Haven
NY REGEL KAN GAVNE ENS MULIGHEDER PÅ BÅDE EUROPA TOUREN OG CHALLENGE TOUREN

NY REGEL KAN GAVNE ENS MULIGHEDER PÅ BÅDE EUROPA TOUREN OG CHALLENGE TOUREN

Af Peter Skott Carlsen.

I fjor kom der en ny regel, der betyder, at man som Challenge Tour spiller kan spille visse turneringer på Europa Touren men i samme uge også opnå euro til Challenge Tourens rangliste. Det er noget, som blandt andet Joachim B. Hansen håber på at kunne opnå i denne sæson. Her følger en forklaring på reglen.

Der er en del spillere på Challenge Touren, der også har en kategori på Europa Touren, men selvom de godt kan komme ind i nogle af de mindre turneringer på Europa Touren, så fravælger de dem ofte for at fokusere på Challenge Touren, da de jo den vej håber på at slutte i top-15 på ranglisten og dermed få et kort til Europa Touren.

– Læs mere: European Tour og Challenge Tour spiller knock out

Man vil dog gerne fra Europa Tourens side motivere spillerne fra Challenge Touren til også at udnytte deres kategori og prøve deres chance af på Europa Touren, og derfor indførte man i sidste sæson en regel, der gør, at fem udvalgte turneringer på Europa Touren også i vis grad er tællende på Challenge Touren. Er man Challenge Tour spiller, og klarer cuttet i en eller flere af de fem turneringer, vil man få det samme antal euro, som en tilsvarende placering ville have givet i den turnering på Challenge Touren, der bliver spillet i samme uge.

– Læs mere: Gæt danskernes score til BMW PGA Championship og vind green fee billetter

Et eksempel: Lorenzo Gagli fra Italien, der fører Challenge Tourens rangliste, stillede i sidste uge op ved Rocco Forte Sicilian Open på Europa Touren. Her blev han nummer 20, og den placering ville i Open de Portugal have givet en præmiecheck på 1.983 euro. Det beløb er så lagt til hans sæsonindtjening på Challenge Touren.

Joachim B. Hansen har spillet godt i denne sæson, og takket være en sejr og en andenplads er han på andenpladsen på Challenge Tourens rangliste. Han holdt pause i sidste uge, men han er til start i denne uges Belgian Open og i næste måned ved The 2018 Shot Clock Masters, og begge turneringer er tællende på Challenge Touren. Godt spil i disse turneringer kan derfor være en win-win situation for Joachim B. Hansen, der for det første vil kunne få en god check og eventuel verdensranglistepoint, og for det andet vil han kunne udbygge sin foreløbige indtjening på Challenge Touren. Samtidig skal man også huske på, at han via to flotte resultater på Europa Touren i december er fremme som nummer 161 på Race to Dubai Rankings, så fortsat godt spil i turneringerne på Europa Touren kan måske gøre, at han kommer tættere på top-110, der får Europa Tour kortet til den kommende sæson.

Reglen kan selvfølgelig også gavne de spillere, der normalt spiller på Europa Touren, men som også har kategori på Challenge Touren. For eksempel Jeff Winther har kategori på begge tours, og han blev nummer 14 på Sicilien. Han vil selvfølgelig fokusere på Europa Touren, men hans kategori giver ham ikke adgang til alle turneringer, og skulle han derfor begynde at spille turneringer på Challenge Touren, så vil han allerede have euro optjent der.

Turneringerne på Europa Touren, hvor man kan tjene point til Challenge Tourens rangliste er:

10/5 – 13/5 Rocco Forte Sicilian Open.
17/5 – 20/5 Belgian Knockout.
7/6 – 10/6 The 2018 Shot Clock Masters.
14/6 – 17/6 U.S. Open.
19/7 – 22/7 The Open Championship.

Related posts

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Gå ikke glip af de seneste nyheder fra golfens verden, nye konkurrencer og meget mere - og vi lover at 

Tak for din tilmelding!

X