9 BIRDIES PÅ 10 HULLER GAV ET KLARET CUT OG TOPPLACERING

9 BIRDIES PÅ 10 HULLER GAV ET KLARET CUT OG TOPPLACERING

Af Søren Amstrup

30.042 birdies. Ingen anden bane på PGA Touren har set så mange birdies som TPC Deere Run mellem 2000 og 2016. Derfor er det heller ingen overraskelse, at der er lave runder at hente denne uge ved John Deere Classic. Det udnyttede bl.a. Kevin Tway fredag, da han tangerede sin fars bedrift fra 2002.

Det var en perfekt dag til golf på grænsen mellem Illinois og Iowa fredag. Ca. 20 grader, ingen regn, sparsomt med vind, og greens tog godt imod efter regn tidligere på ugen. Dermed var der lagt op til en ny birdie-fest, og det er ikke overraskende, at ugens cutgrænse lå under par.

Læs også: Bubba vil have oprejsning

I sidste uge vandt Chesson Hadley på web.com Touren, og han sikrede sig dermed sine spillerettigheder til PGA Touren. Den oprykning kvitterede han for i dag ved at gå en flot runde i syv slag under par, og han rykkede helt frem på en delt tredjeplads i samlet ni under par. Et enkelt slag foran ham finder vi en af feltets absolutte stjerner og favoritter, Zach Johnson. Johnson vandt The Open Championship i 2015, og han drager til England hurtigst muligt på mandag for at forsøge at generobre trofæet fra Henrik Stenson. Men før han skal det, skal han se om han ikke kan tage endnu en sejr ved John Deere. Han er endt i top tre ved seks af de seneste otte forsøg ved turneringen, så han skal næsten være med fremme. Johnson er 10 under par.

Kevin Tway, der er søn af Bob Tway (8 sejre på PGA Touren), startede sin anden runde stille og roligt med seks pars på de første seks huller, men så tog fanden ved amerikaneren, og på de følgende 10 huller blev det til intet mindre end ni birdies, og han katapulterede sig selv helt frem til en delt femteplads i samlet ni under par efter en bogey på sit næstsidste hul. Undervejs blev det til syv birdies i træk, og dermed tangerede han sin fars bedrift fra 2002. Det bliver i familien!

https://twitter.com/PGATOUR/status/885974002971271168

Tway blev dog overskygget af Patrick Rodgers, der var seks under par på førstedagen, og i dag fortsatte han hvor han slap torsdag. I skrivende stund er han efter 16 huller syv under for dagen, og han fører med tre slag til Zach Johnson, Charles Howell III og Bryson DeChambeau.

Både Bubba Watson og Steve Stricker klarede sig med nød og næppe med på den rigtige side af cutgrænsen. Der er lagt op til en forrygende golffest i weekenden ved John Deere Classic. Du kan følge afgørelse på C More Golf, og stillingen kan ses her.

Relaterede artikler

X