ÅRETS KLUB OG ILDSJÆL?

ÅRETS KLUB OG ILDSJÆL?

Af Frits Christensen.

Igen i 2020 skal læserne af Golfmagasinet, Golfavisen og Golfavisen.dk være med til at kåre Årets Golfklub og Årets Ildsjæl i Danmark blandt de mange tusinder af frivillige og ulønnede ledere i landets klubber.

Hvad er en god golfklub?

Det vil Golfmagasinet, Golfavisen og Golfavisen.dk nu for fjerde år i træk prøve at finde frem til – vel at mærke med hjælp fra vore mange læsere.

I de første tre år fandt læserne og Golfmagasinet/Golfavisen i et samarbejde frem til at belønne tre jyske storklubber, Holstebro Golfklub, Esbjerg Golfklub og senest Silkeborg Ry Golfklub, som nogle af de bedst fungerende golfklubber i landet.

Men der er helt sikkert mange andre klubber, hvor der arbejdes lige så godt. Også i mindre klubber, hvor medlemmerne er vant til at stå sammen i dagligdagen for at få tingene til at ske.

Når valget i 2019 faldt på Silkeborg Ry Golfklub, skyldtes det klubbens veludviklede evne til at kombinere et rigt og godt klubmiljø med afviklingen af store internationale turneringer på en af landets absolut bedste baner.

Som Årets Ildsjæl faldt valget på den hjerneskadede Hans Møllegaard fra Roskilde Golf Klub, der har været initiativtager til og drivkraften bag Rehab Golf, en underafdeling af klubben i Roskilde.

De to kåringer giver et godt billede af, hvad der har været Golfmagasinet/Golfavisens mål med at indstifte de to priser i dansk golf. Og det er vort håb, at læserne også i løbet af 2020-sæsonen vil være os behjælpelige med at finde frem til kvalificerede emner i begge katagorier.

Vi opfordrer derfor alle vore læsere af Golfmagasinet/Golfavisen og Golfavisen.dk til at deltage i stemmeafgivningen og komme med begrundede forslag på www.golfavisen.dk, hvorefter afgørelsen om begge kåringer vil blive truffet af en komite nedsat af Golfmagasinet/Golfavisen og offentliggjort i de to mediers november-udgaver.

Årets Golfklub
Men hvad er så en god golfklub? Det kan være en klub, der er sprængfyldt med nye initiativer. Det kan også være en klub, der har haft stort held med at satse på eliten, eller det kan være en klub, der i stedet satser på bredden og skaber et levende klubliv med åbenhed og socialt engagement.

Årets Ildsjæl
Grænser for argumenterne bør der heller ikke være, når vi skal kåre Årets Ildsjæl blandt de tusinder af frivillige og ulønnede ledere, der hver dag gør et stort stykke arbejde i diverse udvalg for at få klubbens økonomi til at løbe rundt.

Ildsjælen er det kontingentbetalende medlem, der ikke forventer nogen form for modydelse for sit arbejde, men tager glæden over at se arbejdet bære frugt som belønningen i sig selv.

Årets Golfklub:
Gå ind på www.golfavisen.dk og stem på årets bedste golfklub i Danmark 2020. Husk at begrunde det med en kort kommentar.

Årets Ildsjæl:
Gå ind på www.golfavisen.dk og stem på årets største ildsjæl i Danmark 2019. Husk at skrive navn og klub og suppler med en kort begrundelse. Uden klubnavn vil indstillingen være ugyldig.

Begge afstemninger er vejledende. Det endelige valg vil blive foretaget af en komité nedsat af Golfavisen.

Resultatet af kåringen vil blive offentliggjort i Golfmagasinet og Golfavisens november-udgaver og på Golfavisen.dk.

Tidligere kåringer:

Årets Golfklub:
2019: Silkeborg Ry Golfklub
2018: Esbjerg Golfklub
2017: Holstebro Golfklub

Årets Ildsjæl:
2019: Hans Møllegaard, Roskilde Golf Klub
2018: Johannes Kristensen, Hjarbæk Fjord Golfklub
2017: Camilla Sindalsen, Nivå Golf Klub

Billedetekst: Golfmagasinet/Golfavisens redaktør, Kim Henningsen (th), overrækker det synlige bevis til ledelsen i Silkeborg Ry Golfklub. Fra venstre direktør Mads Rugholm, golfmanager Mads Faber og formand Poul Hansen (foto: Per Pedersen).

Related posts

X