Santander
header abonnemnt teaser
LUCAS PRESSER THORBJØRN PÅ VERDENSRANGLISTEN

LUCAS PRESSER THORBJØRN PÅ VERDENSRANGLISTEN

Af Mogens Nielsen

Lucas Bjerregaard rykkede med sin fantastiske sejr søndag på St. Andrews Old Course op som verdens nummer 55 og Danmarks næstbedste. Kun fem danskere har gennem tiderne haft en højere placering på OWGR.  

Lucas Bjerregaards kopierede med sin sejr i Alfred Dunhill Links Championship Thorbjørn Olesens bedrift i samme turnering i 2015. Lucas fik 38 verdensranglistepoint for sejren, mens Thorbjørn i 2015 fik 44 point for sin sejr.

Netop Thorbjørn Olesen og nu Lucas Bjerregaard er Danmarks højest rangerede spillere på verdensranglisten og også de to eneste vi har i top 50 netop nu. Thorbjørn er mandag nummer 44 og Lucas der i sidste uge var nummer 92, er nummer 55. Næste mål må nu være top 50, hvilket vil åbne op for, at vi kan følge ham i de allerstørste turneringer.

Læs også: Lucas Bjerregaard vandt Dunhill Links Championship

Lucas Bjerregaard er den kun sjette dansker, der siden indførelsen af verdensranglisten i 1986, har spillet sig ind i top 100.

De fem danskere, der har opnået en placering i det fine selskab er med deres højeste placering i karrieren i parentes:

Thomas Bjørn (10)
Anders Hansen (23)
Søren Kjeldsen (31)
Thorbjørn Olesen (33)
Søren Hansen (39)

Stadig aktive – men nu på Senior Tours – Steen Tinning, nåede en placering som nummer 119 som sit bedste.

Kevin Tway der natten til mandag vandt Safeway Open på PGA Tour, rykkede med den sejr fra nummer 138 op som nummer 85.

Helt i top bød ugen ikke på ændringer. Det er tæt mellem de fire øverste, Johnson, Rose, Koepka og Thomas. Herefter er der et pænt hul i gennemsnittet ned til nummer fem, der er Rory McIlroy.

Verdensranglisten pr. 8. oktober 2018

Relaterede artikler

X
---------------------------------------------------------------------------------------------- Tracking Code: Standard (Asynchronous) "Retargeting" ----------------------------------------------------------------------------------------------