Turkish Airlines
header abonnemnt teaser
VIND ET GOLFOPHOLD I ENGLAND

VIND ET GOLFOPHOLD I ENGLAND

I den nyeste udgave af Golfavisen kan du læse en større rejseartikel om golf i det sydvestlige hjørne af England. Nu kan du vinde et golfophold til Sommerset og Cornwall. Hvordan du kan blive den heldige vinder kan du læse sidst i artiklen.

South West of England er en golfdestination, der bevæger sig under radaren i forhold til de mere kendte destinationer i både England, Irland og Skotland. Men det er en destination, som helt afgjort har potentialet til at tiltrække sig mere opmærksomhed.

At området har noget særligt at byde på er man sådan set godt klar over på de kanter. Derfor er fem golfklubber, Royal North Devon, Burnham & Berrow, Saunton GC, Trevose G&CC og St Enodoc GC, fra henholdsvis Sommerset, North Devon og Cornwall, gået sammen for ved fælles hjælp at markedsføre sig som en ’Premium golf destination’.

Atlantic Links kaldes banerne under et. De er alle af forskellig karakter, men alle sammen byder de på nogle fantastiske linksoplevelser. Ofte med Atlanterhavet, som en både flot og dramatisk baggrundskulisse. Og så er der det med green fee prisen. Hvor rigtig mange gode golfbaner i dag koster på den forkerte side af 1.000 kr. for en green fee, så kan Atlanctic Links banerne spilles for mellem 500-750 kr.

Mere end 100 års golfhistorie
Atlantic Links banerne er alle mere end 100 år gamle, og efter manges opfattelse hører flere af dem faktisk til blandt Englands bedste linksbaner.

Det gælder ikke mindst East Course i Saunton Golf Club, hvor en af de mange fans er selveste Sir Nick Faldo. Den seks-dobbelte majorvinder har tidligere udtalt, at havde infrastrukturen i dette hjørne af England været noget bedre, så havde Saunton East Course med al sandsynlighed været benyttet til The Open.

De fem baner ligger som perler på en snor. I den lille kystby Burnham-on-Sea, hedder den lokale golfklub Burnham & Berrow.

Historien går helt tilbage til 1890, og Burnham & Berrow byder da også på en klassisk linksoplevelse med 9 huller ud og 9 huller hjem. Hullerne ligger godt gemt i klitterne, og layoutet er til tider ret så minimalistisk, Dybe potbunkers, blinde slag og kuperede greenområder sætter sit præg på runden, og det er helt forståeligt, at banen er rangeret som nr. 33 på Golf Monthly’s liste; ‘Top 100 Golf Courses in UK and Ireland’.

På vej sydover mod Cornwall bør man gøre et stop i den lille by, Northam, svinge ned ad Golf Links Road og spille Royal North Devon, eller Westward Ho, som den også kaldes. Mest fordi Royal North Devon fra 1864 er Englands ældste linksbane og råder over et klubhus som nærmest er et golfmuseum for alle, der interesserer sig for britisk golfhistorie.

De sidste 2 baner i Atlantic Links ligger tæt på hinanden i Cornwall.

St Enodoc Golf Club er en af den slags golfbaner man ikke glemmer sådan lige med det samme. Church Course er mesterskabsbanen, der i mere end 100 år har ligget i et ualmindeligt smukt landskab ud mod River Camel. Her har naturen skabt et vidunderligt græstæppe fyldt med pukler. Man befinder sig i ægte linksland, og St Enodoc er da også i fornemt selskab blandt verdens 100 bedste golfbaner.

Turen til South West of England sluttes af med en runde golf i Trevose Golf & Country Club, hvor der som det eneste sted blandt de fem baner også ligger et golfresort.

Trevose Golf Club er et vidunderligt golfanlæg, hvor Championship Course byder på nogle dramatiske og kystnære golfhuller. En af rundens højdepunkter er 4. hul, hvor der spilles direkte ud mod havet (se det øverste, store billede i artiklen).

På højde med de bedste
Banerne i Atlantic Links har alle hver deres unikke udtryk. Men fælles for dem er, at man får fantastisk meget golf for pengene på nogle baner, som sagtens kan måle sig med de bedste links baner i det øvrige England, og på nogle baner som samtidig er fuld på højde med de kendte baner i både Irland og Skotland.

Vind et golfophold
I samarbejde med GolfersGlobe.com udbyder Golfavisen et ophold til Atlantic Links med 5 x 2 greenfee til de 5 baner samt 2 overnatninger på Trevose Golf & Country Club.

På GolfersGlobe’s Facebookside (KLIK HER) har vi lavet et opslag, som du ved at LIKE er med i lodtrækningen om at komme til England og spille 5 fantastiske linksbaner.

Vinderen får direkte besked via email, så hvis du ikke allerede er tilmeldt nyhedsagenten på GolfersGlobe kan du gøre ved at KLIKKE HER

Relaterede artikler

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

X