MESTER I REGNVEJR

MESTER I REGNVEJR

Af Jimmy Bak

Galvin Green er meget stærk inden for regntøj, men satser også på resten af golfekviperingen.

Galvin Green er synonym med regntøj i høj klasse, og det er ikke en tilfældighed, at de er valgt som leverandør til det europæiske Ryder Cup hold.

Men det er lykkedes at beholde begge ben på jorden. Firmaet er svensk og blev stiftet i 1990 af Tomas Nilsson. Det er stadig privatejet. Hovedkontoret ligger i Växjö og de lever stadig op til deres slogan – By Golfers. For Golfers.

Goretex, Windstopper, Paclite, Insula, Skintight og Ventil8 er nogle af de termer, man støder på i produktbeskrivelserne af tøjet, men hvad betyder de egentlig. Det hele starter med multi layer konceptet.

Galvin Green har delt kollektionen op i fire lag, hvor hvert lag yder noget særligt, men sammen er genialt. Som noget nyt i år er også paletten af farver udvalgt, så det er nemt at sammensætte de forskellige lag fra hele porteføljen.

De fire lag

Det yderste lag er Shell Layer og består af regntøj og windstopper. C-Knit er flagskibet indenfor regntøj og er den nyeste Goretex teknologi, der er 3-lags. Goretex membranen har over 1.4 mia mikroskopiske porer pr. kvadratcentimeter. Disse porer er 20.000 gange mindre end en vanddråbe, og det gør tøjet totalt vandtæt. Det inderste lag er fløjsblødt og glider let over det tøj, det trækkes udover, og det giver en enorm bevægelsesfrihed både i svinget, men også når man skal ned i benene og læse puttelinier.

Paclite bruges om regntøj, der er produceret i letvægtsmaterialer og ikke fylder ret meget, når det er foldet sammen. Det er perfekt til at være i bag’en, men yder det samme som almindeligt regntøj uden foer.

Windstopper er til overkroppen og er et yderlag, der holder kroppen varm. Materialerne er bløde og med stretch for optimal bevægelsesfrihed og har en høj åndbarhed. Galvin Greens windstoppere er ikke kun vindtætte, men er også vandafvisende, så de kan sagtens klare en let byge.

Det næste lag er Warm Layer, og her kommer Insula ind i billedet. Det er et nyt tyndt og let materiale, der er åndbart og kan regulerer kropstemperaturen. Insula materialet har indbygget luftkamre, som kroppen opvarmer og efterfølgende holder de effektivt på varmen. Det føles silkeblødt og kan strække sig gennem hele svinget. Alle modeller har lynlås for nemmere at få den af og på, og den høje krave beskytter nakke og hals mod kulde.

Tredje lag

Det tredje lag hedder Cool Layer og består igen af en helt ny teknologi – Ventil8, der er ventilerende. Poloer, bukser, shorts og nederdele har alle Ventil8, der tager åndbarhed til helt nye højder. Selv på de varmeste dage bliver sveden ledt væk fra kroppen og tøjet forbliver tørt. Det er de specielle fibre, der er designet til at fordele sveden over et større område, så den fordamper væsentlig hurtigere.

Materialet er også utrolig smudsafvisend, og det øger holdbarheden og gør, at tøjet ser nyere ud længere. Stretch funktionen giver et smidigt og uhindret sving og en høj komfort. Ventil8 er også udstyret med UV beskyttelse på 20+.

Det inderste og sidste lag er Skintight og er skabt til at sidde tæt på kroppen. Det er særligt produceret for at binde varmen til kroppen, så man ikke fryser på en rigtig kold golfdag. Det er kombinationen af en avanceret vævnings teknik og højteknologiske fibre, der giver en let og luftig struktur. Strukturen holder på varmen samtidig med maksimal åndbarhed og komfort.

Galvin Green har tænkt ud af boksen, hvad farverne angår. Deres nye tone-on-tone-koncept gør, at man frit kan vælge og sammensætte fra hele kollektionen. Det giver udover en masse farverige kombinationer også et smart og moderne look, hvor Galvin Green igen ønsker at distancere sig fra de andre producenter.

Som de siger – We never compromise!

Related posts

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Gå ikke glip af de seneste nyheder fra golfens verden, nye konkurrencer og meget mere - og vi lover at 

Tak for din tilmelding!

X