PING
OP OG NED PÅ OWGR I 2017

OP OG NED PÅ OWGR I 2017

Af Mogens Nielsen

Forleden skrev vi om danskerne på Nytårets verdensrangliste. Nu er turen kommet til den samlede liste, hvor der også er højdespringere og dykkere. Verdens nummer et og to for et år siden, ligger begge uden for ti nu.

Nytårets verdensrangliste er nærmest undtagelsesvis med kun en dansker i top 100 og ingen i top 50, som vi kunne berette forleden.

Men også de bedste i verden havde større og mindre rokeringer både i nordlig og sydlig retning. Grundet skader og pauser og dermed færre spillede turneringer end normalt, røg både sidste års nummer et og to på listen helt ud af top ti. Det var Jason Day og Rory McIlroy der da toppede listen, men nu er nummer 13 og 11. De ligger omsat i turneringspoint noget der ligner to Majorsejre fra førstepladsen. Vel at mærke, hvis ikke den førende selv opnår resultater. Der er altså noget at arbejde på, hvis de skal tilbage.

Læs også: Danskerne på Nytårets verdensrangliste

Dustin Johnson kom fra nummer tre og strøg til tops foran Jordan Spieth, der i fjor var nummer fem. Spieth skal bruge 58 point mere end Johnson for at snuppe førstepladsen. Det svarer til en flot besat turnering på PGA Tour eller lidt færre end i et typisk felt i en WGC turnering.

DJ havde ti top 10 placeringer i 22 tællende turnerringer i 2017 og i fire af disse stod han endda som sejrherre. De tre ydermere i tre på hinanden følgende spilleuger, hvoraf de to var i de point og pengestærke WGC Turneringer. I Majors var det mere blandet. Han var ikke med i Masters, hvor han sad over i seks uger, missede cuttet i US Open, sad over en måned og blev delt 54 i The Open for så at opnå en delt 13. plads i PGA Championship.

Det fremgår af fotoet, så det er svært at lave en gættekonkurrence om, hvem der er den store højdespringer ind i top 10. Det var den temperamentsfulde spanier Jon Rahm, der havde været nummer et på amatørernes verdensrangliste, der kom fra nummer 137 og sluttede året som nummer fire. Også imponerende af Justin Thomas, der kom fra nummer 22 og sluttede som nummer tre. I toppen af listen er der så store forskelle i gennemsnittet, at der skal en rigtig stor sæson til at komme i top tre efter at være startet udenfor top 20.

Der var så også lige Patrick Cantlay der kom som unoteret og dermed delt nummer 1.866 sammen med tusind andre spillere. Han slutter 2017 som nummer 38!

Ligger man derimod nummer 500 eller lavere, kan 0,0001 (En titusindedel af et point) derimod betyde en halv snes pladser den ene eller anden vej. Her trafikken altså noget tættere.

Blandt de største dyk på listen finder man Patrick Reed, der faldt fra ottendepladsen til nummer 22. Flere spillere faldt ud af top 100. Som omtalt forleden vores egen Søren Kjeldsen fra 48 til 106. Endnu mere markant Danny Willett, der nu er  nummer 114 mod nummer 11 for et år siden. En anden englænder, Andy Sullivan havde heller ikke sin bedste sæson, da han rykkede fra nummer 44 til 129. Jim Furyk som delvis pensionist rykkede mere forståeligt fra nummer 37 til 183 og Graeme McDowell skal kigge 103 pladser længere ned for at finde sit navn på listen.

Danmark er noteret med 39 spillere med point på listen. En i top 100, tre i top 300, fem i top 500, 16 i top tusind og dermed 23 på den anden side af top 1000.

Verdensranglisten den 31. december 2017

Related posts

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Gå ikke glip af de seneste nyheder fra golfens verden, nye konkurrencer og meget mere - og vi lover at 

Tak for din tilmelding!

X