UNDERSØGELSE: SPANIEN TOPPER LISTEN OVER FORETRUKNE GOLFDESTINATIONER

UNDERSØGELSE: SPANIEN TOPPER LISTEN OVER FORETRUKNE GOLFDESTINATIONER

Golfavisen gennemførte for nylig i samarbejde med GolfersGlobe.com en undersøgelse, der havde til hensigt at kortlægge danske golfspilleres rejsevaner. Undersøgelsen viste, at golfrejser til Spanien og Portugal er de mest populære.

Danske golfrejsebureauer sender hvert år i omegnen af 20.000-25.000 danskere afsted på en golfferie. Oveni det tal skal lægges alle dem, som selv arrangerer rejsen og selv står for booking af fly, hotel og green fee. Lægges de to tal sammen er et forsigtigt gæt, at der hvert år gennemføres godt og vel 30.000 golfrejser.

I undersøgelsen ’Danske golfspilleres rejsevaner’ svarede næsten 500 golfspillere bl.a. på, hvor de primært rejser hen, hvordan de ønsker at bo på ferien og hvor mange runder golf man vil spille. Sidst men ikke mindst, så blev respondenterne spurgt om, hvor den ultimative drømmedestination lå henne i verden. Det kom der en del sjove svar ud af. Det mest interessante kan du læse mere om sidst i artiklen.

Spanien løb med trofæet – blandt dem som svarede på undersøgelsen var hovedparten over 60 år, og næsten 40 pct. svarede, at de rejste på golfferie 2 gange årligt. Spanien den helt store vinder. Næsten 80 pct. af de adspurgte klikkede af i Spanien, når de skulle vælge deres foretrukne golfdestination. Men også Portugal markerede sig, da 44 pct. svarede at Portugal var med på listen over favoritdestinationer.

Endelig blev der klikket flittig af ud for steder, som Tyrkiet, Sydafrika og Thailand. Hotellet har førsteprioritet – undersøgelsen viste også, at godt nok så handler en golfferie om at kunne spille både gode golfbaner og kendte golfbaner, men faktisk er det hotellet, som der er mest fokus på, når ferien skal bestilles.

Dog er det ikke kun hotel og golfbaner, der har betydning for ferien. Mange af de adspurgte ønskede sig også All Inclusive og mange ville gerne bo på et resort og samtidig være tæt på en by. Endelig er det de færreste, som rejser på golfferie for at sidde mange timer bag rattet. Næh, golfbanerne skal ligge tæt på hotellet, så resten af dagen kan bruges på afslapning og hygge.

De prisbevidste danskere – denne underoverskrift viste sig til dels at være misvisende. For godt nok er danskerne kendt for at kunne lide at få et godt tilbud og selvfølgelig bliver der kigget på prisen. Men faktisk så svarede hele 66 pct. på spørgsmålet om, hvor afgørende prisen var fremfor kvalitet og det at finde det helt rigtige hotel samt golfbaner, at de var villige til at betale ekstra for at få den bedst tænkelige ferieoplevelse.

Vores undersøgelse viste med al tydelighed, at danske golfspillere er vilde med at rejse. Man fristes til at sige; jo mere, jo bedre.

For i undersøgelsen svarede hele 82 pct., at de foretrækker flere kortere ferier frem for en lang årlig rejse. Men faktisk er det ikke den fulde sandhed, for da først drømmene blev sluppet fri svarede en stor del af de adspurgte, at de da gerne ville bege dele, altså rejse på flere kortere ophold og samtidig også tage på den lange årlige golfferie til fjerne destinationer. Og når ferien er af længere varighed, så skal den ikke kun indeholde golf, men må gerne krydres med kulturelle oplevelser.

Næsten hele 90 pct. svarede, at de foretrækker, at rejse indenfor Europa, men over 40 procent svarede samtidig også, at de drømmer sig også over Atlanten og helst til USA, når der skal spilles golf.

Når drømmene for alvor slippes fri – rigtig mange svarede at golfrejser i Europa var nok for dem. Andre svarede, at de gerne ville til Kina eller Sydafrika, mens andre igen såmænd bare gerne ville til Sverige eller Nordtyskland.

Men for en enkelt respondent stoppede drømmen ikke der. Undersøgelsens mest eksotiske bud på en drømmedestination lød på La Paz Golf Club i Bolivia, som ganske rigtigt er verdens højeste beliggende golfbane.

Det svar vakte vores nysgerrighed, og vi gik derfor på jagt efter mere information om denne særlige golfbane. Vi faldt over dette sjove tv-indslag, og det skal være usagt om vinklen på historien fra tv-stationen Trans World Sport var grunden til, at respondenten i vores undersøgelse skrev ’La Paz Golf Club’. Men faktum er, at tv-indslaget er særdeles interessant og samtidig er det morsomt at tænke på, hvilke golfspillere man kan støde på rundt om i verdenen. Se med nedenfor.

Artiklen er leveret i samarbejde med GolfersGlobe. Vil du læse mere om golfrejser, så klik ind på GolfersGlobe.com. Her finder du masser af inspiration og info fra golfbaner og hoteller fra 42 forskellige lande og mere end 100 udvalgte destinationer verden over.

Related posts

X