LANDSTRÆNERES LEGEPLADS

LANDSTRÆNERES LEGEPLADS

Af Jimmy Bak

Greve Golfklub, der også markedsføres som Copenhagen Inland Links, blev efter to konkurser overtaget af flere landstrænere, der sammen har skabt et velfungerende trænings- og videncenter

Greve Golfklub har været meget igennem trods den korte levetid. Det hele startede i 2005, hvor investorer med Kim Andersen i spidsen anlagde Greve Golfbane med tilhørende klub – Greve Golfklub.

Da Roskilde Bank krakkede i 2009, røg Greve Golfbane med i faldet og blev købt af Passebækgård, der ville drive anlægget sammen med Smørum Golfcenter.

Den konstellation holdt indtil februar 2012, da Greve Golfbane atter gik konkurs. Men allerede indenfor 14 dage var der en ny ejerkreds på plads. Og det var ikke hvem som helst, men ingen ringere end Dansk Golf Unions landsholdstrænere, der talte David Dickmeiss, Thomas Kiel Larsson, Magnus Landström, Peter Thomsen og Leif Nyholm.

De danske landstrænere havde længe talt om at lave noget sammen, og nu opstod muligheden for, at det kunne lade sig gøre. Formålet var at skabe et helt specielt trænings- og videncenter, så man kunne tilbyde træning til alle golfspillere uanset alder og niveau.

Denne ejerkreds fik skabt en god solid bund og ro i klubben med en fornuftig økonomi og et fællesskab og klubånd udover det sædvanlige. Efter fire år valgte Leif Nyholm at forlade ejerkredsen og sælge sin anpart til de andre investorer for at hellige sig en tilværelse syd på i den eksklusive og meget roste Las Colinas Golf & Country Club på Costa Blanca. Helt pensioneret er Leif Nyholm dog ikke, da han stadig er træner for flere unge, håbefulde professionelle danske golfspillere og fortsat kommenterer golf hos Viasat sammen med sin faste makker Henrik Knudsen. De har i øvrigt 25 års jubilæum i år som golfkommentatorer sammen.

Bane med skotske aner

Greve Golfklub kalder også banen for Copenhagen Inland Links, og navnet holder, hvad det lover. Golfbanen er designet af det verdenskendte Hawtree Ltd med Martin Grant Hawtree i spidsen. Han er 3. generation i familiedynastiet, der startede helt tilbage i 1912. Martin Grant Hawtree har blandt andet også sat sit aftryk på dette års The Open bane Royal Birkdale med et redesign, der om muligt har gjort banen endnu bedre.

Golfbanen i Greve er let kuperet med forholdsvis store greens med run off -områder og rigeligt med bunkers især omkring greens. Der er faktisk hele 63 bunkers placeret på anlægget, men der er mange flere forhindringer i form af en del søer og en rough, der kendetegner en god linksbane. Og så er vinden slet ikke nævnt endnu. Den spiller en stor rolle på den meget åbne golfbane uden læ nogen steder.

Nye handicapnøgler

Der er kommet nye handicapnøgler i slutningen af marts i år og det har vendt op og ned på de fleste huller. Nogle giver god mening, især hul 13, der er blevet rated ned fra tidligere hcp 14 til hcp 4 nu. Det er et svært langt par 5-hul, med fire tværgående bunkers, der deler fairway i to fra 201 meter til 262 meter fra gul tee.

Men det næstsidste hul 17 giver ingen mening, det er nemlig rated modsat fra hcp 16 til hcp 4, og her står man overfor et langt par 3 hul med vand mellem tee og green.

Det nyeste tiltag i Greve Golfklub er en hjertesti omkring golfbanen, der er åbnet i samarbejde med Hjerteforeningen Greve, Solrød og Køge. Hjertestien er åben for alle og byder på en frisk gåtur rundt om anlægget med afstandsmarkeringer, så man kan se, hvor langt man har gået.

-Vi er glade for samarbejdet til det sunde formål. Vi håber, at rigtig mange vil tage imod tilbuddet, og vi håber samtidig, at hjertestiens brugere vil skæve over til den gode motion, golfsporten kan give. Udover motionen får man en dejlig naturoplevelse og dejligt selskab med de øvrige golfspillere, siger formanden for Greve Golfklub, Frede Kruse-Christiansen.

Fantastisk åbningshul

Som nævnt er hul 13 et klassisk linkshul med meget karakter og syv godt placerede bunkers, og på trods af,  at det er et par 5-hul, er det ikke nemt at score her.

Men der er tre andre huller, der også skal fremhæves. Det første hul er et par 5 på 436 meter fra gul tee og 400 fra rød tee med to bunkers i drivet i højre side af fairway. Er der medvind på hullet, kan søen i venstre side nås, så det kan anbefales at være lidt konservativ her med udstyret. Andet slaget kan klares med et mellemjern, der mindsker risikoen for at ryge ud i roughen. Greenen er formet som en tange, der er omringet af vand, så approach-slaget skal være præcist både i længde og retning. Greenen er stor og med en masse små fald, der er svære at læse. Det er et fantastisk åbningshul med en fabelagtig afslutning.

Hul 17 er et par 3-hul på hele 178 meter fra gul tee og 136 fra rød tee. Tee-slaget skal flyves over vand hele vejen til green for ikke at lande i den store sø. Man kan dog spille bogey golf og slå sikkert ud kort og til venstre for green, men det koster et ekstra slag, da man her står med et indspil til en onduleret green og skal være glad for et to-put. Dette flotte og utroligt svære par 3-hul var tidligere det fjerde sværeste på banen, men er nu rated til det tredje letteste, og det er meget uforståeligt, at det hele her er vendt på hovedet.

Følelse af linksbane

Det sidste hul på banen er et kort par 4 på bare 292 meter fra gul tee og 275 fra rød tee. Designmæssigt har det den største følelse af rigtig links golf. Ved første øjekast virker fairway bred og imødekommende, men ved nærmere studie af afstandene, snævrer den ind i landingszonen med de fleste køller. Nogle vil dog her slå ud med et jern, og så er der god plads.

Den sidste halvdel af hullet byder på otte bunkers, fire i hver side og de sidste to klistret til greenen i begge sider. Det kræver gode færdigheder at undgå sandet på dette hul. Roughen langs den smalle fairway er ikke spor samarbejdsvillig. Den er tyk og saftig og i lidt længere ude er den også modbydelig langhåret. Det kræver ikke mere end en let brise fra siden, før man er i store problemer, da vinden hurtigt får fat i bolden og lokker den ud i det tykke stads.

Greve Golfklub – Copenhagen Inland Links yder retfærdighed til konceptet og banens design og natur med masser af bunkers, smalle fairways og en rough, der straffer maksimalt uanset hvilken klipning, man lander i. Greens er sandede og hårde, hvilket også gør dem lynhurtige. Men det betyder også, at man sjældent laver et nedslagsmærke, og det ses tydeligt på den flotte stand alle greens er i.

FAKTABOKS
Greve Golfklub:
Karlslunde Centervej 45, 2690 Karlslunde

Tlf.: 47 13 40 05
Mail: info@grevegolf.dk

Web: www.grevegolf.dk

Faciliteter:

18 hullers bane par 72, 5.783 meter fra gul tee og 5.233 fra rød tee. 3 hullers par 3 bane. Banearkitekt Hawtree Ltd. Klubhus, restaurant, proshop, driving range, indspilsgreen og puttinggreen.

Kontingent: 6.300 kr.

Greenfee: 300 kr. (hverdag) og 400 kr. (weekend)

 

 

 

 

Related posts

X