PINK CUP HAR RUNDET 36 MIO.

PINK CUP HAR RUNDET 36 MIO.

Af Frits Nielsen

Kræftens Bekæmpelse blev igen den store vinder, da årets Pink Cup blev afgjort i Trehøje Golfklub. Det blev til mere end 3,3 mio. kr. i sæsonens løb

Trehøje Golfklub var klædt i pink helt ude fra parkeringspladsen til den sidste green, hvor flag og balloner gjorde opmærksom på, at det var dagen, da den årlige Pink Cup skulle afgøres. 5.500 kvinder i 100 danske golfklubber havde i løbet af 2017 indsamlet 3.320.000 kroner.
– Et fantastisk resultat, og vi har nu indsamlet godt 36 millioner kroner siden starten i 2003, fortæller Charlotte Ritter Jacobsen, projektleder for turneringen og ansat i Kræftens Bekæmpelse.

Det resultat fejrede 80 kvinder fra 40 af de 100 klubber, da Kræftens Bekæmpelse indbød til årets Pink Cup-match, og de mange golfere fik sig en fantastisk dag på den velplejede vestjyske bane. Der spillede de om den tunge og flotte vandrepokal, som de to vindere nu kan huse i deres hjemmeklub det næste år.

Dejbjerg-vindere

Selve holdmatchen blev vundet af Dorthe Bruun og Heidi Bro Iversen fra Dejbjerg Golf Klub. De scorede imponerende 48 point til trods for, de kun havde henholdsvis 32 og 27 point, og dermed var langt fra de individuelle præmier.

– Vores score passede fantastisk sammen. Når Dorthe spillede godt, spillede jeg dårligt og omvendt, fortalte Heidi Bro Iversen.
På andenpladsen kom Sonja Hestbæk og Mette Storgaard fra den arrangerende klub Trehøje Golfklub. De havde begge en score på 37 point. Men bestscoren rakte kun til 43 point, og man skulle helt ned til syvendepladsen for at Dejbjerg-parret kunne være med.
Fælles for de to bedst placerede par var, at de på forhånd kendte den svære bane i Trehøje.
– Vi er pigeklub med Trehøje, og spiller her af og til, fortalte Heidi Bro Iversen.
Udover den officielle parmatch om trofæet, var der også en individuel match i både en A- og en B-række. Vinder af A-rækken blev Heidi Hansen fra Silkeborg Ry Golfklub med 37 point, mens Sonja Hestbjerg fra Trehøje Golfklub vandt B-rækken – ligeledes med 37 point.

Trehøje topscorer

I finalen i Trehøje var kvinderne delt i to rækker ved hcp. 29, mens det i de enkelte klubber er op til klubberne selv at bestemme, hvor A- og B-rækken skal deles i klubbernes egne Pink Cup-mesterskab.
Fælles er dog, at det er de to vindere i hver klub, der bliver inviteret med til den årlige holdfinale, og dem der kommer med, kan som i Trehøje se frem til et overdådigt præmiebord. Med præmier helt ned til nummer fem og med masser af lodtrækningspræmier, så rigtig mange kunne rejse hjem med alt fra flotte skærebræt, bordskånere, bestik til flotte skåle og vaser. De mange sponsorer havde sørget for, der var noget for enhver smag.
Men hvordan kommer man så med i Pink Cup finalen?
– De 15 klubber, der har samlet mest ind, og de 15 klubber, der har samlet mest ind pr. deltager, er med. Derudover trækker vi så lod om 10 pladser blandt resten, fortæller Charlotte Ritter Jacobsen.
Det var Trehøje Golfklubs damer, der for tredje år i træk havde samlet mest ind. I alt 178.052 kroner havde Trehøje Golfklub samlet ind. Med god hjælp fra klubbens herrer, som under mottoet ”Bare mænd støtter brysterne” kom med 120.000 kroner.
– Det skyldes ikke mindst én årlig turnering med et tilmeldingsgebyr, og hvor 120 tilmeldte golfspillere blandt andet har tegnet personlige sponsorer, fortæller Charlotte Spandet fra den arrangerende klub.

Herrer støtter brysterne

Herrerne har en fast tilbagevendende turnering, som i år spilles den 6. oktober.
– Og de penge de spiller ind i år, har vi allerede i kassen til næste års Pink Cup, siger Charlotte Spandet, som dermed er rimelig sikker på, at Trehøje også deltager i næste års turnering.
I Trehøje Golfklub har pigeklubben og mændene de sidste 7 år indsamlet 650.000 kroner til brystkræftens bekæmpelse.
– Det er naturligvis et resultat, vi er stolte af, siger Charlotte Spandet.
Men også hos Royal Golf Club, der var med for første gang, havde man stor fornøjelse af at deltage, og var ikke mindst tændt på at få indsamlet mange penge det kommende år.
– Vi er faktisk kun fem medlemmer, men fik hjælp af 11 andre og kom sent i gang. Vi havde kun en uge til at samle penge ind. Men næste år giver vi den gas. Vi skal have fat i mændene. De har lovet at hjælpe, lød det fra Kirsten Holst Harling, som sammen med Mette Schwebs Rasmussen fik en ærefuld 8. plads med 39 point i bestball.

Næste sæson er igang

Pink Cup har siden 2003 indsamlet mere end 36 millioner kroner, og Charlotte Ritter Jacobsen fra Kræftens Bekæmpelse glæder sig over den store interesse.
– 100 klubber og 5500 kvinder er med, men vi kan være flere. Alle klubber kan være med. Det er bare at melde sig. Inde på vores hjemmeside finder man alle de nødvendige oplysninger og formularer, siger Charlotte Ritter Jacobsen.

Hun kan allerede nu løfte sløret for, hvor næste års finaleturnering skal spilles.
– Det bliver Harekær Golf Klub ved Køge, afslører Charlotte Ritter Jacobsen, som glæder sig over, at der allerede er stor interesse.
– Tilmeldingen er åben, og der er allerede mange klubber, der har tilmeldt sig. Interessen er stor og alle kan være med, fastslår hun.

FAKTABOKS
Pink Cup parmatchen (bestball)
1. Dorthe Bruun og Heidi Bro Iversen, Dejbjerg Golf Klub. 48 point.
2. Sonja Hestbæk og Mette Storgaard, Trehøje Golfklub. 43 point

3. Dorthe Jeppesen og Hanna Skov, Simon’s Golf Club. 43 point

4. Lis Petersen og Oda Lorentzen-Krämer, Sønderjyllands Golfklub. 41 point

5. Lise-Lotte Holm Rasmussen og Maja Vendelbo, Holstebro Golfklub. 41 point.

 

Pink Cup individuelt A-rækken

1. Heidi Hansen, Silkeborg Ry Golfklub. 37 point

2. Susanne Bohlbro, Skanderborg Golf Klub. 34 point

3. Dorthe Jeppesen, Simon’s Golf Club. 34 point

4. Mette Schebs, Royal Golf Club. 34 point

5. Susanne Petersen, Svendborg Golf Klub. 32 point

 

Pink Cup individuelt B-rækken

1. Sonja Hestbæk, Trehøje Golfklub. 37 point

2. Mette Storgaard, Trehøje Golfklub. 37 point

3. Winnie Schwartz Lauritzen, Benniksgaard Golf Klub. 32 point

4. Lis Petersen, Sønderjyllands Golfklub. 32 point

5. Dorthe Bruun, Dejbjerg Golf Klub. 32 point

 

 

 

Related posts

X