KING LOUIS FØRER I JOBURG MED JEFF OG JB UNDER PAR

KING LOUIS FØRER I JOBURG MED JEFF OG JB UNDER PAR

Af Peter Skott Carlssen.

Louis Oosthuizen er den højst rangerede spiller i feltet ved South African Open, og majorvinderen fra Sydafrika levede op til favoritværdigheden ved at gå en perfekt åbningsrunde. Jeff Winther og Joachim B. Hansen startede begge med runder par, mens Morten Ørum Madsen er langt tilbage i stillingen.

Hele 240 spillere er til start i Johannesburg, og de skal spille på to forskellige baner på Randpark Golf lub, inden cuttet falder efter fredagens runde. Louis Oosthuizen spillede Bushwillow Course, og det gjorde han på imponerende vis med ni birdies og ni pars. Det efterlader ham alene på førstepladsen et slag foran Madalitso Muthiya og Kurt Kitayama, der vandt på Mauritius i sidste uge.

– Læs mere: Ugens europæiske ranglister

Ligesom Oosthuizen spillede Jeff Winther også på Bushwillow Course, og i sin første runde i sæsonen blev det til en score i 68 slag (-3), hvilket er nok til en 27. plads. Her er der to slag ned til Joachim B. Hansen, der på samme bane var rundt i 70 slag. Det var Hansen’s 8. runde i træk på Europa Touren i par eller bedre.

– Læs mere: Golfens oscar-vindere

Sidste dansker i feltet er Morten Ørum Madsen, og som den eneste dansker spillede han Firethorn Course. Her lød scoren på 76 slag, og udenfor top-200 skal der en lav score til fredag, hvis det skal blive til runder i weekenden.

Der er ikke blot penge og point på spil i denne uge, for turneringen er en del af The Open Qualifying Series, og derfor er der tre pladser på spil til majoren på Royal Portrush. De går til de tre bedst placerede spillere i top-10, der ikke allerede er kvalificeret.

Anden runde fra Sydafrika kan følges live på Viasat Golf og Viaplay.dk fredag fra kl. 11:00.

South African Open hosted by the City of Johannesburg, leaderboard.

Relaterede artikler

X