Årets klub og ildsjæl 2021 – De nominerede

HVEM SKAL VÆRE ÅRETS KLUB OG ILDSJÆL?

Her kan du se dem, som allerede er nomineret til titlen som henholdsvis årets klub og ildsjæl. Har du selv en oplagt kandidat eller klub, så kan du indsende en nominering her

Jeg nominererfordi..

No entries match your request.

Jeg nominererfordi..
Jeg nominererfra golfklubfordi..
Anna Bramming MadsenSilkeborg Ry Golfklub

"Unge mand, vil du være så venlig at tage cap'en af"!
Den bemærkning er flere unge golfspillere blevet mødt med, når de i klubhuset/restauranten i Silkeborg Ry Golfklub har siddet inden døre med den uundværlige cap på hovedet.
I 40 år i træk har den nu 82-årige Anna Bramming Madsen ikke blot lært fra sig hver mandag, når det gælder oplæring af både unge og ældre 'kaniner' i den traditionsbundne klub. Hun har også medvirket til at opdrage de unge mennesker til at udvise almindelig pli og etikette.
Mens mange golfklubber ofte tager let på at sluse begyndere ind for at få så mange medlemmer som muligt igennem systemet, er der ingen, der slipper igennem nåleøjet hos Anna Bramming, hvis de ikke kan de mest basale ting rent teknisk - men i høj grad også er velbefarne på regelsiden, som hun vægter meget højt.
Foruden sin status som 'begyndermor' i 40 år har Anna Bramming sideløbende med et job som fuldmægtig i Jyske Bank fungeret på mange andre poster i klubben, siden hun og manden Torben meldte sig ind i 1980.
Anna Bramming Madsen har gennem årene parallelt med begynder-arbejdet også været formand for turneringsudvalget og i to perioder medlem af bestyrelsen i sammenlagt 18 år. Hun har for sit store uegennyttige arbejde modtaget DGU's sølvnål og Silkeborg Kommunes lederpris, før hun for syv år siden blev udnævnt til æresmedlem. Den status i klubben har ellers kun de to professionelle vindere på European Tour, Thomas Bjørn og Morten Ørum Madsen.
For fuldstændighedens skyld bør det nævnes, at Anna Bramming Madsen stadig er aktiv golfspiller - som oftest i bold med Hanna Bjørn - mor til en nybagt far til tvillinger!
Og parret lukker gerne igennem, så de kan få tid til at nyde den medbragte kaffe undervejs.

Bent Bisgaard MadsenMorsø Golfklub

Bent Bisgaard Madsen i dagligtale kaldet Madsen eller Direktøren har nu i næsten 10 år været aktiv i begynder- og optimistudvalg i Morsø Golfklub. De sidste to som ”Direktør” for Optimistklubben. Optimisterne er for alle mænd og kvinder, unge og gamle, nybegyndere og øvede golfspillere, der har lyst til at spille golf sammen hver torsdag fra 1.3. – 1.11.

Madsen sørger for, at der hver torsdag er lavet hold, så alle får en god tur, og skulle nogen have misset tilmeldingsfristen onsdag kl. 13.30, så sender man bare en sms til Madsen, og så er man med alligevel.

Udover at lave turneringer for optimisterne, så sørger Madsen også for, at alle scorekort fra alle optimistturneringer bliver tastet ind, så det nyeste handicap tilgængeligt næste dag. Det gælder også for nybegynderne, så det bliver let for kaninførerne at regne handicap ud, når de skal ud næste gang med nogle nybegyndere, og Madsen har helt tjek på, hvem der er spillet fri til den stor bane.

I år har vi været 75 medlemmer i optimistklubben, som trækker spillere fra både Salling og Thy, og det er ikke mindst et resultat af Madsens store arbejde og hans altid venlige sind og hyggelige omgangstone. Han kender alle spillere.

Når han ikke lige er i golfklubben, så har han travlt foran computerne og telefonen, i år er det nemlig indtil d.d. blevet til 132 opslag i optimist-facebookgruppen og i nybegyndergruppen på Facebook 201 beskeder. Udover det svarer han på omkring 100 mails og sms om måneden i sæsonen. For hvis man lige mangler svar på et spørgsmål om fx en turnering eller lige skal leje en golfbil – så skriver man lige til Madsen, så ordner han også det. Madsen bruger med andre ord rigtig mange timer på golfklubben.

Udover den ugentlige turnering, så kommer her lige et udpluk, hvilke andre turneringer, han har stablet på benene i denne sæson:

Kaninturnering
Begyndermach 2020 – for dem der startede sidste år
Weekendtur for optimister – Hjarbæk Golfklub – to turneringer
Tysklandstur for optimister – to turneringer
Lang weekend - to turneringer lørdag og søndag i Morsø golfklub
Optimistturnering i Harrevig Golfklub
Flagspil på par-tre banen
Fælles turnering for +30 mellem Nordvestjysk Golfklub og Morsø golfklub
17-27 årige turnering, da vi fik mange unge medlemmer
Funnel First
Afslutningsmach optimistklubben – Texas Scrambel

Madsen dvæler ikke på laurbærrene allerede nu ved vi, at han går og tænker på, hvordan han får sine nye ideer til næste sæson ført ud i livet.

Jeg håber rigtig meget, at Madsen kommer i betragtning til Årets Ildsjæl 2021, for selv om jeg godt ved, at Madsen ikke laver al arbejder i optimistklubben alene, så er han klart den bærende kraft – alene i det antal timer han bruger om ugen på dette frivillige arbejde.

Lars FrederiksenTrelleborg Golfklub Slagelse

Lars er unik. Han har det største hjerte af alle og stråler når han, som allerbedste organisator, står for det store arbejde med at aktivere klubbens nye golfere. Ingen nybegyndere slipper forbi Lars’ opmærksomhed, og alle nye golfspillere bliver sendt godt afsted ud i golfverdenen med grundig træning og ikke mindst det vigtige golfkørekort. Ved to ugentlige træninger og begynderturnering hver uge, står Lars og alle hans hjælpere klar til at løfte det vigtige arbejde. Det er en fornøjelse at se, hvordan det igen i år er rygtedes, at man som begynder i Trelleborg Golfklub Slagelse bliver taget godt i mod og bliver klædt så godt på, at man trygt kan stå(slå) på egne ben(bolde). Begynderarbejdet ledet af Lars er så stor en succes ikke kun for klubben men også for deltagerne, at træningsfaciliteterne nogle gange synes for små. Gamle nybegyndere fra sidste sæson deltager gerne på 2. år og har fortsat stort udbytte af den niveauinddelte træning. Det sociale samvær iblandt deltagerne er en kæmpe gave for klubbens sociale liv, hvorved smil og latter kan høres på banen trods regn og blæst. Til det er vi Lars evigt taknemmelig.

Horst NiesobskiBirkemose Golf Club

Horst Niesobski bruger alt sin tid i Birkemose Golf Club, hvor han ofte 10 timer om dagen, hjælper med at tage imod gæster, passe proshoppen, hjælpe i klubbens restaurant og meget mere. Horst er i dag leder af klubbens serviceteam og dette giver ikke mindre arbtimer i den kommende periode.
I Birkemose Golf Club er der mere end 100 frivillige og mange fortjener en hæder, men Horst har nu arbejdet frivilligt fuldtid i mere end 5 år i golfklubben.

Susanne Rødgård ThomsenFanø Vesterhavsbads Golfklub

Klubben ligger just nu i en overgangsfase, hvor det er meningen, at klubben pr. 1. januar 2022 skal overtage driften af banen og i den forbindelse sker der mange ting der giver oplagte muligheder for at finde en ildsjæl i klubben. Derfor er det svært at pege på een bestemt person der burde have titlen som ildsjæl, Susanne Rødgård Thomsen har i en udvalgt position gjort sig særdeles berettiget til denne titel. Det forholder sig sådan at der hvert år nu igennem mange år i slutningen af sommeren afholdes Danmarks ældste åbne internationale golfturnering. “Fanø Ugerne”. Det er deltagemæssigt det største golfstævne i Danmark og omfatter mere end 25 forskellige matchformer. Dette er et kæmpearrangement og et arrangement, som golfklubben normalt ikke er direkte involveret i, da arrangementet traditionelt er blevet afholdt af baneejeren.
Igennem de 2-uger hvor arrangementet løber har der altid været en professionel restauratør, der har drevet restauranten og sikret, at de mange deltagere har kunnet indtage et måltid og noget at drikke efter matcherne. I 2021, skete der så desværre det, at restauratøren på et meget sent tidspunkt meddelte, at han desværre ikke kunne påtage sig opgaven i år. Dette efterlod banen i et dilemma og et stort problem med at finde en erstatning. Klubbens bestyrelse besluttede så, at tilbyde sin assistance med at overtage driften af restauranten i Fanø Ugerne. Da det er planen at klubben alligevel skal overtage driften af hele butikken fra 2022, herunder naturligvis også restauranten, kunne vi jo straks forsøge os med driften af restauranten allerede nu. Det var jo en super mulighed, men også en opgave af kæmpedimensioner, da vi jo ikke er uddannede til at udføre den type arbejde. Vi havde brug for en ildsjæl til at stå i spidsen for denne opgave og denne udfordring tog Susanne Rødgård Thomsen på sig. Hun kan naturligvis ikke klare opgaven alene så derfor henvendte vi os også til klubbens medlemmer for at få løst opgaven. Der har meldt sig mange “ildsjæle” til at hjælpe med opgaven, så faktisk kunne man sige, at hele dette hold burde have titlen som årets ildsjæl, men da titlen går på een person, så må det jo blive den der står i spidsen for hele projektet, så derfor bør årets ildsjæl i Fanø Vesterhavsbads Golfklub være Susanne Rødgård Thomsen.

Annie JakobsenHimmelbjerg Golf Club

Annie er en ildsjæl langt ud over det man kan forvente - hun yder en helt fantastisk frivillig indsats i klubben mange timer hver eneste dag.
Jeg vil her nævne nogle af de opgaver som Annie har påtaget sig:
Bestyrelsesmedlem siden 2005 - sekretær i klub og i A/S.
Ansvarlig redaktør på klubbens årsskrift (52 sider A4 med flotte billeder (hovedparten taget af Annie)
Ansvarlig for alle klubbens og banens infoskilte.
Formand for sponsorudvalget - herunder 3 årlige erhvervsturneringer.
Formand for markedsføringsudvalget.
Ansvarlig for klubbens hjemmeside - opbygget og vedligeholdt af Annie.
Ansvarlig for klubbens Facebookprofil.
Ansvarlig for regnskab i klub og A/S.
Hver fredag morgen tømmer Annie alle affaldsspande på banen.
Annie er en uvurderlig støtte og hjælp for mig som klubbens formand, hun har ALTID fuld fokus på klubben, spiller kun nogle få runder om året, men når der afholdes turneringer er hun alligevel altid at finde med sit kamera klar til at fange gode situationer til årsskrift eller de sociale medier.
Annie fortjener virkelig at blive kåret som Årets Ildsjæl.
En samlet bestyrelse (undtagen Annie :-)) står bag dette ønske.
Med venlig Hilsen.
Preben Norup.

Formand Jeppe PedersenVærebro Golfklub

Han igennem de år han har været formand for klubben har ydet en kæmpe indsats for,ikke mindst i forbindelse med klubbens overtagelse og køb af banen d. 01.07.21.

Nils RohdeRee Golfklub

Enhver golfklub har brug for frivillige. Hos os i Ree Golf har vi en del, men især Nils vil jeg fremhæve.
Nils er en utrolig ildsjæl og gør en stor forskel for os alle i klubben.
Nils udfører et stort arbejde som næstformand i klubbens bestyrelse
som formand for turneringsudvalget
I regel-og handicapudvalget
i rekrutteringsudvalget
i baneudvalget
Nils er altid velforberedt til det hele og har undersøgt sagerne grundigt hver gang
Foruden dette er Nils altid parat til at hjælpe enhver af os med både stort og småt. Dette sker med et smil og en venlig og behagelig attitude.
Nils lægger dejligt mange dejlige timer i vores klub til fælles gavn og glæde.
Tænk hvis alle klubber var så heldige at have en så pragtfuld ildsjæl !
Det ville være fantastisk!

Pia EriksenKøge Golfklub

Hun bruger så mange kræfter på ungdommen i klubben. Hun sørger for tøj, opsætning af shortgamebane, arrangerer løbetur om vinteren, sørger for præmier, slik, kage mm. Til de unge. Alt gør hun med et smil og overskud. Pia Eriksen er en ildsjæl som kun få.

Mogens Andersen og Verner VeedfaldViborg

De to utrætteligt arbejder for ledelse af klubben uden nogen form for personlig vinding. Det er mange frivillige timer. Det har de gjort i flere år nu, og fortjener al den ros der kan gives.

Jeg nominererfra golfklubfordi..
X