WOODS OG ELS KAPTAJNER TIL PRESIDENTS CUP

WOODS OG ELS KAPTAJNER TIL PRESIDENTS CUP

Af Peter Skott Carlsen

Når Presidents Cup bliver spillet næste gang i 2019 i Australien vil det ske med to af sportens største stjerner som kaptajner. Det er nemlig tirsdag blevet offentliggjort, at Tiger Woods skal leve det amerikanske hold, mens Ernie Els skal stå i spidsen for det internationale hold, der tørster efter succes.

Tilsammen har Tiger Woods og Ernie Els vundet 97 sejre på PGA Touren, hvor af de 18 er majors, så de kan begge gå ind under kategorien legender. Det er derfor to kapaciteter, der skal stå i spidsen for hvert deres mandskab til Presidents Cup, der bliver spillet næste gang i starten af december til næste år.

– Læs mere: Træder i kraft i 2019: Her er de nye golfregler

Woods og Els har begge spillet med i Presidents Cup otte gange, og det var de to, der i 2003 var i omspil, men hvor det endte med, at man grundet mørke besluttede at dele matchen. I 2017 var de vicekaptajner, men de ser nu frem til at skulle være kaptajn.

– Jeg er stolt over at følge i fodsporene på tidligere kaptajner som Arnold Palmer, Jack Nicklaus, Hale Irwin, Ken Venturi, Fred Couples, Jay Haas og Steve Stricker. Kernen af spillere på det amerikanske hold har en masse talent, entusiasme og fantastisk kammeratskab, udtaler Tiger Woods i forbindelse med offentliggørelsen.

– Presidents Cup har skaffet mig mange af de bedste minder i min karriere. At blive udnævnt til kaptajn for holdet er en fantastisk ære. Tiger og jeg har haft flere store dueller i fortiden, og jeg ser frem til udfordringen i at komme op imod min mangeårige ven, lyder det fra Ernie Els.

I forbindelse med offentliggørelsen af Woods og Els som kaptajner, er der også lavet lidt om i udvælgelsen af holdene samt i formatet. Hvert hold vil som sædvanlig bestå af 12 spillere, og på hvert hold vil otte spillere kvalificere sig direkte, mens hver kaptajn har fire wild cards. Derudover er det blevet bestemt, at hver af de 12 spillere som minimum skal have været i aktion én gang inden singlerne.

The Presidents Cup skal spilles på Royal Melbourne Golf Club, og yderligere info om matchen kan findes på turneringens hjemmeside.

Relaterede artikler

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

X