PARKBANE MED VAND I SPIL

PARKBANE MED VAND I SPIL

Af Jimmy Bak

Hjortespring Golfklub råder over en kort, men alligevel ganske udfordrende bane – med vand i spil på over halvdelen af hullerne

I Hjortespring Golfklub er der ikke farver på teestederne, men tallene 45, 48, 51 og 54 indikerer banens længde, og der er frit valg fra gang til gang.

Det betyder, at man kan spille samme bane, men få helt forskellige udfordringer alt efter hvilken tee, man vælger. Og så er man ude over det stereotype dame- og herre-tee, men i stedet er det teesteder for alle.

Banen er kortere end de fleste, og med en par på kun 69, virker det umiddelbart som en slentretur i parken. Men her bliver man snydt, for banen er bestemt ikke let at spille. Der er vand på over halvdelen af hullerne, vinden er en væsentlig faktor på en blæsende dag, og de mange træer står tit i vejen.

Roughen er klippet ned i en højde, så det er muligt at finde bolden, men man bliver stadig straffet af det tætte saftige græs. Det koster på afstanden på slaget fra rough, og ofte kan det betale sig at spille sikkert ud på fairway igen.

Greens er generelt store og i forskellige designs med en smule niveau-forskelle. Der er mange skjulte fald, der er svære at læse, og er man lidt forsigtig, vil en del bolde trille lige forbi hullet. Dog er hastigheden moderat, men det er her en fordel, da det er muligt at slå faldet ud af puttet på de korte afstande.

Bedste og sværeste huller

Hul 14 er banens anden sværeste hul, et langt par 5 på 490 meter fra tee 54. Allerede fra tee står man over for store udfordringer, da drivet skal være langt og lige. Der er placeret en bunker i højre side og en sø i venstre side i landingsområdet, og fairway er her snæver, men åben for, at vinden også kan drille.

Andetslaget har et dogleg venstre til en endnu smallere fairway med store træer i venstre side og en sø i højre side. Ligger man langt fremme her, er det kun venstre side af søen, der skal forceres. Men har man spillet kort og sikkert, skal man over hele søen.

De fleste vil nok i tredjeslaget have omkring 120-140 meter tilbage til flaget. Der skal slås ind til en hævet green, der er beskyttet af en stor bunker i højre side og masser af træer i venstre side og bag green. Størrelsen på green betyder, at der kan være stor forskel på afstanden, om flaget står fremme eller tilbagetrukket.

Det sværeste hul på banen er hul 7, der er et par 4 hul på 390 meter fra tee 54. Hullet er umiddelbart langt og lige, men rummer flere udfordringer undervejs. Rough, træer og en vej følger hele hullet langs højre side, så her er det dyrt at lande. Til gengæld er der god plads på venstre side, der støder op til fairway på hul 6. Det koster dog et slag at lande her, da det ikke er muligt at slå på green herfra.

Derfor er der kun muligheden at slå et godt langt og lige drive fra tee. Cirka 200 meter ude ligger der strategisk bunkers i begge sider, der fanger mange bolde. Er man heldig at undgå dem, venter det næste slag på næsten 150 meter ind til en af de mindre greens på banen med en sø foran til venstre. To point på dette hul er en flot præstation og vil være tilfredsstillende for langt de fleste handicapspillere.

Sikkerheden er i top

På det sidste hul 18 skal man bruge en klokke efter at have slået over søen, hvor hullet slår et 90 graders knæk til venstre, og derfor er man ikke synlig fra teestedet.

Flere andre steder er der sat et højt spejl op, så man kan se, om der er spillere i farezonen for ens drive. Det er super effektivt og giver et godt overblik, der højner sikkerheden for alle på banen.

Generelt er banen i god stand, og det ses tydeligt på fairways, der ikke har ret mange tørvehuller og greens, der næsten er uden nedslagsmærker. Dog kunne teestederne flere steder godt være mere jævne. Men alt i alt er Hjortespring over middel, og selvom det er en kort bane, får man stadig kamp til stregen og finder hurtigt ud af, at det gælder om at placere sig korrekt frem for bare at slå langt.

FAKTABOKS
Hjortespring Golfklub:
Klausdalsbrovej 602
2750 Ballerup

Tlf.: 44 68 90 09
Mail: post@hjgk.dk

Web: www.hjgk.dk

Faciliteter:

18 hullersbane par 69, 5.402 meter fra tee 54 og 4.844 fra tee 48. 9 hullers intermediate bane, Markbæk-banen. Klubhus, restaurant, proshop, indspilsgreen, puttinggreen og driving range.

Kontingent: 6.725 kr. Greenfee: 350 kr. hverdag og 450 kr. weekend.

 

 

 

Related posts

X