19 DANSKERE SPILLER PÅ SEKS TOURS I DENNE UGE

19 DANSKERE SPILLER PÅ SEKS TOURS I DENNE UGE

Af Mogens Nielsen

Thomas Bjørn er tilbage på banen i München, hvor han tidligere har vundet to gange. Her er også sidste års delte nummer to, Thorbjørn Olesen til start. Ugens største turnering er imidlertid damernes Major i Minnesota, hvor vi har vores tre musketerer til start.

Ugens største turnering og heldigvis med tre danskere i feltet, er damernes Major KPMG Women’s PGA Championship, der afvikles i Minnesota. Her er både Nanna K. Madsen, Nicole Broch Larsen og Emily K. Pedersen inde det stærke felt. Specielt Nanna K. Madsen har i år gjort det fantastisk og er bedste danske dame på ranglisterne. Nummer 50 på LPGA tour og nummer 129 på verdensranglisten, hvor hun startede året som nummer 244.

Viasat Golf sender fra turneringen torsdag og fredag fra midnat til 03:00 og på nettet kan danskerne og det øvrige felt følges her

På European Tour spilles BMW International Open på Golfclub München Eichenried i Tyskland. Det er den turnering og på samme bane, Thomas Bjørn vandt i både 2000 og 2002. Flere andre store navne har vundet turneringen, Colin Montgomerie, Ernie Els, Henrik Stenson, Martin Kaymer og Lee Westwood blot for at nævne nogle.

Thomas Bjørn er med igen og har landsmændene Jeff Winther, Thorbjørn Olesen og Joachim B. Hansen med også. Lasse Jensen står som tredje reserve og er formentlig ikke taget afsted og Søren Kjeldsen har været på entrylisten, men stiller ikke op.

Læs også: Ugens amerikanske ranglister

Matt Wallace er forsvarende mester og efter verdensranglisten også højest rangerede spiller foran Sergio Garcia og Matthew Fitzpatrick. Thorbjørn Olsen var tæt på sejren sidste år, hvor han endte på en tredelt andenplads, bare et slag efter Wallace. Søren Kjeldsen på en delt femteplads og Lucas Bjerregaard på en delt syvendeplads gjorde det til en rigtig god uge for danskerne.

BMW International Open har en præmiesum på to millioner euro og der er 2,750 point at dele ud af til Race to Dubai ranglisten.

Turneringen kan følges her og den kan ses på Viasat Golf og Viaplay.dk også. De to første dage sendes i to blokke, den første fra 11:30 til 13:30 og herefter fra 15:30 til 18:30.

Ni danskere tager turen til Spanien, hvor Challenge touren spiller Andalucia – Costa del Sol Match Play 9. Danmark har stadig tre mand i top 15 på tourens rangliste, selvom de er faldet lidt tilbage de seneste uger. Skal de holde sig fremme, skal der næsten uge efter uge nye gode resultater til.

Costa del Sol Match Play 9 kan følges her

Mens Nicolai Tinning spiller i Spanien, deltager farmans Steen Tinning på Staysure tour i Farmfoods European Legends Links Championship i England. Denne turnering spilles over 54 huller og starter derfor først fredag og kan følges her.

Udover i damernes Major spiller også både Sebastian Cappelen og Malene Krølbøll Hansen på deres respektive tours i USA. Sebastian efter en friuge spiller Wichita Open, hvor han kan følges her. Danskeren er i øvrigt rykket fra nummer 10 til 13 på ranglisten, men ligger stadig lunt til et af de 25 direkte kort til PGA tour 2020.

Malene starter på Symetra tour fredag over 54 huller i Island Resort Championship, hvor hun kan følges her.

Relaterede artikler

X