Trehøje Golfklub

Trehøje Golfklub

Af Jimmy Bak

Ikke langt fra Vestkysten og det populære sommerferiemål Hvide Sande ligger Trehøje Golfklub. Golfklubben ligger i det ellers flade hedelandskab, men banen er langt fra flad. Det gør også at man kommer op i de højere luftlag, hvor den berygtede blæst fra Vestkysten har stor indvirkning på spillet. Klubhuset er det første man ser, når man ankommer. Det er stort, flot og forholdsvis nyt. Der er bygget til i flere omgange, når økonomien har været til det, så det i dag står som en helhed. Restauranten ligger bagerst med udgang til en stor terrasse, der ligger så højt at man har udsigt til det meste af 18.hul. Lige nedenfor terrassen er der en mindre puttegreen.

Lækre træningsfaciliteter
Driving range ligger tæt på klubhuset og 1. tee. Den er renoveret indenfor de seneste par år og er nu i 2 etager, hvor de nederste udslagssteder er overdækkede. Mellem driving range og klubhuset, er der anlagt en stor indspilsgreen med tilhørende bunker. Ved siden af er der en meget stor puttegreen, som glimrende afspejler greens ude på banen både hvad angår fald, hastighed og store niveau forskelle. Der er derfor ingen undskyldning for ikke at have været igennem alle spillets facetter inden det går løs.

Her er meget kuperet
Allerede på første hul viser banen tænder. Teestedet er højt hævet og man skal forcere et waistarea og over en sø, før man rammer fairway, der går på tværs og derfor har et meget begrænset landingsområde. Herfra skal man retur over vandet, medmindre man har skåret meget af søen fra tee. Green ligger højt hævet over fairway. En par her giver god grund til at juble. Og når man endelig har fået armene ned igen, går det op for én, at resten af hullerne er lige så svære. Signaturhullet er hul 15, som er et par fem hul i verdensklasse. Hullet doglegger først venstre og så derefter højre. Slår man langt og lige, kan man skære hjørnerne af hen over træerne, men misser man fairway, bliver man straffet hårdt, da fairway grænser op til ufattelig meget tætbevokset lyng. Endelig på green tænker man, men her er problemerne lige så store. Greenen har flere plateau’er og 3- put’s er en ofte hændelse her. Efterfølgende teested på hul 16 tager virkelig pusten fra én. Rygterne går på at det er Danmark’s højest beliggende teested og man får en fornemmelse af at have været bjergbestiger hele dagen, mens man nyder udsigten.

Tid til at få vejret igen
Efter 18 huller er kroppen godt brugt og der kan ikke være mange, der har overskud til bare at sætte sig ud i bilen og køre hjem. De fleste fylder depoterne op i restauranten og her mangler ikke noget. Udvalget er bredt og servicen er i top. Proshoppen er ikke så stor, men er utrolig velassorteret og et besøg værd. Den drives af Simon Meinertz og han har været Headpro i klubben siden 1996. I Trehøje Golfklub snakker man sammen og med alle også selvom man ikke kender vedkommende. De lokale er meget imødekommende og interesseret i at høre, hvor man kommer fra og hvad man synes om banen.

Konklusion
Generelt vil jeg sige at det ikke er nogen tilfældighed at banen vurderes til at være en af Danmark’s bedste. Træningsforholdende er gode og teestederne er pæne og velholdte. Greens er ualmindelige jævne. Jeg oplevede ikke en eneste gang at bolden hoppede. De er hurtige og har mange svære fald. Nedslagsmærker er næsten ikke-eksisterende. Banen som helhed har et rigtig godt forløb gennem alle hullerne med stor afveksling. Det virker aldrig kedeligt og ensformigt. Men det gør også at man skal tænke sig hele vejen rundt. Det er bestemt ikke sidste gang jeg har besøgt Trehøje Golfklub.

[cft key=FACTS]

Related posts

X