OFFICERER PÅ SLAGMARKEN

OFFICERER PÅ SLAGMARKEN

Af Frits Christensen

Brødrene Jannik og Niklas Ahlefeldt-Laurvig fra Stensballegaard arrangerer både golfmatcher, motorcykelture og skisportsture. Nu gælder det en golfmatch for reserveofficerer.

De gode minder og gamle røverhistorier vil sikkert stå i kø for at blive fortalt, når Reserveofficers Golf Cup 2016 afvikles på Stensballegaard Golf 3. september.

Initiativtagerne til en match for reserveofficerer og tidligere linjeofficerer i det danske militær er brødrene Jannik og Niklas Ahlefeldt-Laurvig.

På den baggrund er det ganske naturligt, at den flot beliggende klassebane ved Horsens Fjord også bliver spillestedet for matchen.

Det er her, brødrene er vokset op som sønner af Irene og Henrik Ahlefeldt-Laurvig, der efter mange års stædig kamp med myndighederne etablerede Stensballegaard Golf, der åbnede teestederne til de første ni af de 27 huller i 2008.

Det er ikke nyt for brødrene Ahlefeldt-Laurvig at være omdrejningspunktet i sociale arrangementer. Sideløbende med deres karriere i erhvervslivet har de ofte for vennekredsen arrangeret forskellige sportsevents som eksempelvis offroad motorcykelture i Wales og forskellige skiarrangementer.

Niklas Ahlefeldt-Laurvig har desuden deltaget i Vasa-løbet i Sverige sammen med flere reserveofficerer, lige som han har organiseret sejlture i Kroatien, Tyrkiet og Grækenland.

Flere golfture

-Ideen til Reserveofficers Golf Cup opstod for fire år siden under en årlig golftur til udlandet i gode venners lag. Vi ville gerne lave flere golfture, og derfor blev forsvaret og Stensballegaard Golf hurtigt omdrejningspunkterne for det nye initiativ, siger Jannik Ahlefeldt-Laurvig.

Foruden at være vokset op i grevefamilien på Stensballegaard er begge brødre officerer af reserven med en masse venner fra tiden i militærets tjeneste.

-Vi syntes, det var oplagt at udvide det netværk til at inkludere folk, vi endnu ikke kendte. Vores oplevelse er, at hver gang vi møder folk, der stadig er aktive eller har en god tid bag sig i forsvaret og i reserven, har vi umiddelbart mange fælles interesser og deler selvfølgelig en masse oplevelser. Det er derfor et godt forum til at skabe et golfnetværk med mange facetter, siger Jannik Ahlefeldt-Laurvig.

I det første år startede brødrene med at invitere den nære vennekreds og dem, de umiddelbart kendte efter lidt sporadisk søgen på Linkedin. Søgningen efter deltagere er med årene udvidet mere og mere, og i år er invitationen sendt ud til ca. 160 personer.

Ud på Facebook

Inivitationen er også lagt ud på Facebook og hjemmesiden for Hovedorganisationen for Personel af Reserven i Danmark (HPRD). Sidstnævnte organisation er gået med som præmiesponsor af et foreningsmedlemskab.

Turneringen afvikles som stableford, men foruden de sædvanlige konkurrencer som tættest pinden og længste drive er også indlagt en dyst om afstandsbedømmelse, fordi det er en del af de grundlæggende militære færdigheder.

Jannik Ahlefeldt-Laurvig (37 år) bor med sin kone i Zürich og arbejder i konsulentvirksomheden XTP, hvor området er pensionskasser og forsikringsselskaber inden for omkostnings- og effektivitetsforbedringer i asset management. Han er ansvarlig for udviklingen i Norden med enkelte opgaver i England, hvor han også boede og arbejdede i 10 år, før turen gik til Schweiz.

Niklas Ahlefeldt-Laurvig (35 år) arbejder i DONG Energy som Commercial Exellence Manager inden for B2B (Business to Business).

FAKTA

Reserveofficers Golf Cup 2016:

Stensballegaard Golf 3. september

Åben for alle reserveofficerer og tidligere linjeofficerer

Tilmelding: jannik@ahlefeldt-laurvig.com

Related posts

X