PING
VIDEO:FITTET TIL PING

VIDEO:FITTET TIL PING

Af Peter Nielsen

Det er en ualmindelig god idé at blive fittet til det udstyr, man skal slå så mange slag med på golfbanen. Derfor har Golfavisen sat Peter Dixon fra Ping i stævne for at opleve, hvordan en fitting egentlig foregår.

Er fitting kun for de virkelig gode golfspillere, eller er det en proces, alle golfspillere på alle niveauer kan få noget ud af? Og hvad skal man egentlig tage med til en fitting? Spørgsmålene var mange, inden Golfavisens medarbejder satte kursen mod Golfexperten i Herning, hvor fittingen skulle foregå.

Efter en yderst afslappet velkomst, der bød på en kop kaffe og lidt intro, var det tid til at indtræde fitting-området, som er i den bagerste ende af Golfexperten. Her var der dejlig fredeligt og derfor masser af ”rum” til at fokusere. Allerede på dette tidspunkt i processen havde vi rystet den værste nervøsitet af og fået at vide, at vi intet skulle præstere.

Forinden havde vi fortalt, at vi endnu ikke havde været på golfbanen i år og derfor nok var en anelse rustne på golffronten. En udmelding hverken Peter Dixon eller Michel Weedfald fra Golfexperten i Herning ikke tog så tungt. De har begge hørt alle undskyldninger før og ved, at de fleste der kommer til en fitting første gang nok er en anelse beklemte ved situationen. Der er dog intet at frygte, da det faktisk er en yderst behagelig og givende oplevelse.

Statisk og dynamisk

Det blev også til en snak om, hvornår på året en fitting er bedst. Det var der lidt delte meninger om hos eksperterne. Mens nogle mener, at en fittting er bedst først på året, så det nye udstyr kan spilles ind i løbet af sæsonstarten, mener andre, at det er bedst omkring juli eller august, hvor man som golfspiller rigtig har fået indstillet golfarmen. Golfavisens udsendte blev ikke helt klog på denne del, så det må være op til den enkelte at vurdere, hvornår man helst vil fittes.

Det første, der sker ved en fitting, er en statisk opmåling af den enkelte golfspiller, hvilket er vigtigt. Det kan være svært at spille golf, hvis udstyret ikke har den rigtige størrelse, altså skal jern have den rigtige længde og lie-vinkel i forhold til den enkelte person. Derfor går den statiske fitting ud på at måle hvor høj golfspilleren er og hvor lang afstanden fra håndleddet til gulvet er. Der bliver også set på håndens størrelse og den længste finger, for at finde grebsstørrelsen.

Herefter kommer den dynamiske fitting, hvor golfspilleren skal slå nogle slag fra et lie-board. Her ses på svinget, hvordan hænderne arbejder med jernet og hvordan bolden rammes. Det hele bliver fulgt af en launch monitor i dette tilfælde en Flight Scope, der er et avanceret radersystem, der sammen med et computerprogram giver en præcis mængde data om dit sving, boldflugt, carry, rul og meget mere.

Proens ekspertise

Ved hjælp af de forskellige data og via Peter Dixons analyse og bedømmelse arbejder man sig stille og roligt frem til de ideelle jern og udstyr. Køllelængde og lievinkel skal passe med, hvordan bolden rammes, køllens vægt, skaftets stivhed og meget mere.

Det er en virkelig spændende proces, der fortæller rigtig meget om hvordan man som golfspiller rammer bolden med alt fra jern og wedges til driver og køller.

Igennem fitting-processen havde Golfavisens udsendte indtil flere aha-oplevelser og flashbacks til golfbanen. Eksempelvis i forhold til at have tendens til at toppe bolden med sine wedges. Her fandt man i fittingen i fællesskab frem til, at loftet på wedges skulle ændres, så sålen ville arbejde for en, så man bedre kunne komme under bolden i stedet for at toppe bolden.

Hele vejen igennem fittingen var der en glimrende vejledning og forklaring af Peter Dixon i forhold til de enkelte valg, så man som golfspiller også kunne se det hele for sig på golfbanen, og det ikke blot blev teknisk og analytisk. Der blev sat både billeder og ord på, hvorfor det lige netop skulle være et jern fremfor et andet, hvilket var fantastisk at opleve.

Pings refitting

Når fittingen er klaret, finder man frem til netop det udstyr, der passer til den enkelte. Det bliver så produceret på udstyrsfabrikken ift. de specifikationer, man er nået frem til, at golfspilleren har brug for

Noget helt særligt for Ping-jern er, at det er muligt at komme til en refitting. Efter et par måneders spil med det nye udstyr, kan man komme til endnu en fitting og se, om der skal nogle ændringer til. Det kan være at nogle af jernene skal ændres en smule, så de passer helt perfekt til den enkelte. Hvis man eksempelvis har tendens til at kurve bolden for meget med de nye jern, skal dette måske ændres.

Herefter bliver de enkelte jern sendt tilbage til fabrikken og ændret. Dette tager omkring 14 dage og er kun muligt med Ping-jern. En helt særlig varmebehandlingsteknologi Ping bruger, gør det muligt at bøje jernene flere gange. Det kan andre golfmærker ikke, ifølge Michel Weedfald fra Golfexperten.

Peter Dixon fra Ping anbefaler klart, at man kommer til både en fitting og en refitting. Som han siger, så får man jo også lavet briller, som passer til den enkelte, hvor man heller ikke bare tager en tilfældig brille ned fra stativet og bruger den.

Han mener, at det er det samme med golfudstyr. Det skal passe præcist til den enkelte, hvilket kun sker via en fitting. Og faktisk er det en ganske lærerig og behagelig oplevelse, der kun tager en times tid.

FAKTABOKS
Peter Dixon er agent for Ping i Danmark og har været det i rigtig mange år. Hans erfaring med club-fitting, som det så fint hedder, er enorm. Det var derfor naturligt at kontakte Peter Dixon, da Golfavisen ville undersøge, hvordan en fitting egentlig foregår.

 

Related posts

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Gå ikke glip af de seneste nyheder fra golfens verden, nye konkurrencer og meget mere - og vi lover at 

Tak for din tilmelding!

X