SHIPCO MASTERS: MONTY LØB MED SEJREN

SHIPCO MASTERS: MONTY LØB MED SEJREN

Af Nicolai Jaquet
Skotske Colin Montgomerie gjorde, hvad der skulle til på sidstedagen af Shipco Masters og kunne passende løbe væk med sejren.

Vejret har vist sig fra sin bedste – og varmeste – side i løbet af de tre dage, hvor Simon’s Golf Club har lagt græs til Staysure Tour-turneringen.

Her har publikum kunnet nyde at se nogle af sportens legender vandre op og ned af de danske fairways. Nogle med større succes end andre. Og Colin Montgomerie med størst succes af alle.

Englænderne fik baghjul

‘Monty’ startede dagen fire slag efter engelske Peter Baker. En eagle på hul syv gav for alvor luft under de skotske vinger og med en bag ni i tre under par kunne Montgomerie notere en runde i fem under par og en samlet score i 11 under par.

LÆS: Thorbjørn har vundet Italian Open

Det var der ingen andre, der kom i nærheden af. Peter Baker kunne ikke stå for presset i den danske hedebølge og endte med en skuffende runde i tre over par – samlet syv under. Dermed blev han henvist til en delt fjerdeplads sammen med James Kingston og en velspillende Paul McGinley, der kom fra baghjul med en afsluttende runde i seks under par.

De eneste spillere, der kom nogenlunde i nærheden af ‘Monty’ var Barry Lane og Paul Eales. Flere gange undervejs stod det helt lige i toppen. Men for både Eales og Lane gjaldt det, at der sneg sig lidt for mange bogeys ind på bag ni.

Til sidst måtte den engelske duo se sig henvist til andenpladsen i samlet otte under. Og Colin Montgomerie kunne løfte det fine trofæ, der blev overrakt af Arne Simonsen – manden bag Simon’s Golf Club.

– Det har været den gladeste turnering, med de gladeste folk, i det gladeste land i verden. Tak til Danmark.

Med de ord sluttede Colin Montgomerie sin takketale, der nu kan kalde sig vinderen af den første udgave af Shipco Masters nogensinde.

Money og Monty

Med sejren følger lige over 51.805 euro – svarende til ca. 385.000 danske kroner. Det er den 54-årige skottes niende sejr på Staysure Touren – der før gik under navnet European Senior Tour.

Montgomerie var uden tvivl et af de helt store trækplastre i turneringen, hvilket de mange tilskuere, der flugte ham søndag også vidnede om. En anden af feltets store stjerner Ian Woosnam leverede også søndag og fik spillet sig op på en delt syvendeplads efter en runde i fem under. Woosnam fortalte efter lørdagens runde, hvorfor han nyder at spille ‘Senior Touren’.

– Alle har det sjovt sammen. Der bliver drukket øl og hygget efter runden. I USA smutter alle efter runden, og så ser du dem først næste dag. Herude er stemningen god, og det er dejligt at være sammen med publikum og sine gode venner fra Touren, sagde Woosnam.

LÆS: Huldahl kom på podiet i Swiss Open

Laura Davies spillede også med hos mændene og sluttede på en ganske fin 44 plads. Davies nød at spille med mændene, og ytrede i løbet af ugen et håb om, at kvinderne kunne få en lignende tour, for deres ‘aldrende’ stjerner.

Danskerne fik sekundære placeringer

To danskere spillede med søndag efter at Lars Løgstrup blev diskvalificeret efter lørdagens runde. Søren Telling gik i 10 over par og endte på en delt 58. plads – allersidst i feltet.

Steen Tinning klarede det lidt bedre, men kunne for anden dag i træk notere end 74’er – et over par. Samlet to over blev det til en delt 32. plads.

En fin golfuge i det nordsjællandske med begejstrede spillere, godt vejr og en flot bane fik dermed sin ende. Men Staysure Tourens chef David MacLaren var ikke sen til at sige, at Touren vender tilbage igen i 2019. Og hvis 2018 udgaven af Shipco Masters er standarden, så er den mere end velkommen til at komme igen.

Endelig stilling fra Shipco Masters.

 

Related posts

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Gå ikke glip af de seneste nyheder fra golfens verden, nye konkurrencer og meget mere - og vi lover at 

Tak for din tilmelding!

X