Santander
header abonnemnt teaser
TIGER VANDT TOUR CHAMPIONSHIP MEN ROSE VANDT DRAMA OM FEDEX CUPPEN

TIGER VANDT TOUR CHAMPIONSHIP MEN ROSE VANDT DRAMA OM FEDEX CUPPEN

Af Mogens Nielsen

Tiger Woods blev ikke overraskende vinder af Tour Championship. Det der undervejs lignede en sikker sejr, blev dog spændende på de sidste huller. Rose smed undervejs flere slag og mere end syv millioner dollars, men fik pengene igen med birdie på sidste hul! Runden kostede ham dog førstepladsen på verdensranglisten.

Tiger Woods havde et forspring på tre slag med sig ned til Justin Rose og Rory McIlroy, inden finalerunden i Tour Championship og kom hurtigt yderligere foran. Alligevel blev det dramatisk og ikke kun spillet om sejren i turneringen!

Efter 11 spillede huller lå Tiger i par efter en birdie og en bogey. Men McIlroy i førerbolden var fire over par – alle sat til fra fjerde til ottende hul – og Rose to over, så Tiger var foran med fem slag, mens kampen om andenpladsen spidsede til. Efter 13 huller var Tiger efter en birdie stadig foran med fem, men nu ned til Billy Horschel, der efter 15 huller var kommet tre under for runden og otte under totalt.

Samtidig var Dustin Johnson kommet i klubhuset i syv under par og på tredjepladsen, mens Rose med to bogies mere var faldet ned som delt 6.-9. og aktuelt overgivet verdensranglistens førsteplads til Johnson. Og endnu værre mistet syv millioner dollars, idet Tiger nu pludselig også virtuelt lå til at vinde FedEx ranglisten.

Læs også: Engelsk sejr i Portugal

På en og samme tid var der tre større matcher i gang i runden. Turneringssejren, FedEx regnskabet og OWGR – hvor de to sidstnævnte skiftede udseende fra hul til hul.

Kort efter kom Horschel ind i ni under par efter en sikker birdie på 18. hul. Samtidig fik Tiger bogey på 15. hul og nu 12 under par. Han kunne tåle at smide to slag på de sidste tre, idet ingen på banen kunne nå at overgå Horschels score.

Men dramaet var ikke helt overstået. Tiger smed et slag mere på 16. hul og havde nu kun to slag til Horschel, men kunne vel se frem til 18. hul, par 5 og en birdie der, hvis det blev nødvendigt.

Tiger holdt par på 17. hul og drivede et brag på 347 yds. til fairway på 18. Herefter til greenbunker, green og to putts for par! Runden i et slag over par og 11 under for de fire dage. Det var Tigers sejr nummer 80 på PGA Tour, men den første siden 2013 og de 1,62 millioner dollars hans næststørste check efter 1,71 millioner for sejren i PGA Championship i 2013. Han gik i øvrigt wire-to-wire, idet han førte eller var i delt føring gennem alle fire runder.

Billy Horschel blev nummer to,  to slag efter og Justin Jonson nummer tre, fire slag efter. De slutter FedEx Cuppen som henholdsvis nummer fem og fire, og Johnson er mandag tilbage som verdens nummer et – marginalt foran Rose!

Til gengæld sikrede Rose sig den nødvendige birdie på 18. hul for FedEx Cuppen og bonussen på 10. millioner dollars, som med dårligere end birdie var gået til Tiger også. Andenpladsen i FedEx cup giver ‘bare’ te millioner, så Roses birdie var mere end syv millioner dollars værd, når man også indregner forskellen på turneringens 4.-6. plads og 6.-10. pladsen, som det var blevet med en par.

Tiger Woods får 1,62 millioner dollars for at vinde Tour Championship og derudover tre millioner af bonuspuljen for andenpladsen i den samlede FedEx Cup. På verdensranglisten rykker Tiger fra nummer 21 frem som nu nummer 13.

Rose i tre over par og McIlroy i fire slag over par delte før runden andenpladsen, tre slag efter Tiger. Nu sluttede de henholdsvis 4.-6. og 7.-10. De to må vel også sige at være Europas topnavne i næste uges Ryder Cup, og møder forhåbentlig op med selvtilliden i orden trods en skidt søndag i Atlanta!

Bryson DeChambeau kan heller ikke være tilfreds. Han førte FedEx cuppen inden Tour Championship, hvor en 19. plads sendte ham ned på tredjepladsen og en bonus på to millioner dollars.

Tour Championship, Slutresultat

Bonuspuljen  er på samlet 35 millioner dollars og fordeles til top 150 på den endelige FedEx rangliste, men med de 25,190 millioner til top 30 og altså heraf ti millioner alene til vinderen og tre millioner til andenpladsen.

Bonuspuljens fordeling til top 150 for sæsonen kan ses her

Relaterede artikler

X
---------------------------------------------------------------------------------------------- Tracking Code: Standard (Asynchronous) "Retargeting" ----------------------------------------------------------------------------------------------