Santander
header abonnemnt teaser
LUCAS BJERREGAARD HAR VUNDET DUNHILL LINKS CHAMPIONSHIP

LUCAS BJERREGAARD HAR VUNDET DUNHILL LINKS CHAMPIONSHIP

Af Mogens Nielsen

Lucas Bjerregaard har med dagens næstbedste runde vundet Alfred Dunhill Links Championship som den anden dansker på fire år!

Det lignede en tidlig afgørelse i Alfred Dunhill Links Championship, da de sidste to års vinder Tyrrell Hatton tidligt i finalen havde bragt sig foran med fem slag.  Herefter gik han i stå og lavede flere bogies, og samtidig angreb ikke mindst Lucas Bjerregaard.

Bjerregaard kom alene i spidsen i 15 under par, efter både han og Hatton havde spillet 16 huller og et hul længere fremme lå også Tommy Fleetwood i 14 under. Det skulle afgøres mellem de tre. De to engelske Ryder Cup spillere manglede dog begge 18. hul – et af banens letteste med mange birdies.

Læs også: Snedeker med komfortabel føring

Fleetwood missede en god birdiechance på 18. og sluttede i 14 under. Samtidig lavede Lucas birdie på sit næstsidste hul, 16. og kom foran med to før det svære 17. hul. Hatton fik par på 17. hul.

Lucas slap fra den sværeste del på 17. med et perfekt drive – en par ville sikre sejren, medmindre Hatton sluttede med eagle. Lucas fandt green, men langt fra pinden. Lucas putter alt for kort og efterlader en fem meter for par. Samtidig har Hatton en lidt kortere for birdie på 18. hul. Lucas misser og får bogey!

MEN – Tyrrell Hatton misser også og Lucas vinder sin anden sejr på European Tour, men så klart den største. Den første var Portugal Masters i fjor.

Lucas rykker med sejren op tæt på verdensranglistens top 50 og ind i top ti på Race to Dubai. Førstepræmie på hele 800.000 dollars og 38 verdensranglistepoint. Derudover en pæn, men ikke tællende pengepræmie for en delt tiendeplads i holdkonkurrencen sammen med Dan Friedkin. Denne blev vundet af Li Haotong, der i 66 var dagens bedste og spillede sammen med Allen Zhang.

GolfAvisen ønsker Lucas Bjerregaard hjertelig tillykke og minder klubberne om, at mandag er flagdag! Det var 36. gang, at en dansker vandt på European Tour og så endda en af de helt store i kalenderen.

Ryder Cup kollegerne og landsmændene Tyrrell Hatton og Tommy Fleetwood delte andenpladsen i 14 under par, et slag efter Bjerregaard, der gik sidste runde fem under par, dagens næstbedste score.

Finnen Pulkkanen fik fjerdepladsen alene i 12 slag under par.

Søren Kjeldsen startede gik med et par sene bogies sin runde i to over par og sluttede på en delt 48. plads.

Alfred Dunhill Links Championship, Slutresultat med pengepræmier

Relaterede artikler

X
---------------------------------------------------------------------------------------------- Tracking Code: Standard (Asynchronous) "Retargeting" ----------------------------------------------------------------------------------------------