Backtee Mens Golf
UROKKELIG KOEPKA AFVISTE TIGERS ANGREB I FORRYGENDE FINALE

UROKKELIG KOEPKA AFVISTE TIGERS ANGREB I FORRYGENDE FINALE

Af Søren Amstrup

Man skal være gjort af et bestemt stof for at vinde golfturneringer, men det må alligevel kræve noget helt særligt at afvise en brandvarm Tiger Woods søndag eftermiddag ved en major. Det gjorde amerikanske Brooks Koepka denne søndag, hvor han sikrede sin tredje major på lidt over et år efter en forrygende finale på Bellerive Country Club ved St. Louis.

Rygterne om at Tiger Woods skulle være færdig med topgolf må efterhånden siges at være stærkt overdrevne. Den tidligere så suveræne verdensetter startede fire slag efter den førende Brooks Koepka søndag eftermiddag, men han skulle blot bruge tre huller på at hente de første to slag med birdies på andet og tredje. Da han vendte efter niende hul, var han tre under for dagen, og yderligere to birdies på 12. og 13. sendte Woods helt op i hælene – et slag – efter Koepka.

Men det 28-årige muskelbundt fra Florida, der tidligere på året forsvarede sin US Open titel, bevarede roen og spillede sit helt eget spil. Han lod sig ikke ryste af to bogies på fjerde og femte, og han lod sig heller ikke gå på af, at leaderboardet pludselig var fyldt med navne som Justin Thomas, Thomas Pieters, Tiger Woods og Adam Scott, der alle jagtede amerikaneren.

Koepka rullede iskoldt birdies i på syvende, ottende og niende, og derfra holdt han par helt frem til 15. og 16., hvor han satte de afgørende birdie-stød ind. De to sene birdies bragte ham til 16 under totalt, og da Tiger måtte nøjes med at bringe sig på 14 under med en birdie på 18. stod det klart at Koepka blot skulle holde sig fra katastrofer på de sidste huller.

Adam Scott, der gik i førerbolden med Koepka, satte et sidste angreb ind, men også han måtte strække våben, og Koepka kunne gå ned ad 18. med en føring på to slag. Adam Scott endte med en bogey, der gav Tiger andenpladsen alene, og australske Scott endte på tredjepladsen i 13 under par.

Thorbjørn Olesen satte en fin finalerunde sammen og gik i to under par. Det sendte danskeren lidt frem i feltet, og han sluttede på en delt 56. plads. Hvad det betyder for Thorbjørns Ryder Cup chancer følger GOLFavisen op på de kommende dage.

Slutstilling PGA Championship

Related posts

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Gå ikke glip af de seneste nyheder fra golfens verden, nye konkurrencer og meget mere - og vi lover at 

Tak for din tilmelding!

X