KUN JEFF WINTHER KOM VIDERE I SYDAFRIKAS FLAGSKIB

KUN JEFF WINTHER KOM VIDERE I SYDAFRIKAS FLAGSKIB

Af Mogens Nielsen

Jeff Winther spillede fredag en fejlfri runde med to birdies og er finaleklar fra en fin placering i top 20. Den tidligere Masters vinder Charl Schwartzel gik til tops efter en runde i 63. Med status som tourens flagskib, giver turneringen langt bedre verdensranglistepoint, end feltets styrke berettiger.

Med seks birdies og en eagle på kortet for en runde i 63, fører Charl Schwartzel nu South African Open. Schwartzel vandt Masters i 2011 to slag foran Adam Scott og Jason Day og har i alt 11 sejre på European Tour, heraf de otte som også en del af den sydafrikanske Sunshine Tour. Blot aldrig South African Open, men et par gange Joburg Open, som nu er en del af den og ikke mere en selvstændig turnering.

Schwartzel er 12 under par og har et slag ned til ukendte Muthiya fra Zambia og to slag ned til sidste uges vinder Kurt Kitayama, Zander Lombard samt vennen og The Open vinderen fra 2010 Louis Oosthuizen.

Jeff Winther bliver eneste dansk finalist. Jeff gik to under par 69 og er på en fornem delt 15. plads i samlet fem slag under par.

Læs også: King Louis fører i Sydafrika

JB Hansen lavede dobbeltbogey på første hul og kom aldrig for alvor tilbage og indenfor cutgrænsen igen. det blev en runde i 74 og samlet to over par, hvilket var fire slag for mange i forhold til cuttet. Morten Ørum sluttede langt nede i feltet i  10 slag over par.

Cuttet faldt i to slag under par og blev klaret af 70 spillere inklusive fire amatører.

Der er enkelte scenarier i spil omkring de to danskere i verdens top 50, Thorbjørn Olesen og Lucas Bjerregaard. Enkelte spilere kan komme tæt på specielt Lucas, og ikke mindst hvis de også opnår et topresultat i næste uges Alfred Dunhill Championship, der også afholdes i Sydafrika. Thorbjørn kan dog ikke falde ud af top 50 og det er stort set sikkert, at Lucas også holder sig inde i det fine selskab. Thorbjørn er i dag nummer 43 og Lucas 47. Umiddelbart kan begge i værste fald rykke to pladser ned fra nu og til nytår. Dette opdaterer vi på når resultatet i Sydafrika foreligger søndag.

Som den sydafrikanske tours Flagskib, er der 32 verdensranglistepoint til vinderen og point til top 37 og lige i slutstillingen. Havde turneringen ikke haft flagskibsstatus og skulle opgøres efter feltets styrke, ville der kun være 22 point til vinderen og point til den endelige top 24 og lige dermed!

De to finalerunder afvikles på den formodede sværeste af de to baner, Firethorn Course og lørdagens tredje runde kan ses direkte på Viasat Golf fra allerede fra klokken 08:30, da der er udsigt til dårligt vejr i området.

South African Open, Stilling og Livescoring

Relaterede artikler

X