Himmerland golfophold
THE HOME OF GOLF

THE HOME OF GOLF

Af Frits Christensen

Det århusianske golfrejsebureau green2green satser i efteråret 2017 på charterrejser fra Karup Lufthavn direkte til den lille lufthavn i Dundee og golfmekkaet Carnoustie Country – en central del af The Home of Golf

Rigtige golfspillere kan man ikke snyde!

Man kan bygge de prægtiske 5-stjernede luksushoteller med spa og wellness, og man kan anlægge de dyreste og mest velfriserede golfbaner i verden.

Og alligevel står man med en fornemmelse af, at lige præcis den golfdestination kan ligge et hvilket som helst sted i verden.

Men sådan er det ikke med Skotland, slet ikke. Her lugter og smager det af golfhistorie, så snart man træder ud af lufthavnen og begiver sig på vej mod de velkendte golfdistrikter – i dette tilfælde Angus og Carnoustie Country på nordsiden af Firth-fjorden.

Det har danske golfspillere selvfølgelig også fundet ud af forlængst. Men mange får en ekstra god mulighed for at opleve den specielle golf-atmosfære i Skotland til efteråret, når det århusianske golfrejsebureau, green2green, som det første bureau i Danmark har premiere på charterrejser direkte fra Karup til den endnu mindre lufthavn i Dundee, der er den trafikale port til Angus og Carnoustie Country.

Charter fra Karup

Charterturene finder sted i perioden 12. september til 14. oktober, og der flyves med fly til 50 personer fra Danish Air Transport.

-Vi forventer os meget af de nye charterflyvninger med golfture til absolut rimelige priser, hvor vi spiller mange historiske baner og bor på hoteller med masser af historie og atmosfære, siger Ole Grauting, medejer af green2green.

-Skotlands-turene er koncentreret i de to efterårsmåneder, fordi det er vores erfaring, at danske golfspillere ikke er så meget til den slags golfrejser i foråret og sommeren, hvor vejret er godt i Danmark, siger Ole Grauting.

Hele 34 golfbaner

Carnoustie Country er betegnelsen for østkysten mellem Aberdeen i nord og St. Andrews syd for Firth-fjorden. Området med Angus-kystlinjen og det nære indland er belagt med 34 golfbaner lige fra de barske, karakteristiske linksbaner ved kysten til hyggelige og smukke parkbaner inde i landet, hvor der har været spillet golf i 450 år.

På de efterfølgende sider kan man læse mere om nogle af de spændende baner – inklusiv den legendariske Carnoustie Golf Links, der i 2018 for ottende gang lægger græs til British Open.

Næsten lige så legendarisk som banen er det gamle Carnoustie Golf Hotel & Spa, der ligger med en fantastisk udsigt over banens hul 1 og 18 lige uden for terrassen. Det er et af de hoteller, som green2green samarbejder med.

Største whisky-samling

Et andet spændende hotel er Malmaison i Dundee kun fem minutters kørsel fra lufthavnen lige over for et nyt kunstmuseum på havneområdet. Det er byens ældste hotel med masser af historie og atmosfære.

Det samme er tilfældet med Montrose Links Hotel, der ligger mindre end et kvarters gang fra Montrose Links, der er verdens femteældste golfbane. Det hyggelige gamle hotel har fået en tilbygning med store værelser og god plads til golfbags.

Montrose er ikke langt fra et andet spændende hotel, Glenesk Hotel, der er berømt for en bar med den største samling af whisky i hele Storbritannien. Her bydes der naturligvis på whisky-smagning. Lige uden for hoteldøren ligger Edzell Golf Club, en parkbane fra 1895 designet af Bob Simpson.

Flere forskellige pakker

Green2green tilbyder en række forskellige golfrejser fra Karup til Dundee. Der er flere eksempler på matchture til Montrose og Carnoustie, eller man kan selv sammensætte rejsen med varighed fra tre til seks overnatninger. Der er også mulighed for en tur til Carnoustie med adgang til at overvære den årlige Dunhill Links Championship, der foruden Carnoustie-banen afvikles på Kingbarns og Old Course i St. Andrews.

Læs mere om golfbanerne i Carnoustie Country her på sitet i morgen

 

FAKTABOKS
green2green til Skotland:

Nyhed: Direkte charterfly med Danish Air Transport fra Karup til Dundee fra 12. september til 14. oktober.

Læs mere om rejserne på: www.green2green.dk

 

Related posts

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Gå ikke glip af de seneste nyheder fra golfens verden, nye konkurrencer og meget mere - og vi lover at 

Tak for din tilmelding!

X