15 MIO. DOLLARS PÅ HØJKANT: JUSTIN THOMAS FJUMREDE OG BLEV INDHENTET

15 MIO. DOLLARS PÅ HØJKANT: JUSTIN THOMAS FJUMREDE OG BLEV INDHENTET

Af Søren Amstrup

125 blev til 70, og nu resterer der kun de 30 bedst placerede spillere på FedEx Cup listen. De 30 bedst placerede er i denne uge til start på East Lake ved Atlanta, der igen lægger græs til finalen på PGA Touren. Efter sejren ved BMW Championship i sidste uge fører Justin Thomas pointlisten, og derfor startede han med to slags forspring til nærmeste forfølger.

Der skulle dog ikke gå længe før Thomas var indhentet. Den 26-årige amerikaner startede 10 under par, men som en af de eneste kom Thomas ikke ind med en runde under par.

Det gjorde flere af konkurrenterne til gengæld. Xander Schauffele ligger på ottendepladsen i FedEx Cup’en, og han startede dermed Tour Championship fire slag under par, seks efter Justin Thomas. Det fik den 25-årige Schauffele indhentet, da han gik sin første runde i netop seks slag under par.

En anden prominent herre, Brooks Koepka, verdens nummer et, startede syv slag under par, tre efter Thomas, og også han kravlede qua en god afslutning op på siden af Schauffele på 10 under par. Koepka noterede birdies på 15, 16 og 18, og derfor overnatter han på førstepladsen side om side med Schauffele.

Læs også: Ormsby fører i Göteborg – danskere halter efter

Rory McIlroy startede fem slag efter Thomas via sin femteplads på FedEx Cup’en, og også han hentede midlertidigt Thomas allerede på førstedagen. Rory gik sin første runde i fire slag under par, og han er ni under efter torsdagens spil på East Lake Golf Club.

Justin Thomas gik i den usædvanlige førerbold i første runde med landsmanden Patrick Cantlay. Sidstnævnte startede otte under par, og således sluttede runden også for Cantlay, der overnatter på en delt femteplads med Matt Kuchar. Justin Thomas var et slag under par efter 14. hul, men på 15. slog han i vandet fra tee og faldt tilbage efter en dobbelt bogey. Vi skulle helt hen til 18. hul, et par fem hul, for at Thomas vandt et slag tilbage med en afsluttende birdie, og han deler dermed førstepladsen med Koepka og Schauffele i 10 under par.

Du kan følge de afsluttende runder på GolfTV, og leaderboardet kan studeres her.

Der er 15 mio. dollars til den samlede vinder af FedEx Cup’en.

 

Relaterede artikler

X