornøjelsen af at spille Augusta, dog kun enkelte huller. Augusta er jo en form for en katedral for golfspillere. Jeg har også spillet Finca Cortesin sammen med mine golfdrenge fra Søllerød. Vi var nede at spille lige inden Volvo Masters for nogle år siden. Finca Cortesin er en fremragende bane også for amatørgolfspilleren. Men faktisk vil jeg sige at Kaiwah Island (Ryder Cup i 1991). Det er et fantastisk anlæg med 5 baner. Jeg var der i forberedelserne til OL i Atlanta i 1996 med Team Danmark og det var også på denne tur vi besøgte Augusta.

Læs hele interviewet på mingolfblog.dk

Related posts

1 Comment

Comments are closed.

X