PGA TOUREN SLUTSPIL STÅR FOR DØREN

PGA TOUREN SLUTSPIL STÅR FOR DØREN

Af Nicolai Jaquet
Med afslutningen af PGA Championship er der nu kun en turnering tilbage inden PGA Tourens ‘slutspil’, FedEx Cup Playoffs, går i gang. Vi kigger frem mod det hårde udskilningsløb. 

Når spillerne på PGA Touren i denne uge slår ud ved Wyndham Championship på Sedgefield Country Club, er det med visheden om, at det er sidste chance for at komme med i slutspillet – FedEx Cup Playoffs.

Årets fire sidste turneringer fungerer nemlig, som et benhårdt udskilningsløb, hvor spillerne nænsomt sies fra.

The Northern Trust – 24/8-27/8
Den første turnering ligger lige oveni Made in Denmark, og er en efterhånden gammel turnering, der i år fylder 50. Tidligere har den været kendt som Buick Classic og senest som The Barclays. I år hedder den for første gang Northern Trust Open, og den spilles i år på Glen Oaks Club i staten New York.

Top 125 og lige på FedEx Cup ranglisten kvalificerer sig, og er samtidig de spillere, der er sikret kort til næste sæson på PGA Touren. Her ligger danske Søren Kjeldsen aktuelt nummer 154. Han er med denne uge ved Wyndham Championship, men har tidligere meldt ud, at han uanset placering på FedEx Cuppen vil spille med i Himmerland istedet for ved Northern Trust.

Spillere som Billy Hurley III, Graeme McDowell, Aaron Baddeley, Smylie Kaufman, Ben Crane, Jim Furyk og mange flere er i fare for at ryge udenfor top 125. Listen kan ses her.

Skulle det ske, at en spiller er forhindret i at stille til start, vil man ikke invitere andre spillere. Der er 125 der kvalificerer sig, men det betyder ikke, at alle 125 vil spille.

Listen føres aktuelt af Hideki Matsuyama med 2,869 point foran Justin Thomas med 2,689 point. Jordan Spieth følger efter kun 18 point fra Justin Thomas. Med 2000 til vinderen af de tre første turneringer af FedEx Cuppen, så er intet afgjort.

Turneringen blev sidste år vundet af Patrick Reed, hvor den blev spillet på Bethpage Black.

Dell Technologies Championship – 31/8-3/9
Den anden turnering på skemaet har også skiftet navn. Lige siden den startede i 2003, har den heddet Deutsche Bank Championship, men i år er det Dell Technologies, der er sponsor.

Turneringen har altid været spillet på TPC Boston, og har plads til top 100 og lige efter The Northern Trust.

Sidste år var det Rory McIlroy, der vandt foran engelske Paul Casey. Rory havde tidligere vundet i 2012, og er sammen med Vijay Singh (2004 og 2008) den eneste, der har vundet flere gange i turneringen. Også Henrik Stenson har vundet på banen.

BMW Championship – 7/9-10/9
Inden BMW Championship skal yderligere 30 spillere sies fra. Derfor er der kun 70 spillere tilbage til at kæmpe om hæderen. Turneringen spilles i år på Conway Farms Golf Club, hvor den senest var på besøg i 2015. Her løb Jason Day med sejren.

Sidste år var det Dustin Johnson, der vandt sit andet BMW Championship, men verdensranglistens nummer et har aldrig vundet på Conway Farms Golf Club. Zach Johnson vandt i 2013 på banen, og ham og Jason Day er de eneste, der har vundet der.

Turneringen blev både i 2012, 2013 og 2014 kåret til årets turnering på PGA Touren.

Der plejer at være hård kamp, for der er nemlig kun plads til de 30 bedste på FedEx Cup ranglisten i den næste turnering, Tour Championship. Hverken her eller ved Tour Championship er der noget cut.

Tour Championship
Tour Championship er ikke ny i golfsammenhænge. Den har 30 år på bagen, og har siden 2007, hvor FedEx Cuppen startede, markeret afslutningen på slutspillet. Den har altid været sidste turnering på skemaet, og har altid kun været for top 30 på PGA Touren. Tidligere var det pengelisten, der blev brugt, men siden 2007 har det altså været FedEx Cup-pointene, der har gjaldt.

I både 98, 2000, 2002 og fast siden 2004 har turneringen haft hjemme på East Lake Golf Club i Atlanta, Georgia. Rory McIlroy kronede sin triumf i sidste års slutspil ved at snuppe sejren i et omspil foran Kevin Chappell og Ryan Moore.

Alle år siden 2009 har vinderen af Tour Championship også vundet den endelige FedEx Cup.

Tiger Woods og Phil Mickelson har begge vundet to gange.

Vinderens præmie
Vinderen af FedEx Cuppen får foruden trofæet hele 10 millioner dollars ud af en bonussum på 35 millioner. Alle i top 150 får en check. Desuden sikrer vinderen af FedEx Cuppen sig et fuldt PGA Tour kort i hele fem år.

Præmiesummen i alle fire turneringer lyder på 8,750,000 amerikanske dollars.

I år er 11. gang at FedEx Cup Playoffs finder sted. Sidste år hev Rory McIlroy (billedet) med 3.120 point titlen hjem efter sejre ved både Dell Technologies Championship (der hed Deutsche Bank) og Tour Championship. Kun Tiger Woods har vundet FedEx-cuppen flere gange – i 2007 og 2009.

Alle turneringerne vises på Cmore Golf.

Related posts

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Gå ikke glip af de seneste nyheder fra golfens verden, nye konkurrencer og meget mere - og vi lover at 

Tak for din tilmelding!

X