Primo Tours
Santander
Nordic Golfers
Golfhæftet
Bolig udland
Sportspark Blaavandshuk
header abonnemnt teaser
NY VERDENSETTER OG NY DANMARKSTOER

NY VERDENSETTER OG NY DANMARKSTOER

Af Mogens Nielsen

Justin Thomas er ny verdensetter. Han er den 21. spiller på førstepladsen, siden OWGR gjorde sit indtog i 1986. Ikke nok med det, men der kom også en ny ind som Danmarks næstbedste, hvilket sendte Søren Kjeldsen ned som nummer tre.

Som skrevet forleden, betød ugens tekniske regulering på verdensranglisten et pladsbytte mellem Dustin Johnson og Justin Thomas (Foto) før turneringen på Sawgrass. Men med Thomas langt nede i feltet undervejs i The Players Championship og Johnson fremme blandt de bedste, tydede det ikke på at blive i denne uge alligevel.

Læs også: Simpson vaklede aldrig og sejrede sikkert

Men Thomas endte endda med sine 66 i finalerunden og overhalede Johnson, der gik i 72, og så var skiftet en realitet. Endvidere byttede Spieth og Rahm plads, så Spieth er nummer tre. Tommy Fleetwood rykkede fra nummer 14 op som nummer ti.

Top fem er mere samlet end nogensinde, så der kan forventes flere ændringer, nu hvor der er rigtig mange point på spil næsten hver uge. Sejren til Simpson rykkede ham fra nummer 41 frem som nummer 20.

Læs også: Svensker vandt og lige ved og næsten for Bjerregaard

Blandt danskerne, lå Søren Kjeldsen før de sidste slag på Sicilien til stadig at være næstbedste dansker, som han jo har været længe. Men den sluttelige femteplads til Lucas Bjerregaard bragte ham frem som nummer 180 fra 209, mens Kjeldsen nu er nummer 185. Jeff Winther fik også point på Sicilien og rykkede fra nummer 415 til 397.

Thorbjørn Olesen er stadig højest rangerende dansker. Men uden point på Sicilien rykkede han syv pladser ned og er nu nummer 119.

Sejren til svenske Lagergreen bragte ham fra nummer 248 til 133, hvor han nu kun har Stenson, Noren og Björk foran sig blandt de svenske spillere.

Verdensranglisten som den ser ud mandag, den 14. maj 2018

Relaterede artikler

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

X