Santander
header abonnemnt teaser
OVERRASKELSE I PGA TOUR SÆSONSTART EFTER OMSPIL

OVERRASKELSE I PGA TOUR SÆSONSTART EFTER OMSPIL

Af Mogens Nielsen

Brandt Snedeker lignede fra anden runde fredag til søndagens sidste ni huller en sikker vinder af Safeway Open, der indledte 2018/19 sæsonen på PGA Tour. Men på de sidste ni huller, lukkede han selv op for en spændende afslutning med et tremands omspil.

Brandt Snedeker var i sine velmagtsdage oppe som nummer fire på verdensranglisten. Han har repræsenteret USA i alle de tre store holdmatcher, Ryder Cup, Presidents Cup og World Cup. Han vandt den samlede FedEx Cup i 2012. Med syv sejre på PGA Tour på sit cv og et forspring på tre slag, var den rutinerede amerikaner søndag da også storfavorit til at tage sejren i Safeway Open.

Ved turnen førte Snedeker stadig med tre og det lignede fortsat en sikker sejr til den 37 årige amerikaner. Men golfturneringer siges jo først at blive afgjort på de sidse ni huller i sidste runde.

Læs også: Snedeker med komfortabel føring

Snedeker lagde ud med bogies på de første tre huller hjemad, og så var der ellers åbnet op for en spændende afslutning. Med tre birdies på de sidste fire huller, kom Ryan Moore ind i 14 under og lige med Snedeker, der var to over par for runden, men havde tre huller, heraf to par 5 endnu at spille. Snedeker kom igen foran med birdie på 16. men lavede bogey på 17. og kun par på 18. Spillemakker Kevin Tway fik birdies på sidste to huller, og så skulle det hele afgøres i omspil mellem Tway, Snedeker og Moore.

Omspillet stod på 18. hul, par 5 og Snedeker der siden anden runden havde lignet en vinder, blev med en par elimineret som den første, da både Moore og Tway fik birdie.

Læs også: Lucas Bjerregaard vandt Alfred Dunhill Links Championship

Moore og Tway lavede igen birdies på 18. hul i næste forsøg. Herefter skiftedes til 10. hul, par 4. Her lavede Kevin Tway sin femte birdie i træk, når man tæller 17. og 18. hul i det ordinære spil med. Ryan More kunne ikke matche birdien og måtte så nøjes med en delt andenplads sammen med Snedeker.

30 årige Kevin Tway er søn af den Bob Tway, der vandt otte gange i 680 starter på PGA Tour. Sejren var juniors første på PGA Tour efter en enkelt sejr i 2013 på Web.com Tour. I den netop forgangne sæson havde Kevin Tway tre top 10 placeringer og sluttede som nummer 87 i FedEx Cup. Mandag var han verdens nummer 138. Med 28 point for sejren, skal han nu kigge oppe omkring nummer 85 for at finde sit navn.

Fire spillere delte fjerdepladsen et slag efter. Rutinerede Phil Mickelson og Fred Couples endte på henholdsvis en delt 17. plads og en delt nummer 47. plads.

Safeway Open, Slutresultat

Relaterede artikler

X
---------------------------------------------------------------------------------------------- Tracking Code: Standard (Asynchronous) "Retargeting" ----------------------------------------------------------------------------------------------