Santander
header abonnemnt teaser
KRAFTSPRING I IKAST

KRAFTSPRING I IKAST

Af Jens Christensen.

Indoor Golf Midtjylland i Ikast er flyttet og åbnet i ny og større udgave.

Et kraftcenter i dansk golf har udvidet til det dobbelte og dermed slået et kraftspring. Det gælder Indoor Golf Midtjylland, som 13 år har fungeret midt i Jylland – nærmere betegnet på Eli Christensens Vej 55 i Ikast. Lørdag 10. november åbnede kraftcenteret i en ny og forbedret udgave på Jens Holdgaards Vej 58 – i samme Ikast-kvarter som den gamle udgave.

Bag Indoor Golf Midtjylland står PGA-træneren Peter Thomsen, som oprindelig stammer fra Holstebro, og som i en tidlig alder forsøgte sig som playing pro – med så beskeden succes, at han i stedet gik i lære som teaching pro hos navnkundige Leif Nyholm, Thomas Bjørns første træner som professionel. Peter Thomsen, indehaver af både Dansk Golf Akademi og Dansk Junior Golf Akademi, har skabt ideelle træningsbetingelser i det nye Indoor Golf Midtjylland.

Peter Thomsen, indehaver af både Dansk Golf Akademi og Dansk Junior Golf Akademi, har skabt ideelle træningsbetingelser i det nye Indoor Golf Midtjylland (foto: Per Pedersen).

Da Leif Nyholm i 2005 stiftede Nyholms Golf Akademi, var Peter Thomsen den ene af tre medstiftere, alle PGA-proer. Samme år stiftede han selv Dansk Junior Golf Akademi, som han har drevet siden. I 2010 overtog han alene Dansk Golf Akademi, da Leif Nyholm »emigrerede« til Spanien. Begge akademier har om vinteren holdt til i Ikast – og på Fredstoftevej 19 i Kokkedal, hvor Peter Thomsen også ejer Indoor Golf Nordsjælland.

Konstant travlhed
Kraftcenter-betegnelsen i Ikast skyldes, at indendørs-faciliteterne her benyttes fast af både landsholdspillere med bopæl vest for Storebælt, golflinie-eleverne på ISIS Idrætsefterskole og på SportsStar College Ikast-Brande, der nærmest ligger side om side på Hagelskjærvej kun nogle få hundrede meter fra Jens Holdgaards Vej. Det betyder, at der konstant er travlhed i centeret, og at PGA-trænerne på både ISIS, SportsStar, Dansk Golf Akademi og Dansk Junior Golf Akademi fremavler mange unge talenter.

-Centeret på Eli Christensens Vej blev efterhånden både for lille og for slidt, og derfor begyndte jeg allerede for længe siden at kigge efter nye lokaler i nærheden af både ISIS og SportsStar College, fortæller Peter Thomsen.

Valget faldt hurtigt på et lukket og tomt Rema 1000-supermarked på Jens Holdgaards Vej, men denne placering krævede både et tillæg til kommuneplanen og en ny lokalplan, og derfor kunne Peter Thomsen først for halvanden måned siden købe hele centerbygningen på 4.000 kvadratmeter – med et stort bageri som lejer i den ene ende. Helt op til åbningsdagen arbejdede lokale håndværkere særdeles hårdt for at blive færdige med at indrette det gamle supermarked til et moderne golfcenter.

TrackMan-træning
Det er vitterligt nutidens mest moderne tekniske golfudstyr, Golf Indoor Midtjylland har installeret – udstyr, der skaber intet mindre optimale træningsforhold. Det gælder først og fremmest en TrackMan Range med fire træningsbåse, hvor man har skiftet det normale net ud med et stort lærred. En TrackMan er så placeret bagved hver sin bås og koblet til en projektor, som på lærredet viser boldens flugt udover en træningsbane. Det betyder, at spilleren får fornemmelsen af, at hun/han faktisk ikke står og slår træningsbolde indendørs! Til sammenligning har Golf Indoor Nordsjælland kun en enkelt TrackMan-træningsbås med projektor.

Ved hver træningsbåse er installeret et buet, rundt spejl, så man kan kontrollere sin opstilling både med hænder og fødder (foto: Per Pedersen).

Centeret byder desuden på tre TrackMan-simulatorer, hvor man kan spille en lang række verdenskendte baner. Simulatorerne, som regnes blandt de bedste på markedet, er installeret i en lukket lounge, hvor er også er plads til, at spillerne kan hygge sig – i dybe lænestole og sofaer og med kolde drikke.

Endelig har centeret »almindelige« 24 slagbåse, hvor man slår bolden mod net. Der hører et buet, rundt spejl i gulvhøjde til hver bås, så man kan kontrollere sin opstilling med både hænder og fødder.

Medlemskaber
Et helt kapitel for sig udgør centerets tre forskellige træningsområder, hvor man slår korte slag ind til kuperede kunstgræsgreens med stenmel-underlag, så bolden lander som på en udendørs green. Omkring disse greens er, med forskelligt underlag, nedlagt kunstgræs af typer og længder, der svarer til forgreens, fairways og rough. Forskellige hældninger betyder, at man kan slå sine slag fra både opad- og nedad-lejer, i medgræs og i modgræs. Det vil med andre ord sige, at man udsættes for samme udfordringer, som man gør udendørs. Det er i øvrigt Peter Thomsen, der selv har designet short game-områderne.

-Der er plads til alle slags golfspillere i centeret, understreger Peter Thomsen og henviser til, at der kan tegnes medlemskaber i det nye Golf Indoor Midtjylland, hvad der – på grund af pladsmangel – ikke var muligt i det gamle Golf Indoor Midtjylland. Til gengæld har Golf Indoor Nordsjælland altid haft medlemmer – så mange, at tre PGA-proer er undervisere dér, Nicolas Riiber, Andreas Kali og Peter Thomsen. Golf Indoor Midtjylland har også tre trænere, Thomas Poulsen, Lars Larsson og den daglige centerleder, Thomas Stephansen.

En times radius
Et medlemskab af Indoor Golf Midtjylland til 250 kr. pr. måned berettiger til fri afbenyttelse af udslagsmåtter mod net, af short game-områder og puttinggreens, en times brug af TrackMan Range samt 25 procent rabat på simulatorgolf og TrackMan Range-træning. Selv skønner Peter Thomsen, at hans nye center har plads til 300 medlemmer. Det er i øvrigt også muligt at købe et dagspas formedelst 100 kr.

Det er også muligt at hygge sig i en lounge med en kop kaffe. Her gør Peter Thomsen det med sin nærmeste medarbejder, Nicolai Cetti Engstrøm (foto: Per Pedersen).

-Hvis Indoor Golf Midtjylland bliver en lige så stor succes som Indoor Golf Nordsjælland, drømmer jeg om at lave endnu flere indendørs golfcentre i Danmark, lyder det fra Peter Thomsen, der forventer, at Indoor Golf Midtjylland hver vinter vil tiltrække kunder fra en radius af en times kørsel fra Ikast – fra oktober til april. Han har selvfølgelig konstateret, at flere danske landsdele ikke har et større indendørs-center, hvor de lokale golfspillere kan svinge køllerne uden at være iført tyk og varm vinterbeklædning. Derfor ligger et tredje Peter Thomsen-center måske ikke så langt ud i fremtiden.

Om sommeren har Dansk Golf Akademi i sit eget træningsanlæg, Golf i Lunden, på inderkredsen af Charlottenlund Travbane, ligesom akademiet forestår træningen i fire danske golfklubber, Scandinavian i Farum, Royal på Amager, Frederikssund og Lyngbygaard ved Aarhus.

Større danske indendørscentre:

Indoor Golf Midtjylland
Jens Holdgaards Vej 58
7430 Ikast
www.indoorgolf.dk/midtjylland

Indoor Golf Nordsjælland
Fredtoftevej 19
2980 Kokkedal
www.indoorgolf.dk/nordsjaelland

Eagle Club Indoor Golf
Kærvej 23
2970 Hørsholm
www.eagleclub.dk

Simgolf
Hvidkildevej 64
2400 København NV
www.simgolf.dk

Volstrup GolfCenter
Rosbjergvej 5
9500 Hobro
www.volstrupgolf.dk

Golf Arena Aarhus
Agerbakken 16
8362 Hørning
www.golfarenaaarhus.dk

Billede: Indoor Golf Midtjylland har bl.a. en TrackMan Range (til højre i billedet) med fire projektorer, der på et stort lærred viser boldens flugt udover en træningsbane (foto: Per Pedersen).

Relaterede artikler

X
---------------------------------------------------------------------------------------------- Tracking Code: Standard (Asynchronous) "Retargeting" ----------------------------------------------------------------------------------------------