JOBURG OPEN I NYE KLÆDER MEN MED TIDLIGERE DANSK VINDER I FELTET

JOBURG OPEN I NYE KLÆDER MEN MED TIDLIGERE DANSK VINDER I FELTET

Af Mogens Nielsen

Dansk trekløver der allerede har klaret sæsonens første cut og den ene endda tidligere har vundet Joburg Open, starter ud i Johannesburg torsdag.

Joburg Open er, siden den blev en del af European Tour i 2007 spillet på Royal Johannesburg and Kensington Golf Club. Denne bane, hvor Anders Hansen vandt turneringen i 2009 er under ombygning, så i stedet spilles på Randpark Golf Club, der er det eneste anlæg i Sydafrika med tre baner. Med et felt på 240 mand spilles der da også på to af disse, nemlig Firethorn Course og Bushwillow Course.

Ikke alene er det i 2018, som december nu hører til på Tourens kalender på et nyt anlæg, men det er også på en ny dato og for første gang på Sunshine Tour, kosanktioneret med to andre Tour. Udover European Tour nu også Asian Tour.

Som nævnt vandt Anders Hansen turneringen i 2009. Nogle vil huske at Anders vandt to uger i træk i Sydafrika, men Vodacom Championship var ikke en del af European Tour. De to sejre dengang betød dog, at Anders det år blev samlet vinder af Sunshine Tour.

Se også: Golfavisens Julekalender 6. december

Med sig i feltet har Anders Hansen Jeff Winther og Joachim B. Hansen, der begge gjorde det så flot i sidste uge.

Turneringen har 16,5 millioner Rand i præmiesum. Det kan lyde voldsomt, men svarer nu blot til lidt over en million euro.

Det danske trekløver skal op mod flere stærke sydafrikanere, hvor vinderen fra sidste uge, Dylan Fritelli nu som verdens nummer 55 også er feltet højest rankede spiller og eneste deltager fra top 100 på OWGR.

Turneringens teetimes fremgår her – tidsforskellen er en time, så de første går allerede ud klokken 05:30 dansk tid og leaderboardet kan følges her.

Viasat Golf sender fra Joburg Open alle fire dage, torsdag fra klokken 09:30 til 11:30 og igen fra 13:00 til 15:00.

Related posts

X