OASEBY I ABU DHABI TÆNDER GOLFLYSET

OASEBY I ABU DHABI TÆNDER GOLFLYSET

Krone Golf Tours har udviklet en golfpakke til rimelig pris i det rigeste  arabiske emirat

Det er ingen hemmelighed, at det koster kassen – ofte omkring 15.000 kroner – at holde en uges golfferie på de bedste golfbaner og hoteller i de arabiske emirater Dubai og Abu Dhabi, men i den kommende vinter er det faktisk på disse kanter lykkedes et dansk golfrejsebureau, Krone Golf Tours, at finde et alternativ, der, i All Inclusive-konceptet, holder prisen under 10.000 kroner – med fem kroner.

Alternativet findes i den spændende oaseby Al Ain – øjet – som ligger to timers kørsel inde øst for Abu Dhabi City på grænsen til sultanatet Oman og ligeledes to timer fra Dubai International Airport, som Krone Golf Tours beflyver i sine golfpakker til både Dubai og Abu Dhabi.

Når Al Ain i de senere to årtier har gennemgået en rivende udvikling og er vokset til næsten 600.000 indbyggere, skyldes det ikke mindst, at den første præsident for Forenede Arabiske Emirater, Zayed Bin Sultan af Nahyan, stammer fra byen. Han døde i 2004 efter 33 år i embedet og blev efterfulgt af sin søn, Khalifa Bin Zayed Al Nahyan, som stadig residerer som præsident.

Faderens og sønnens indflydelse i og tilknytning til Al Ain har bl.a. ført til, at byen har fået tilnavnet The Garden City – havernes by, fordi den rummer masser af frodige, grønne områder, selvom temperaturerne om sommeren når over 50 grader og om vinteren over 30 grader. Penge har aldrig været et problem i det olierigeste emirat – eller for præsidentfamilien.

Ny bydel til 120.000

Den nuværende præsidents søn, Mohammed Bin Khalifa  Bin Zayed Al Nahyan, har været foregangsmand og er formand for etableringen af en ny bydel, Al Ain Emarat, i udkanten af Al Ain med boliger til 120.000 mennesker, et rugbystadion til 40.000 tilskuere, et ridecenter, en galopbane, et skydecenter, en 18 hullers golfbane og en 9 hullers par 3-bane. Rugbyspillerne, rytterne, skytterne og golfspillerne bruger faktisk det samme gigantiske klubhus. Et kæmpemæssigt hotel, Millennium Golf Resort Hotel, med 274 suiter vil komplettere sportsfaciliteterne i Al Ain Equestrian, Shooting and Golf Club.Al Ain

Hvor Al Ain Emarat ligger i dag, var der intet andet end ørkensand, da den femfoldige British Open-vinder, Peter Thomson, og hans to australske partnere, Ross Perret og Tim Lobb var på besøg i 2007 for, som banearkitekter, at udtænke deres første golfbane i Mellemøsten for udviklingsfirmaet Al Qudra Real Estate.

Golf på travbanen

Selvom der stort set ikke var beplantninger i ørkenen for foden af Jebel Hafeet-bjergkæden, garanterede Thomson, Perrett & Lobb at skabe en grøn golfbane med store udfordringer. Det lykkedes faktisk med vand i spil på 12 huller og Den Arabiske Golfs længste hul på 620 meter, selvom halvdelen af hullerne ligger på inderkredsen af travbanen! Disse ni huller stod færdige et år før de sidste ni huller, som ligger udenfor galopbanen – med projektørbelysning, så de kan spilles om aftenen i køligere temperaturer. Det samme gælder i øvrigt for par 3-banen, Academy Course.

I golfpakken til Al Ain tilbyder Krone Golf Tours fem heldagsgreenfees, således det er muligt at spille 36 huller om dagen – henholdsvis 18 huller med tidligt morgenstart og 18 huller med sen eftermiddagstart, idet man bør undgå den varmeste tid midt på dagen – mellem kl. 12 og 16.

Heldigvis er buggies obligatoriske, og de indeholder så præcise GPS-informationer hul for hul, så man ikke behøver at gå mange skridt og få ømme fødder i løbet af to runder.Rotana

Krone-gæster indkvarteres på det 4-stjernede Al Ain Rotana Hotel, der, set med vestlige øjne, udmærker sig ved at servere spiritus – som det eneste hotel i den stærkt muslimske by. Udover de fem greenfeedage omfatter Krone-pakken syv overnatninger i dobbeltværelse, morgenmad og syv middage på hotellet. Svensktalende personale fra søsterselskabet Golf Plaisir tager sig af også af Krone-gæsterne.

Klubhuset i ørnen

Krone Golf Tours  lancerer også en anden golfpakkenyhed til Abu Dhabi, syv nætter med morgenmad i delt dobbeltværelse på det 4-stjernede hotel The Westin Abu Dhabi, der hører sammen med Abu Dhabi Golf Club og ligger side og side med det markante klubhus formet som en ørn med udbredte vinger.

Championship Course blev åbnet i år 2000 og har siden 2006 huset HSBC Abu Dhabi Golf Championship på European Tour. Tre gange har tyske Martin Kaymer vundet turneringen – senest i 2011, hvor han præsterede en rekordscoren på 264 slag, 24 under par – otte bedre end Rory McIlroy på andenpladsen. Anlægget har også en 9 hullers-bane med par 36, som dog ikke matcher de to Championship-sløjfer i sværhedsgrad.

Bag Championship-banens udformning stod den schweiziske banearkitekt, Peter Harradine, der i dag bor i Dubai, og som også har designet  European Tour-banen til Quatar Masters i Doha Golf Club. Begge steder nyder hans fantasifulde, men alligevel overskuelige huller stor popularitet blandt topspillerne – inklusive Thomas Bjørn, der vandt Quatar Masters i 2011.

Hullerne på Abu Dhabi-banen snor sig mellem gamle træer, palmer, krat og buske, men det er syv store saltvandssøer og 90 gigantiske bunkers og kæmpestore greens, der udgør de største udfordringer.

Links-mesterværrket

The Westin Abu Dhabi  og Abu Dhabi Golf Club hører under koncernen Starwood Hotels and Resort, og det samme gør det nærliggende St. Regis Saadiyat Island Beach Resort med et 5-stjernet strandhotel og en 5-stjernet golfbane i Saadiyat Beach Golf Club.

Derfor indeholder golfpakken på Abu Dhabi Westin både tre golfrunder i Abu Dhabi Golf Club og to runder i Saadiyat Beach Golf Club – og der er vitterligt grund til at glæde sig til sidstnævnte, fordi en række af hullerne bogstaveligt talt ligger på stranden og danner en formiddabel links-bane – og i øvrigt den første af slagsen i Den Arabiske Golf.

Den sydafrikanske mesterarkitekt – og tidligere spillerlegende – Gary Player har skabt intet mindre end et links-mesterværk, hvor brede fairways snor sig mellem klitter, sandarealer og store fairwaybunkers, og hvor greens omkranses af dybe bunkers.Saadiyat

Det kræver virkelig strategiske evner at spille sig gennem Saadiyat-banen uden katastrofer på scorekortet – ikke mindst fordi vinden fra havet altid spiller en rolle. Heldigvis køler vinden en smule i varmen, så det – måske – kan lykkes at holde hovedet koldt gennem hele runden. Åbningen af Saadiyat-banen i 2010 har faktisk gjort Abu Dhabi til en ekstra spændende golfdestination – for den ikke ligner nogen anden bane i De Forenede Emirater.

Når St. Regis-hotellet ikke figurerer i Krone Golf Tour-kataloget, skyldes det, at prislejet på St. Regis ligger væsentligt højere end på Westin Abu Dhabi, hvor prisen på ugegolfpakken trods alt passerer 16.000 kroner. Men har man råd, vil St. Regis absolut være at foretrække på grund af den unikke beliggenhed på stranden og med den unikke golfbane i baghaven.

FAKTA

www.kronegolftours.dk

Al Ain Equestrian, Shooting and Golf Club.

www.aesgc.com

Al Ain Rotana Hotel

www.rotana.com

Westin Abu Dhabu Golf Resort

www.westinabudhabigolfresort.com

Abu Dhabi Golf Club

www.adgolfclub.com

Saadyiat Beach Golf Club

www.sbgolfclub.ae

Relaterede artikler

2 Comments

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

X