JULEAFSLUTNING PÅ C MORE GOLF

JULEAFSLUTNING PÅ C MORE GOLF

Af Jeppe Huldahl

QBE Shootout har efterhånden eksisteret i 23 år, og markerer enden på endnu et turbulent år på PGA Tour. En turnering der foregår under afslappede og hyggelige forhold spilles som par-turnering, men hvert af de 12 par vil gøre alt for at hente sejren hjem.

Sidste års vindere Matt Kuchar og Harris English vil igen i år være blandt favoritterne til at vinde turneringen, men der er flere stærke par der skal overvindes. De tre birdievenlige formater over de tre turneringsrunder gør dog, at der skal spilles rigtig god og aggressiv golf, hvis man vil have en chance for at vinde.

Fredagsrunden bliver indledt med en Texas Scramble, hvor begge spillere slår alle slag og det bedste resultat bliver valgt til videre brug. Her vil der givetvis blive flere runder under 60. Anden runde bliver en greensome, hvor begge spillere slår ud fra teestedet, og det bedste drive bliver valgt. Herefter skiftes man til at slå. Finalerunden bliver spillet som fourball-bestball, hvor hver spiller har sin egen bold, og den bedste score på hvert hul er tællende.

Et af de mere interessante makkerskaber af de 12 er uden tvivl Tony Finau og makkeren Lexi Thompson. LPGA spilleren Lexi Thompson er med for andet år i træk, efter at hun sidste år dannede par med Bryson Dechambeau. Både Tony Finau og Thompson er kendt for ekstrem længde fra tee på hver deres tour, og det skal blive interessant at se, om de to kan gøre sig gældende, eller om forskellen på herre- og damegolf er for stor. Deltagelsen af Lexi Thompson er et fint bevis på at turneringen bliver afholdt i en afslappet stemning.

Vært for turneringen er igen legenden Greg Norman. 331 uger som verdens nummer et nåede den australske haj op på. Det er næstflest nogensinde kun overgået af Tiger Woods.

Tre mulige vinderhold

Graeme Mcdowell og Shane Lowry
De to irere kender hinanden godt, og man har tidligere set at et afslappet og venskabeligt makkerskab på banen i parturneringerne, er en vigtig ingrediens for succes. Lowry kommer ind til QBE Shootout med masser af selvtillid efter at have sluttet som nummer to i Europatourens finale – Dubai World Championship, mens Graeme Mcdowell stadig ikke helt viser det niveau som han gjorde for et par år tilbage. Det bliver spændende at følge de to irere.

Matt Kuchar og Harris English
De forsvarende mestre må igen i år være de store favoritter til sejren. Fire gange har English og Kuchar dannet par, og de er endnu ikke sluttet dårligere end nummer to, med både sejr i 2013 og 2016. Harris English er dog ikke inde i en god periode, men mon ikke altid stabile Matt Kuchar igen kan få English til at præstere i denne turnering. Uanset aktuel form er de to umulige at se bort fra historikken taget i betragtning.

Kevin Chappell og Kevin Kisner
De to gange Kevin har begge haft en forrygende sæson, som kulminerede med deltagelse i The Presidents Cup, hvor Kisner og Chappell var med for første gang. Kevin Chappell er kendt som en forrygende ”ball-striker”, som stadig mangler det sidste med putteren for at slå igennem, hvorimod Kevin Kisner normalt ingen problemer har på greens. Hvis de to formår at kombinere det, kan de blive meget svære at slå.

C More Golf er med under alle tre runder af QBE Shootout, som er den sidste turnering i 2017. I første uge af januar går det igen løs på Hawaii til Tournament of Champions.

Sendetider QBE Shootout
Fredag 19.30 – 22.30
Lørdag 19.30 – 22.30
Søndag 19.00 – 22.00

Related posts

X